Postupice Bleskovka 2018

Bleskovka Postupice 2018

        Letošní ročník jsme nazvali zároveň jako 1. ročník Memoriálu Bedřicha Pikla. Bedřich, zvaný Béda, byl hlavním strůjcem zrodu šachového oddílu v Postupicích a v jeho hlavě se rovněž zrodila myšlenka uspořádat turnaj v bleskovce, původně na památku našeho kamaráda Petra Kunce, který zemřel tragicky při výkonu funkce posunovače na železniční stanici v Benešově.

         Propozice na turnaj jsem zaslal na 33 oddílů a jednotlivců z oblasti Středočeského kraje a Prahy. Duplicitně nám pomohl s propozicemi i Olda Sládek z Jawy Brodce, který využil jejich oddílový seznam a propozice zaslal i dalším oddílům. Přes všechno počáteční úsilí se turnaje nakonec zúčastnilo pouze 18 hráčů. Někteří tradiční účastníci jako Bohdan Trčka, nebo MUDr. Kalivoda nemohli přijet z osobních důvodů, Karel Peter a Pepa Chomický, reprezentující domácí oddíl měli taky podobné důvody a navíc se hrála regionální žákovská liga, takže jsme postrádali Karla Jukla a jeho nadějné mládežníky z Jawy Brodce. A snad by přijel i Petr Havelka a někteří jeho kamarádi ze Sedlčan. Přesto se turnaje zúčastnila většina tradičních hráčů, například Radovan Tlamsa z Prahy, který letos po dlouhé době kvůli počasí a osobnímu nachlazení přijel autem a ne na kole, Jindřich Melich ze ŠK Pankrác, který dal našemu turnaji přednost před turnajem v Dobrovicích, Petr Matějka z Bohemians Praha, Pavel Procházka z Tábora. Nechyběl ani Filip Holý z Plzně, který objíždí řadu turnajů po celé republice a loni u nás byl poprvé. No a po sedmi letech jsme znovu přivítali Františka Kopeckého z Prahy, který byl nakonec nejstarším účastníkem turnaje: Tradičními účastníky jsou i hráči Spartaku Vlašim. Letos jich přijelo pět i s nejmladším účastníkem turnaje Jakubem Vojtou.

         Turnaj se odehrál v komorním a klidném prostředí restaurace U Sokola. Velkou zásluhu na hladkém průběhu turnaje má i Olda Sládek, který turnaj bravurně řídil jako hlavní rozhodčí za asistence svých dcer. O bezproblémové stravování a občerstvení se postaraly vedoucí restaurace Jitka Šestáková a její švagrová Jana Chrpová.

         Vítězem turnaje se stal Tomáš Vojta, který ztratil pouhého půl bodu s oddílovým spoluhráčem Robinem Hrdinou. Druhé místo vybojoval Tomášův syn Jakub se ziskem 14-ti bodů a na třetím místě skončil Robin Hrdina se ziskem 13,5 bodu.

       Jak jsme mohli vyčíst z tváří zúčastněných, turnaj se jim líbil a doufáme, že si dobře zahráli. Doufáme rovněž, že se s většinou z nich setkáme i příští rok

Pavel Forman a Pavel Filandr st. TJ Sokol Postupice z.s.

Výsledková tabulka:

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci