Bleskovka Postupice 2017

Bleskovka Postupice 2017

Letošní turnaj byl svým způsobem zvláštní pokud jde o účast. Ještě den před konáním turnaje, tj. V pátek 3. března jsem měl pouze 10(slovy deset) písemných přihlášek a trnul, kolik účastníků vlastně dorazí. Bylo mi jasně, že sen Pavla Filandra st. o účasti 30-ti hráčů se zdaleka nenaplní. Nakonec ale kromě přihlášených dorazili Tomáš Vojta, Ondra Matějovský a Robin Hrdina ze Sp. Vlašim a další vesměs tradiční účastníci – Jindřich Melich z TJ Pankrác, Bohdan Trčka ze ŠK Smíchov, Pavel Procházka a Jan Mošnička z Tábora, Jiří Havel z Prahy. Poprvé se u nás objevil Filip Holý z Plzně, který studuje v Praze a o našem turnaji se dozvěděl na internetu: Byl zřejmě dosti zmatený prostředím, protože dost dlouho nosil na zádech svůj přetěžký batoh ze strachu, aby se mu z něj něco neztratilo. Až po našem upozornění, že se mu u nás nic neztratí, si batoh odložil do rohu restaurace. Nejdále to ale k nám určitě měl Miroslav Hampek ze Sokola Postřekov na Chodsku. Jak se o nás dozvěděl, se mi nepodařilo zjistit. Musím ale ještě zmínit i účast dvou tradičních účastníků: 1. Radovana Tlamsy, který k nám tradičně jezdí z Prahy Modřan na kole a podle jeho slov postupickým turnajem pro něj začíná jaro 2. MUDr. Jana Kolomazníka, který pokud nemá službu v nemocnici, přijede obětavě až z Pardubic Osobně mě mrzí neúčast Pavla Vojty z Vlašimi. Toho ale prý přestaly šachy bavit a navíc je prý hodně vytížený ve svém zaměstnání.

 

Turnaje se tedy účastnilo 21 hráčů a hrálo se systémem každý s každým tentokrát v prostorách restaurace. Zpočátku se zdálo, že někomu bude díky jarnímu počasí svítit slunce do očí, ale nikdo si nakonec nestěžoval. Naopak turnaj proběhl v pozitivní atmosféře a hlavní rozhodčí Olda Sládek z Jawy Brodce nemusel řešit jedinou stížnost. Naopak všichni si pochvalovali atmosféru a prostředí turnaje, ceny a také oceňovali výbornou kuchyni Jitky Šestákové. Nesmím také zapomenout na hlavního rozhodčího Oldu Sládka, který turnaj bravurně a s přehledem jemu vlastním řídil a dokonce sám spočítal výsledky.

Osobně jsem měl z reakcí jednotlivých účastníků také velmi dobrý pocit. V duch si říkám, že turnaj budeme muset pořádat do té doby, dokud k nám budou jezdit tradiční účastníci v čele s cyklistou Tlamsou

Výsledky

1. Tomáš Vojta Sp. Vlašim 19 bodů

2. Robin Hrdina Sp. Vlašim 16 bodů

3. Zvolenský David Jawa Brodce 14,5 bodu

4. Jindřich Melich TJ Pankrác 14 bodů

5. Jan Kolomazník Sp. Kutná Hora 13,5 bodu

6. Vojta Dudek Jawa Brodce 13 bodů

7. Petr Matějka Bohemians Praha 12 bodů

8. Jaroslav Kalivoda Sokol Vyšehrad 12 bodů

9. Filip Holý Plzeň Letná 12 bodů

10. Ondřej Matějovský Sp. Vlašim 11 bodů

11. David Sviták Oáza Praha 10,5 bodu

12. Miroslav Hampek Sokol Postřekov 10 bodů

13. Jiří Havel neregistrovaný 10 bodů

14. Martin Vašák Jawa Brodce 8,5 bodu

15. Bohdan Trčka ŠK Smíchov 8 bodů

16. Radovan Tlamsa dejvická vozovna 6 bodů

17. Karel Peter Sokol Neveklov 5,5 bodu

18. Pavel Procházka Sokol Tábor 5 bodů

19. Jan Mošnička Silon Planá 4,5 bodu

20. Karel Jukl Jawa Brodce 3,5 bodu

21. Josef Chomický Sokol Neveklov 1,5 bodu

Nejmladší účastník: Vojta Dudek Jawa Brodce 12 let

 Nejstarší účastník: Jindřich Melich, TJ Pankrác 67 let

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci