Po nejlepším výkonu jara remizovali fotbalisté s Lešany

 

Sokol Ostředek - Sokol Lešany 2:2 (1:1)

 

Po vycházkovém zápase s Neveklovem čekal v sobotu na naše fotbalisty trochu jiný kolotoč. V domácím utkání jsme přivítali hosty z Lešan, kteří ještě stále mohou živit naději na umístění na nejvyšších příčkách. Lešany mají mladý velmi dobře fyzicky připravený tým, a proto se i s ohledem na podzimní jasnou prohru na jejich půdě dal očekávat velmi těžký zápas. Naši fotbalisté si to naštěstí dobře uvědomovali a přistoupili k zápasu velice odpovědně.

 

Trenér Mirek Lejček nemusel mít při tvoření základní sestavy naštěstí příliš mnoho vrásek na čele a mohl do zápasu vyslat prakticky nejsilnější sestavu, kterou v současné době Ostředek disponuje. Do útoku k Edovi Špalkovi se postavil Ondra Vildman, protože bylo třeba vepředu podržet míč a prezentovat se spíše technickou hrou. Obrana pak nastoupila ve svém asi nejsilnějším složení s Jimem Kapalem na předstoperu, Kamilem Krejcárkem na stoperu a Láďou Fialou a Honzou Mullerem po stranách. Záložní řada je pak ustálená prakticky celé jaro.

 

Do zápasu naši fotbalisté vlétli jako uragán. Drželi jsme míč a od samého začátku jsme podnikali po stranách jeden útok za druhým do vápna soupeře. Lešany byly zpočátku očividně zaskočeni naší hrou a dlouho jim trvalo než se dostali do zápasu. Technicky vyspělou hrou, velkou bojovností a hluboko hraným presinkem jsme soupeři vůbec nedávali šanci vytvořit si nějakou souvislejší akci. Soupeř se během první poloviny poločasu zmohl vlastně jen na konstatování, že nechápe naše postavení v tabulce vzhledem k předváděné hře. Kýženého gólu jsme se dočkali až ve 38. minutě. Lukáš Uršic byl ve vápně důrazný a dorazil přímý kop Fandy Macháčka do sítě. Bohužel jsme záhy konstatovali prakticky z jediné kloudné akce Lešan v prvním poločase. Lešanský záložník poslal zprava prudký přízemní centr do vápna a Láďa Fiala tísněn útočníkem minul při odkopu míč. Lešanský útočník neměl už problém zasunout míč za záda Jirky Škvora. Poločasový výsledek byl 1:1 a naši hráči se mohli za svůj výkon v kabině navzájem pochválit. Bylo ovšem zároveň nutné připomenout si skutečnost, že nesmíme polevit v koncentraci v poločase druhém.

 

Naši fotbalisté si však skvěle rozehraný zápas i krásnou sobotu nechtěli jakkoliv kazit a druhý poločas začali tak, jak skončili poločas první. Flori s Lukášem Uršicem ve středu zálohy skvěle rozehrávali míče a Zdenda Měchura s Fandou Macháčkem neúnavně pilovali své lajny. V obraně jsme také působili kompaktním dojmem, takže jsme soupeři nedovolovali vytvořit si své šance. Po hodině hry vystřidal Roman Špalek Ondru Vildmana a vytvořil s Edou bratrské útočné duo. V 69. minutě tak spolupráce obou bratří přinesla své ovoce. Eda Špalek doběhl u autové brány téměř ztracený míč, získal ho před vyběhnuvším brankářem Lešan a z otočky poslal centr před bránu. Tam našel svým centrem Romana, který hlavou ve výskoku nasměroval míč do odkryté lešanské svatyně. V utkání jsme opět vedli. Vedení nám však nevydrželo dlouho. Opět jsme soupeři nechali v poločase jedno otevřené okýnko a soupeř ihned trestal. Jirku Škvora překonal nadvakrát úplně volný útočník Lešan. V závěru ještě měl vedení na hlavě Lukáš Uršic, ale bohužel trefil pouze tyč. Utkání tak skončilo remízou 2:2, kterou bychom asi před zápasem brali, ale nyní jsme odcházeli trochu zklamaní.

 

Zřejmě nejen pro nás hráče, ale i pro diváky to musel být velmi atraktivní zápas. Naši hráči nic nevypustili a rvali se o výhru až do závěrečného hvizdu. Za předvedený výkon zaslouží pochvalu. Jistě se jednalo o nejlepší výkon jara a je jen škoda, že se nám takto nepodařilo hrát i v některých předchozích zápasech, kde jsme své body ztráceli. Další týden cestujeme na hřiště beznadějně posledního outsidera ze Zaječic. Při vzpomínce na naši hru ze zápasu s Lešany si můžeme asi klást pouze otázku: "tak kolik?"

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller - Měchura, Florián, Uršic, Macháček - Špalek E., Vildman (65. Špalek R.)

 

Kamil Krejcárek

 


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci