V Neveklově bylo po půli hotovo

 

Sokol Neveklov B - Sokol Ostředek 0:4 (0:4)

 

Posilněni vysokým vítězstvím z předchozího zápasu proti Přestavlkům, odjížděli naši fotbalisté na půdu předposledního týmu soutěže Neveklova B. Papírové předpoklady tedy hovořily jasně, bylo nutné navázat na uspokojivý výkon z minulého týdne a přivést z Neveklova všechny tři body. Krásné počasí a výborně připravené široké hřiště už byly jen kosmetické doladění předpokládané vydařené fotbalové soboty.

 

Vítězná sestava se nemění, to je heslo úspěšným týmů. Naše sestava se oproti minulému týdnu změnila pouze na pravé straně. I když návrat Láďi Fialy na svůj tradiční post pravého obránce místo Jima Kapala, který zde v minulém týdnu pouze zaskakoval, vlastně ani za změnu v sestavě považovat nelze. Vraceli jsme se k ideálnímu složení. Chybějícího Jima Kapala na předstoperu opět výborně zastoupil Roman Špalek, který je především platný v čištění vzdušného prostoru. Zdenda Měchura se také po týdenní absenci vrátil na svůj post pravého záložníka a Ondra Vildman si tentokrát sednul na lavičku.

 

Utkání se již od začátku začalo vyvíjet podle předpokladů. Domácí tým od začátku nepůsobil úplně svěžím a nápaditým dojmem a naši fotbalisté si začali pomalu a jistě otevírat okýnka v jejich obraně. Prvního gólu jsme se dočkali v 15.minutě. Eda Špalek byl faulován na hranici pokutového území a rozhodčí nařídil přímý volný kop. Petr Florián překvapil domácího brankáře a krásně umístil svojí střelu placírkou k tyči na jeho stranu. Vedli jsme 1:0. Druhý gól jsme vstřelili poměrně záhy. Lukáš Uršic pronikl do vápna a z úhlu nedal brankáři šanci. Naši fotbalisté v polovině prvního poločasu vedli 2:0 a kontrolovali utkání s přehledem. Při třetím gólu pak předvedli naši fotbalisté, jak správně zahrát rychlý break. Po rohu domácích se zmocnil míče Fanda Macháček, posunul do strany na Zdendu Měchuru, který se sprintem přes půl hřiště dostal až k vápnu domácích, kde krásně nacentroval míč na Edu Špalka. Pro Edu už nebyl problém v běhu zasunout míč podrážkou za záda brankáře Neveklova. Předvedli jsme opravdu krásnou fotbalovou akci a je jen škoda, že se jí nemohli pokochat naši fanoušci na hřišti v Ostředku. Poslední hřebíček do neveklovské poločasové rakve zatloukl dalším proměněným přímým kopem Eda Špalek. Poločas jsme vyhráli rozdílem třídy a ve zbytku zápasu i s ohledem na výkon domácích vlastně nebylo o co hrát.

 

Podle toho také vypadal poločas druhý, domácím se příliš nedařilo dostávat se před naší branku a naši hráči zase dokázali spalovat jednu šanci za druhou. Absence tlaku na výsledek a vidina jasné výhry se na našem ledabylém zakončení výraznou měrou podepsala. Utkání se tedy v závěru už jen dohrávalo a konečný výsledek zápasu tak byl poločasových 4:0 pro náš tým.

 

V Neveklově jsme odvedli zodpovědný výkon. Domácí hráči nás příliš neohrozili a naši fotbalisté hráli to, co jim stačilo k úspěšnému dovedení utkání do vítězného konce. Za týden doma proti silným Lešanům však budeme muset určitě výrazně přidat.

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Špalek R., Müller - Měchura (80.Luzum), Florián, Uršic, Macháček - Sánchez (35.Kančij V.), Špalek E.

 

Kamil Krejcárek

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci