Stolní tenisté porazili třetí Smilkov a posílili naději na záchranu

 

V pátek čekal naše stolní tenisty těžký zápas na půdě třetího Smilkova. Za naše barvy opět nastoupili Míra Janata a Franta Menz, důvěru do základu dostali také Roman Žydyk a Petr Stanovský.

 

Do čtyřher šli naši opět na jistotu a proto spolu hráli Míra s Frantou, s tím, že všichni věřili, že potřebný desátý bod se podaří urvat ve dvouhře. Bubníkovi s Dohnalem nedali šanci. Roman s Petrem uhráli proti první smilkovské dvojici Trachta – Racík jeden set.

 

V první sérii všem zatrnulo. Franta suverénně vyhrál první set s Trachtou, ale pak zkušený domácí harcovník stav otočil. Franta však nepodlehl panice, srovnal a v pátém dal Trachtovi kanára. Míra si poradil s Bubníkem a protože Romča ani Petr nezopakovali své domácí výhry nad Racíkem, resp. Dohnalem, byl na konci série stav nerozhodný 3:3.

 

Hned v úvodu druhé série dokázal v pětisetové bitvě Roman porazit Dohnala a náš tým směřoval k celkovému vítězství. Míra ani Franta nedali svým soupeřům Trachtovi a Racíkovi šanci a stejně tak Bubník Petrovi. Stav po druhé sérii byl 4:6 v náš prospěch.

 

Ve třetí sérii přidal další bodík Roman, když porazil 3:1 Bubníka, se kterým doma prohrál. Míra s Frantou vyřídili bez ztráty setu Racíka s Dohnalem. Petr zle potrápil Trachtu, který si pak již pátý set pohlídal. Stav před poslední sérií dvouher byl 5:9, tedy už jsme měli jistotu ne prohry, což by ale bylo málo.

 

Na závěrečný zápas nastoupil místo Romči Martin Vosádka, ale proti Trachtovi neměl šanci. Petr nestačil na Racíka. Míra s Frantou svými výhrami zaknihovali naší výhru 7:11.

 

Naši si připsali do tabulky veledůležité body, ale vyhráno není. Pokud Týnec a Heřmaničky nebudou bodovat v dohrávkách, tak s nimi srovnáme krok- Čekají nás obtížná tři poslední kola, hned ve středu přivítáme suveréna soutěže Divišov, který zatím vyhrál všech 19 zápasů.

 

Béčko nastoupilo ve stejnou dobu doma proti béčku Divišova. Soupeř byl lepší. Čestné dva body vybojoval Jindra Nenáhlo. Janča Krejcárková, Venca Ryšavý ani Richard Kotil na body nedosáhly.

 

SDH Smilkov – Sokol Ostředek 7:11

 

Sokol Ostředek B – Sokol Divišov B 2:16

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci