Stolní tenisté si připsali dvě výhry a remízu

 

Během uplynulého týdne sehráli naši stolní tenisté tři zápasy a byli v nich nebývale úspěšní. Dvakrát vyhráli a jednou remizovali.

 

Áčko ve čtvrtek proti druhému celku tabulky Petroupimi B prvně nasadilo další novou posilu – Frantu Menze, známého v Ostředku jako „babetistu“, který si zahrál i v divizi. Spolu s Mírou Janatou soupeře drtili a vybojovali pro náš tým devět bodů včetně čtyřhry. Soupeř proti nim neuhrál ani set. Ostatní tři naši hráči bohužel nedokázali ve zbylých devíti zápasech přidat žádný bodík a tak utkání skončilo remízou 9:9. Až po posledním kole budeme vědět, zda to byl zisk či ztráta.

 

Nejblíže k vítěznému bodu byl Roman Žydyk. Prohrál pětisetové drama se Šturcem a s Lejčkem, po prvním vyhraném setu, vedl ve druhé i třetí sadě 10:8, ale setboly nevyužil. Jura Žydyk i Marek Škvor ml. rovněž nezvládali koncovky setů se svými soupeři.

 

Situace na konci tabulky je nadále dramatická. Od posledního místa jsme odskočili již na tři body, ale díky překvapivým remízám Heřmaniček a Týnce na oba týmy ztrácíme stále dva body a patří nám barážová předposlední pozice. Nyní čekají áčko dva těžké zápasy. V pátek jedeme na horkou půdu do Smilkova a pak hostíme doma lídra soutěže z Divišova, který zatím vyhrál všechny zápasy a je již jasným postupujícím. Proslýchá se, že půjde rovnou do OP1, protože z OP2 nikdo nechce postupovat.

 

Béčko si ve středu vyšláplo na Petroupim C, které před týdnem porazilo lídra OP4 – Divišov B a chce postoupit do OP3. Náš tým postavil nejsilnější možnou sestavu – Míra Janata, Pepa Lemberk, Jura Žydyk a Marek Škvor ml., abychom si vyzkoušeli sílu možného barážového soupeře.

 

Naši vyhráli obě čtyřhry a kráčeli za výhrou. Konečné skóre znělo 11:7. Míra vyhrál tři zápasy (4. skrečoval), stejně se dařilo Pepovi. Jura přidal dva body a Marek, kterému se vůbec nedařilo jen jeden. Hosté prohru neskousli a budou podávat na STK námitku proti špatné sestaveným soupiskách našich týmů. Uvidíme jak vše dopadne, protože soupisku v rozporu se soutěžním řádem má hodně oddílů a patrně to spustí lavinu námitek a konečné tabulky doznají velkých změn. Našemu áčku by to mohlo pomoci až k pěti dodatečným výhrám a pohodové záchraně.

 

V pátek béčko vyrazilo do Olbramovic. Vzhledem k odjezdům na jarní prázdniny se sestava dávala velmi těžko dohromady. Nakonec tým nastoupil ve složení Jindra Nenáhlo, Petr Styblík, Janča Krejcárková a Jura Žydyk. Po velkém dramatu si náš tým připsal již třetí vítězství v řadě a vyhoupl se na 9.místo v tabulce. Desátý bod vyhrála v zápase proti Rosolové Jana. Kromě ní přispěl třemi body Petr, dvěma Jindra s Jurou a základ byl položen výhrami ve čtyřhrách.

 

Sokol Ostředek A - SDH Petroupim B 9:9

 

Sokol Ostředek B - SDH Petroupim C 11:7

 

SDH Olbramovice C - Sokol Ostředek B 8:10 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci