Stolní tenisté byli míček od remízy v Olbramovicích

 

V pátek odehráli oba týmy zápasy druhého kola. Béčko doma přivítalo Divišov, tedy soupeře, kterého před týdnem hostilo áčko. Áčko vyrazilo do Olbramovic, resp. Bystřice, kde olbramovičtí hasiči hrají v této sezóně svá domácí utkání.

 

Sokol Ostředek B – Sokol Divišov B 5:13

 

Soupeř dorazil z půlky ve stejné sestavě jako před týdnem, jen nyní dorazil Müller starší a naopak Vondrák mladší.

 

Dva body za dílčí výhry si připsali Petr Styblík a Pavel Bouška. Pátý přidal benjamínek Venca Ryšavý.

 

Zápis z utkání

 


 

SDH Olbramovice C – Sokol Ostředek 10:8

 

Áčkaři po výhře nad Divišovem pomýšleli na úspěch i z Bystřice a nakonec od něho se silným soupeřem nebyli až tak vzdáleni. Chybělo i štěstí, protože čtyřikrát prohráli v pětisetových bitvách, když například Martin Vosátka měl proti Topolovi dva mečboly, které nevyužil, aby nakonec pátý set prohrál 11:13.

 

Domácí sice hráli bez své jedničky Brona (10. na žebříčku), ale i Macháček (se 75% procenty 12. na žebříčku OP4 v sezóně 2013/14) s Topolem (vloni nehodnocen, protože odehrál méně než 50% utkání, ale úspěšnost měl 60%) mají svou kvalitu, což platí i o papírově slabších, ale nevyzpytatelných Sotákovi a Rosolovi. Na jaře naši stolní tenisté prohráli doma s tímto soupeřem 0:18.

 

Po čtyřhrách byl stav vyrovnaný. Duo Stanovský - Škvor, které v minulé sezóně nenašlo přemožitele, si ani neškrtlo proti dvojce Rosol - Topol. Naštěstí Martin Vosátka s Jurou Žydykem přetlačili Sotáka s Macháčkem.

 

Vyrovnaný stav vydržel i po první sérii, kdy Petr Stanovský přehrál Rosola a Jura Žydyk se vytáhl na Macháčka.

 

Druhá série se našim bodově zcela nepovedla, zejména se nepočítalo, že Marek Škvor prohraje s Rosolem, přitom vyhrál první set a ve druhém měl setbol. Jura Žydyk s Petrem Stanovským sice nebyli daleko od výhry nad Topolem, resp. Sotákem, ale soupeř se dostal do trháku v poměru 7:3.

 

Když v úvodu třetí série prohrál Vosa s Topolem, i když měl dva mečboly, zdálo se, že je hotovo. Naši však předvedli sérii pěti výher v řadě a před posledníma dvěma dvouhrami bylo srovnáno na 8:8.

 

Petr Stanovský i Marek Škvor se snažili, ale na své soupeře nestačili a domácí si tak připsali nejtěsnější možnou výhru 10:8.

 

Zápis z utkání

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci