Fotbalisté se protrápili k vysoké výhře nad Drachkovem

 

Ostředečtí fotbalisté se protrápili k vysoké výhře nad posledním Drachkovem. Přípravka nestačila na Soběhrdy.

 

Sokol Ostředek – Sokol Drachkov 5:1 (1:1)

 

O posvícenské neděli za slunečného počasí přivítali naši fotbalisté poslední tým tabulky z Drachkova. Padesátka diváků však neviděla žádné fotbalové hody, ale utrápený výkon našeho týmu – bez nápadu, bez pořádné přihrávky.

 

V úvodu utkání se do šance dostal Eda Špalek, ale sám před gólmanem mířil jen do boční sítě. Při další akci byl protihráčem přidržen za dres, když už se dostával za obranu. Píšťalka sudího však mlčela.

 

V 10. minutě se hosté dostali před naší branku a v závaru se nejlépe orientoval hostující Nachtigal, který poslal míč do sítě bezmocného Jirky Škvora – 0:1. Na náš tým padla deka, poslední tým tabulky měl více ze hry. Nám nedařilo vůbec nic. Až přišla 38.minuta, když Jenda Müller vystřelil z 20 metrů, hostující obránce změnil směr dráhy míče do opačného rohu brány než skočil drachkovský gólman a pomohl nám k vyrovnání - 1:1. Gól nás nastartoval, ale z několika závarů jsme nic nevytěžili a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

 

Uklidnění do našich řad mohl přinést ve 48. minutě Eda Špalek, který se řítil sám na gólmana, ale trefil jen jeho nohy. Vedoucí branku tak zařídil až v 58. minutě pěknou střelou z otočky do šibenice Milan Škvor – 2:1.

 

V 68. minutě zatáhl míč Eda Špalek a naservíroval ho na malé vápno na Fandu Nerada, který o půli vystřídal nevýrazného a stále v ofsajdu stojícího Petr Zikmunda- Fanda se však ke střele nedostal, k míči se dostal dříve důraznější drachkovský obránce-

 

Vedení pojistil v 71-minutě Jenda Müller, který nakopl míč do ohně z trestného kopu od lajny. Brankář hostí při vyběhnutí uklouzl a Jendův centr doplachtil nikým netečován až do sítě – 3:1.

 

V 73. minutě nabídl Fanda Macháček míč do běhu Edovi Špalkovi, který s přehledem poslal míč podél vyběhnuvšího gólmana k přední tyči – 4:1.

 

Pátou branku přidal v 87.minutě hlavou Fanda Sedlmaier, když dorazil do sítě odražený míč po krásné střele Fandy Macháčka. Je však možné, že už Machyho střela se od břevna odrazila za brankovou čáru.

 

Naši se tedy nakonec protrápili proti bezzubému soupeři k vysoké výhře a posunuli se na 4.místo, když přeskočili Jablonnou, kam jedou tuto sobotu. Pokud tam chceme bodovat, musíme podat daleko lepší výkon.

 

Sestava:
Škvor J. – Eichler, Krejcárek, Kapal, Müller – Měchura, Škvor M. , Macháček, Fiala (79.Sedlmaier) – Zikmund (46.Nerad), Špalek E.

 

Starší přípravka: Sokol Ostředek – FK Soběhrdy 4:13 (1:6)

 

Přípravka uzavřela domácí zápasy podzimu vysokou porážkou se Soběhrdy. Do branky se postavil Vítek Bareš, protože gólman Pepča Hajný mohl se zraněním ruky jen do pole.

 

Branky: Vrána 2, Hajný, Svoboda

 

Sestava:
Bareš Vítek – Mistolerová, Rezková, Vrána, Svoboda, Birasové F. + J., Hajný, Bareš Vojta, Smrkovský, Hýblová

 


 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci