Fotbalisté prvně komplet bez bodů

 

O uplynulém víkendu vyšly v této sezóně prvně všechny ostředecké fotbalové týmy bodově na prázdno. Dospělí nezvládli derby s Přestavlky. Velmi dobře zahráli žáci s Načeradcem. Přípravka s Lešany trefovala převážně tyče.

 

Starší přípravka: Sokol Lešany – Sokol Ostředek 6:3 (6:0)

 

Naši špunti v prvním poločase ještě asi spali. Neukázali nic, z toho co umí. Obrana i gólman si vybrali slabší chvilky a tak nám lešanští nastříleli za půlku šest, převážně laciných, gólů. Když už jsme si vytvořili šanci, střela skončila na tyči či břevnu. O přestávce trenér Martin Novák promluvil hráčům do duše a druhý poločas jsme viděli úplně jiný tým. K naší smůle jsme i nadále nevyužívali jasné šance a pokud už byl brankář Lešan překonán, míč trefil konstrukci branky (za celý zápas celkem šestkrát). Ke konci zápasu jsme se konečně začali i trefovat. Štěpán Vrána nasázel hattrick, ale bylo to málo. V tomto zápase se od našich prostě odklonilo štěštíčko.

 

Sestava:
Hajný – Mistolerová, Rezková, Svoboda, Vrána, Barešovi V. + V., Biras J., Smrkovský, Pejša, Smělý, Hýblová

 

Starší žáci: SK Načeradec – Sokol Ostředek 6:4 (3:3)

 

Přes porážku si naši žáci zaslouží velkou pochvalu za předvedený výkon. K nezastavení byl zejména Matěj Hampl, ve kterém nám roste nadějný útočník. Načeradská obrana ho nedokázala zastavit.

 

Úvod zápasu kopíroval všechny předešlé zápasy – naše mírná převaha byla ukončena našim vlastním gólem a brzy soupeř vedl již 3:0. Ostřeďáci nesložili zbraně, Matěj Hampl zatáhl balón, naservíroval jej Nikole Holubkové, která vstřelila náš první gól. Krátce na to vstřelila životní gól Karolína Horáková, u naší brány napálila balón, který skončil za zády načeradského brankáře, jenž stál daleko od své branky. Vyrovnání zařídil Matěj po svém průniku po lajně. Těsně před přestávkou chytil penaltu Martin Škvor, který ukázal, že když se soustředí jen na hru, tak chytat umí.

 

Ve druhé půlce jsme měli šance ujmout se vedení, ale byl to bohužel soupeř, kdo dal čtvrtou branku. To se nelíbilo Matějovi, který opět unikl po křídle a razantní střelou srovnal. Zase jsme to byli my, kdo měl jasné šance, bohužel pět minut před koncem po závaru před naší brankou však skóroval Načeradec. Z protiútoku mohlo být srovnáno, Matěj unikl, naservíroval míč před prázdnou bránu Nikole, která však ze tří kroků poslala balón vedle. Načeradec pak v poslední minutě svým šestým gólem zpečetil vítězství.

 

Sestava:
Škvor M. – Svobodová, Horáková, Holubková, Kubíková, Mareček, Rezek, Hampl, Mistoler, Svatoň, Vernerová, Škvor T.

 

Sokol Ostředek – Sokol Přestavlky B 2:4 (1:2)

 

V neděli konečně při domácím zápase svítilo sluníčko a na prestižní derby s Přestavlky tak, prvně v této sezóně, dorazila více jak padesátka diváků. Nám chyběl gólman Jirka Škvor a čerstvý dvojnásobný tatínek Pepa Šilhavý, jemuž k narození syna Davida i touto cestou gratulujeme. Rival z Přestavlk naopak dorazil posílen o několik hráčů z áčka, které v sobotu dostalo v okresním přeboru nakládačku v Popovicích a evidentně u nás chtěl vyhrát. Na zápas se přijel podívat v doprovodu syna také Pepa Bartoš, který má velký podíl na největších ostředeckých fotbalových úspěších a nyní se zotavuje po mrtvici.

 

Od začátku nám dělal běhavý soupeř problémy, ale do vedení jsme se dostali my. V 11.minutě dostal míč do běhu Roman Špalek a s přehledem skóroval střelou podél gólmana k zadní tyči – 1:0.

 

Z náskoku jsme se ale neradovali dlouho. V 15.minutě výborným zákrokem zachránil naší bránu od pohromy Fanda Nerad, ale pak se najednou objevil s míčem sám na malém vápně volný Mikulanda a srovnal – 1:1.

 

Ve 23.minutě se výborně probil ve vápně až ke střele Petr Florián, mířil k naší smůle těsně vedle. Bohužel ve 27.minutě vystřelil z dálky Matoušek a Fanda na míč nedosáhl – 1:2.

 

Těsně před půlí vyzkoušel pozornost přestavlckého gólmana Fanda Macháček. Jeho roh vytěsnil s námahou gólman jen na břevno a v následném závaru jsme nedokázali dotlačit míč do sítě – dorážky mířily do tyče, gólmana a pak vedle.

 

V 54.minutě byl ve vápně faulován Eda Špalek, na rozdíl od první půle, již sudí Mrázek penaltu pískl. Fanda Macháček se štěstím prostřelil gólmana Tomu a srovnal na 2:2.

 

Když byl po faulu na Edu v 63.minutě vyloučen přestavlcký gólman, mysleli jsme si, že výsledek otočíme ve svůj prospěch. Dvě vyložené šance měl Fanda Macháček, ale trestuhodně je zahodil. Jen do gólmana hlavičkoval po rohu i Roman Špalek v 73.minutě.

 

Naši místo, aby hráli fotbal a soupeře v početním oslabení rozebrali, začali hrát hrozně zbrkle a chaoticky. Soupeř byl lepší i v desíti. V 80. minutě se zranil další hráč Přestavlk a hráli jsme několik minut proti devíti. Přesto jsme si nechali dát z brejku gól. V 83.minutě se míč dostal k nikým neobsazenému hostujícímu hráči na středovém kruhu, jenž ho poslal do běhu volnému Pohunkovi, který prostřelil našeho gólmana – 2:3. Náš zmar pak završila branka Brambory z 88.minuty.

 

Prohráli jsme tak zápas, který se pro nás ve druhé půli začal vyvíjet nadějně. Nutno je ale přiznat, že soupeř byl fotbalovější a jeho výhra nebyla nezasloužená. Reputaci si naši borci mohou napravit v sobotu v derby v Soběhrdech.

 

Sestava:
Nerad – Eichler, Krejcárek, Kapal (46.Fiala), Müller – Měchura, Florián, Škvor M., Macháček – Špalek E. (74.Sedlmaier), Špalek R.


 


 

  


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci