Ostředecký Votvírák začal psát svou historii

 

 

V sobotu 27.září uspořádala TJ Sokol Ostředek na sále restaurace 1.ročník předsezónního turnaje ve stolním tenise Ostředecký Votvírák, který byl určen pro hráče OP okresu Benešov a neregistrované. Turnaje se nakonec zúčastnilo 27 hráčů z 8 klubů ze všech čtyřech tříd okresního přeboru.

 

Dopoledne proběhla skupinová fáze, přičemž nejlepší osmička dle žebříčku OP 2013/14 byla nasazena do čela skupin, zbytek byl losován. Skupiny určily nasazení do pavouka o turnajové vítězství (16 hráčů) a do pavouka útěchy V rámci pavouků se dohrávalo až do určení konečných pořadí, takže každý absolvoval pořádnou porci zápasů.

 

Na vítěze turnaje čekal putovní pohár. Nejlepší trojice si odvezla originální ostředecké medaile a velký dárkový koš. Hráči, kteří skončili na čtvrtém až desátém místě získali malou sošku stolního tenisty. Dárkový koš také potěšil vítěze pavouka útěchy. Provozovatel restaurace věnoval sud piva ve formě 16 poukazek, takže bylo postaráno i o pitný režim.

 

Zatímco většina utkání ve skupinách i ve čtvrtfinále byla převážně jednoznačná, postupně, jak na sebe naráželi výkonnostně srovnatelní hráči, byly k vidění velmi vyrovnané zápasy.

 

Cestu do finále si proklestili sázavský Jan Trmal a benešovský Jaroslav Dohnal. Ve velmi dramatickém utkání byl v pátém rozhodujícím setu úspěšnější Dohnal a mohl se tak radovat z turnajového vítězství. Bronzovou medaili vybojoval benešovský Jiří Hrazdíra, který ve třech vyrovnaných setech přehrál louňovického Milana Štěpánka.

 

Nejlepší trojice - zleva: Trmal, Dohnal, Hrazdíra

 

Za zmínku stojí rodinný souboj o páté místo mezi otcem a synem Linhartových ze Sázavy, ve kterém byl úspěšnější Pavel Linhart junior. Pavouka útěchy vyhrál divišovský Lukáš Svoboda, když v jeho finále porazil jedinou ženskou účastnici turnaje – domácí Janu Krejcárkovou.

 

Nejlepším, podle konečného umístění, domácím hráčem byl Marek Škvor mladší, který obsadil 12.místo. Nejcennější z pohledu našich stolních tenistů ale byla skupinová výhra Petra Stanovského nad Lukášem Svobodou.

 

Po celou dobu turnaje panovala na sále přátelská atmosféra, nedošlo k žádným roztržkám. První Ostředecký Votvírák, který krátce navštívil i předseda STK OSST pan Souček, se vydařil a všichni se už těší na druhý ročník.

 

Poděkování patří všem, kteří se na něm podíleli. Obzvlášt bychom chtěli poděkovat Martinu Novákovi, který se zhostil role zapisovatele a pánům Vrbovi a Bezvodovi za podporu našeho turnaje.

 

Konečné pořadí

 

Pavouci

 

Skupiny

 


 

Putovní pohár pro vítěze

Na hráče čekaly bohaté odměny

Hrálo se na třech stolech

Přišli i diváci

Janča Krejcárková, jediná žena mezi 27 účastníky, skončila 18.

Vítězný Jaroslav Dohnal z Benešova

Zdeněk Kříž z Neveklova (9.místo)

Domácí Pavel Bouška (25.místo)

Pavel Linhart st. ze Sázavy (6.místo)

Stříbrný Jan Trmal ze Sázavy

Nikola Bělina z Benešova (7.místo)

Louňovický Milan Štěpánek skončil čtvrtý

Jiří Hrazdíra si odvezl do Benešova bronz

Pavel Linhart ml. (5.místo)

Marek Škvor ml. se dostal z domácích nejvýše (12.místo)

Finále pavouka útěchy vyhrál Lukáš Svoboda z Divišova

Bitva o bronz - Hrazdíra vs. Štěpánek

Finálový souboj - Dohnal vs. Trmal

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci