Áčko rozstřílelo Bukovany, přípravka smolně prohrála

 

Naši fotbalisté nasázeli v neděli slabounkým Bukovanům půltucet. Přípravka sehrála velmi smolný zápas s Nespeky. Žáci přes snahu nestačili na Postupice.

 

Starší přípravka: Sokol Ostředek – Sokol Nespeky 1:2 (1:1)

 

Naši nejmenší fotbalisté sehráli v neděli ráno velmi smolný zápas. V prvním, herně vyrovnaném poločase se ujali vedení hosté. Naši nejprve zahodili penaltu, aby pak Filip Biras po důrazu před brankou srovnal. Obě strany měly několik šancí. Nás dvakrát zachránila branková konstrukce. Druhý poločas se hrál zcela v naší režii, hosté zahrozili jen pár útoky, se kterými si naše obrana s gólmanem Pepčou Hajným poradila. Přes řadu šancí se nám vedoucí branku vstřelit nedařilo. V poslední minutě se při rohu všichni ve snaze urvat výhru vrhli před nespeckou branku a zapoměli na zadní vrátka. Nikým nehlídaný hráč Nespek se dostal k odraženému míči a sólo přes celé hřiště zakončil brankou. Naši špunti prohru oplakali, zaslouží si však velkou pochvalu. Hráli pěkný fotbal, dokázali si přihrát a jen smůla při zakončení je připravila o výhru, která by podle průběhu druhé půle byla určitě zasloužená.

 

Sestava:
Hajný – Mistolerová, Rezková, Svoboda, Vrána, Bareš Vítek, Birasové F. + J., Tináková

 

Starší žáci: Sokol Ostředek – Sokol Postupice 0:8 (0:3)

 

Žáci začali své utkání velmi dobře. Matěj Hampl se po úniku po lajně dostal do velké šance, zvolil však opačnou faleš a míč se vytočil mimo bránu. Po jeho dalším úniku po křídle se málem dostala k zakončení Nikola Holubková, která v sobotu prvně nastoupila v 2.dorostenecké lize za Minervu FF a hned při této své premiéře skórovala. Ani jednu z šancí jsme nevyužili a přišel trest v podobě smolné teče vedoucí k vlastnímu gólu. Do půle soupeř přidal další dvě branky, přičemž i třetí byla vlastní. V druhé půli soupeř své vedení postupně navyšoval a nám se bohužel nepodařilo vstřelit ani čestný gól, i když šance byla, Nikola šla sama na gólmana hostí.

 

Sestava:
Škvor M. – Svobodová, Horáková, Kubíková, Holubková, Rezek, Hampl, Vernerová, Svatoň, Mistoler

 

Sokol Ostředek – Sokol Bukovany 6:1 (4:1)

 

Naši fotbalisté si s přehledem poradili s Bukovany. Slabší soupeř u nás nehrál hodně dlouho. Pokud naši hráli svou hru a kombinovali, tak zcela dominovali. Ve druhé půli po výrazném prostřídání se však naši soupeři přizpůsobili, hráli zbytečně zbrkle a k vidění byla jen kopaná, nikoliv fotbal.

 

Již ve 2.minutě byl Eda Špalek faulován ve vápně, sudí Drnec však k překvapení všech nepískl penaltu, ale udělil Edovi žlutou kartu za filmování. Za dvě minuty po dalším faulu na Edu se již penalta pískala a sám postižený ji s přehledem proměnil - 1:0. Za minutu po pěkném centru Fandy Macháčka hlavičkoval vedle Zdeněk Měchura.

 

V 11.minutě se v ojedinělé šanci objevili hosté, se střelou z malého vápna si však Jirka Škvor v naší bráně poradil. Z protiútoku se dostal do šance Milan Škvor, ale střílel nad bukovanskou bránu. V 15. minutě se po závaru před bukovanskou brankou prosadil důraznou střelou Fanda Macháček – 2:0.

 

Ve 35.minutě po promáchnutí hostujícího beka šel Eda Špalek sám na gólmana a s přehledem proměnil - 3:0. Svůj další hattrick zkompletoval Eda za tři minuty, když poslal balón do sítě po centru Zdeňka Měchury, který unikl po křídle.

 

Těsně před půlí jsme zbytečně pustili hosty do šance, kterou jeden z našich beků zastavil jen faulem a Bukovany nařízenou penaltu proměnily a do kabin se šlo za stavu 4:1.

 

Ve 46.minutě zkoušel potrestat vyběhnutí bukovanského gólmana Petr Florián, střela z dálky se však vytočila mimo prázdnou branku. Pátou branku do bukovanské brány tak přidal až Jenda Müller v 58.minutě, kdy ho volného našel na malém vápně Fanda Macháček. Gólový účet uzavřel v 61.minutě svou dorážkou Petr Florián.

 

Sestava:
Škvor J. (80.Luzum) – Eichler (56.Fiala), Krejcárek, Kapal, Müller – Šilhavý, Škvor M., Florián (86.Sedlmaier), Macháček – Měchura (60.Nerad), Špalek E. (74. Zikmund)


 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci