Velikonoční fotbalový víkend

 

O velikonočním víkendu se všechny čtyři fotbalové týmy představily na domácím hřišti. Za slunečného počasí se zejména utkání dospělých těšila velkému zájmu fanoušků. Dlouho nepamatujeme, aby na zápas áčka přišlo skoro sedmdesát a na béčko šedesát diváků. Střeleckou formu prokázal Eda Špalek, který za víkend nastřílel pět branek. Z vítězství se radovalo bohužel jen áčko. Mládežnickým týmům se nedařilo, ale je nutné podotknout, že hrají proti starším soupeřů.

 

Starší přípravka: Sokol Ostředek – TJ Václavice 0:9 (0:6)

 

Hosté nastoupili s týmem složeným výhradně z hráčů ročníku 2003, zatímco náš tým měl ve svých řadách kromě Lucky Mistolerové jen hráče mladších ročníků (2004-6). Naši ale ukázali snahu a bojovnost. Škoda, že nebyli odměněni alespoň čestným úspěchem.

 

Sestava:
Bareš Vítek – Rezková P., Svoboda J., Vrána Š., Mistolerová L., Škvor M., Tináková A., Bareš Vojta

 

Starší žáci: Sokol Ostředek – TJ Úročnice 0:10 (0:3)

 

Naši žáci nestačili ani na soupeře ze spodku tabulky. Bohužel si nedokážeme nahrát a jen nakopáváme míče směrem dopředu. Solidní výkon odvedl Matěj Hampl, který několikrát pěkně zatáhl míč po lajně.

 

Sestava:
Škvor – Svobodová, Mareček, Rezek, Holubková, Kubíková, Hampl, Vernerová

 

Sokol Ostředek – SK Votice B 6:2 (3:0)

 

Fotbalisté áčka zvládli na jedničku úkol, připsat si po třech porážkách venku důležité tři body do tabulky. Vzhledem k prohře Netvořic tak máme na předposlední místo náskok již sedmi bodů a nemusíme hrát v nejbližších zápasech pod tlakem.

 

Utkání to ale nebylo snadné. Již ve 3.minutě hasil votickou šanci Gába Tusjak, který na poslední chvíli zblokoval hostujícího útočníka, který pronikal před našeho gólmana Martina Procházku. Radovat jsme se mohli z protiútoku my. Eda Špalek našel Petra Floriána, ale ten sám před brankářem zaváhal a trefil jen tyč.

 

Úspěšnější jsme byli v 7.minutě- Milan Škvor přihrál na volného Ondru Hanibala, který si posunul míč a mazácky překonal gólmana Dvořáka – 1:0. Ve 12.minutě jsme již vedli o dvě branky. Jenda Kuželka přiťukl ve vápně Petrovi Floriánovi a ten střelou po zemi skóroval - 2:0.

 

Pak se dlouho nic zajímavého nedělo, až ve 35.minutě střílel nad branku Milan Škvor. Za dvě minuty se hlavou po rohu Edy Špalka prosadil Ondra Hanibal – 3:0. Těsně před přestávkou střílel těsně nad z otočky Jenda Kuželka.

 

Naši byli při chuti i v druhé půlce. V 54. minutě poslal Jenda Kuželka do ulice míč na Ondru Hanibala, jehož střelu bohužel votický brankář zblokoval. Po hodině hry zatáhl míč po lajně Eda Špalek, dostal se až před branku a vyběhnuvšího Dvořáka prostřelil – 4:0.

 

Tento náskok naše asi ukolébal, čehož soupeř využil a dvěma rychlými brankami z 63. a 66.minuty snížil na rozdíl dvou branek. Hned 67.minutě mohl odpovědět Eda Špalek, který šel sám na gólmana Votic, ale nedal. Své zaváhání napravil za pět minut. Zpracoval centr od Fandy Macháčka, posunul si ho a střelu poslal nechytatelně do sítě- 5:2.

 

Hned za minutu protáhl votického gólmana svou dalekonosnou střelou Fanda Macháček. V 75.minutě Milan Škvor centroval, David Kumsta střílel jen do hostujícího brankáře a Eda Špalek pohotově dorazil – 6:2.

 

V 80.minutě zatáhl balón po křídle Fanda Macháček, na malém vápně našel volného Milana Škvora, ten však z jasné pozice netrefil.

 

Sestava:
Procházka – Vildman (20.Macháček), Tusjak, Uršic, Müller - Měchura , Škvor M., Hanibal, Špalek (81.Fiala) – Kuželka (69.Kumsta), Florián

 

Sokol Ostředek B – Sokol Trhový Štěpánov B 3:5 (2:1)

 

Našim se úvod vydařil. Již v šesté minutě vystřelil Eda Špalek a přestože se mu střela příliš nepovedla, skončila v síti – 1:0. Ve 14.minutě mohl zvýšit Jakub Koudelka. Běžel sám na hostujícího gólmana a míč poslal těsně vedle brány.

 

Ve 41.minutě hosté srovnali. Ačkoliv se naši dušovali, že to bylo rukou, rozhodčí gól uznal. Při našem protiútoku se „zfaulovali“ ve vápně dva naši hráči navzájem a sudí za to potrestal hosty penaltou, kterou Eda Špalek s přehledem proměnil 2:1.

 

V 51.minutě vytáhl náš gólman Jirka Škvor nebezpečnou střelu hostí na tyč, v 63.minutě však kapituloval a bylo vyrovnáno.

 

V 69.minutě zaváhal Jirka při výběhu, začal couvat zpět a hosté trestali – 2:3. Naši hráči se nevzdali, hned po rozehrání utekl po křídle Zdeněk Měchura. Od lajny poslal balón před bránu, kde se prosadil Michal Šimáček a srovnal na 3:3.

 

Zdálo se, že utkání spěje ke spravedlivé dělbě bodů, když při centru zaváhala obrana a následně i gólman a hosté se z úhlu dostali do vedení 3:4, které za chvíli pojistili z penalty po faulu Jima Kapala.

 

Sestava:
Škvor J. – Sadílek P., Kapal, Eichler, Měchura – Zikmund, Nerad, Špalek, Bára (60.Šimáček) - Sedlmaier (72.Špalek R.), Koudelka


 

 


 

   


   


 

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci