Fotbalové přípravce unikl bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Sázavě jen o skóre

 

V sobotu se naše přípravka zúčastnila kvalitně obsazeného turnaje v Sázavě, který uspořádal domácí FK Kavalier. Na turnaji jsme hráli v sestavě: Filip Biras - Jíra Svoboda, Štěpán Vrána, Pája Rezková, Jakub Biras, Vojta a Vítek Barešovi, Adam Pejša a Kubík Uršic. Jenom o skóre nám uteklo třetí místo.

 

Hodnocení jednotlivých zápasů

 

FK Kavalier Sázava – Sokol Ostředek 0:1

Jako prvního soupeře nám los určil domácí Sázavu. Zápas jsem vyhráli gólem Štěpána. Potěšili mě mladší hráči, kteří se v průběhu zápasu dostali na hřiště a předvedli slušný výkon. Na hřišti se v jednu chvíli najednou objevili Adámek, Kuba Uršic, Vojta a jediný ,,starší"" Jiřík.

 

JAWA Pecerady - Sokol Ostředek 2:3

Náš známý soupeř z Pecerad tentokrát dorazil s velmi omlazenou sestavou a bylo to na průběhu utkání znát. Soupeři jsme nasázeli 3 góly (2x Štěpán, Jiřík) a poté jsme opět dali příležitost vyniknout mladším hráčům. Hra se vyrovnala. Soupeř dvakrát skóroval a snížil na rozdíl jediné branky. Více jsme ale Peceradům nedovolili a výhru uhájili.

 

Slavoj Vyšehrad – Sokol Ostředek 1:2

Tento zápas mě osobně potěšil nejvíc. Nejprve jsme dostali velmi smolný gól.To nás ale stmelilo a soupeře jsme přitlačili. Štěpán po jednom ze svých klasických úniků vyrovnal na 1:1 a dvě minuty před koncem Pája po perfektním naběhnutí na roh skóre otočila v náš prospěch. 

Sokol Ostředek – FC Bohemians 1905 1:4

Zápas s jednoznačně nejsilnějším týmem na turnaji jsme se snažili sehrát se ctí, protože proti Bohemce nehrajete každý den. Podařilo se nám i vsítit gól, střelcem nebyl nikdo jiný než náš nejlepší střelec Štěpán. Měli jsme i pár dalších šancí. Prohra 4:1 proti takovému soupeři se bere. Pro naše hráče to byl výborná škola.

 

FK Uhlířské Janovice – Sokol Ostředek 1:1

V zápase proti Janovicím už na nás pomalu začínala být znát únava. Do vedení šel soupeř. Z několika vypracovaných šancí se nám gól dát nepodařilo, a tak musel pomoci soupeř, který nám daroval penaltu. (Brankář chytil míč mimo pokutové území). Penalty se ujal Jiřík, kterému se střelecky poslední dobou moc nedařilo, i když šancí měl dost. (trénink zakončení speciálně pro něj to napraví :-) ) Penaltu nekompromisní ranou proměnil 1:1. Do konce zápasu se už nic nestalo a tak jsme brali bod.

 

Sokol Ostředek – FC Graffin Vlašim 0:3

Poslední zápas jsme odehráli proti Vlašimi, se kterou se poslední dobou utkáváme často. Výhra by nás posunula na konečné druhé místo, remíza by přinesla třetí místo a porážka by znamenala nepopulární čtvrté místo. Soupeř odehrál pěkný zápas a sportovně musím uznat, že nás jasně přejel. Trochu tomu dopomohla už i naše únava, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Soupeři gratuluji ke 2.místo ale hlavně k pěkné hře.

 

Celkové hodnocení:

Turnaj nám dal hodně nových zkušeností. Je potřeba zapracovat na zakončení a na nahrávkách. Někdy, když to nejde dopředu, je třeba začít odzadu. Musíme naučit obranu víc se zapojit do útočné fáze hry, i když už je to lepší než v začátcích, stále je na čem pracovat.

 

Hodnocení jednotlivců:

 

Filip Biras - v brance dostal příležitost a nezklamal měl pár chyb, ale také několikrát tým výrazně podržel. V brance nikdy před tím nestál a tak jeho výkon musím velmi pochválit.

 

Jíra Svoboda - náš klasickej „Forrest gump“(běží a nezastaví se), hodně toho oběhal, bránil a také útočil. Jen zapracovat na té koncovce.

 

Štěpán Vrána - v útoku paráda, jen v té obraně mi vždycky zůstával moc vzadu a tak byl odtrhnut od hry, ale to dopilujeme.

 

Vojta Bareš - chce to přidat na důrazu ,nebát se strčit do hráče a nebát se vést míč. Na druhou stranu je vidět, že jde nahoru a když bude poctivě trénovat, může to být ještě lepší.

 

Vítek Bareš - náš ,,velikán"" v týmu, Vítek se musí odnaučit zbrklosti. Většinou když dostane míč volí okamžitý nákup, což není vždy dobré, chce to rozvahu a klidnou nahrávku ale tak jako u kolegů trénink to doladí, chce to jen trpělivost. Jinak pochvala za bojovnost a plnění obranných povinností.

 

Pája Rezková - odvážná bojovnice v týmu, občas také zbrkle rozehraje, ale jinak předvedla pěkný výkon. Parádní byl její gól z rohu, kdy si naběhla na zadní tyč a ranou pod břevno zavěsila.

 

Jakub Biras - Kubajs má velkou rychlost, ale zatím jí nedokáže využít, ale to se časem zlepší. Chce to pořádně trénovat a půjde nahoru.

 

Adámek Pejša a Kuba Uršic - naší benjamínci mě potěšili- Už chodí do soubojů a nebojí se běhat s míčem jen tak dál.

 

Celkově musím celý tým pochválit za přístup a bojovnost.

 

Martin Novák


Obrázek: Přípravka_podzim 2013.jpg

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci