Ostředecký pohár 2014 vyhrály Ratměřice, naši šestí

 

TJ Sokol Ostředek uspořádala v sobotu v hale ZŠ Sázava 2.ročník halového turnaje pro starší přípravku Ostředecký pohár 2014, kterého se zúčastnilo 8 týmů – JAWA Pecerady, FK Kavalier Sázava, Sokol Maršovice, FC Graffin Vlašim, Svoboda Ratměřice, Jiskra Struhařov, Sokol Trhový Štěpánov a náš tým.

 

Dopoledne se hrála skupinová fáze, kdy mužstva byla rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin.

 

V naší skupině A dominoval tým z Trhového Štěpánova, ale o druhém postupujícím do semifinále nebylo jasno až do posledních vteřin utkání mezi námi a Ratměřicemi. Bezgólová remíza posunula do bojů o medaile Ratměřice, zatímco na nás zbylo až poslední místo ve skupině.

 

Tabulka skupiny A

 

Ve skupině B získal nejvíce bodů favorit turnaje z Pecerad. I v této skupině rozhodoval o 2.místě až poslední zápas. Sázava si pohlídala remízu s Pecerady a zajistila si postup do semifinále o bod před Maršovicemi.

 

Tabulka skupiny B

 

Odpoledne se hrálo o konečné pořadí vyřazovacím způsobem. O vyrovnanosti turnaje svědčí skutečnost, že pět zápasů v této fázi rozhodovala až střelba penalt.

 

Velké překvapení se odehrálo v semifinále. Ratměřice zaskočily nejen soupeře z Pecerad ale i všechny přítomné pohlednou kombinační hrou. Byly po většinu utkání lepší, z řady tutovek proměnily ale jen jednu, což soupeř potrestal a dokázal vyrovnat na 1:1. Pevnější nervy v penaltovém rozstřelu prokázali ratměřičtí špunti a zaslouženě postoupili do finále. Ve druhém semifinále dokázal Trhový Štěpánov otočit skóre a porazit Sázavu 2:1.

 

Zápas o bronz mezi Pecerady a Sázavou musela rozhodnout střelba penalt. Úspěšnější byly Pecerady a odvezly si tak domů bronzový pohár a medaile.

 

Ve finále završily Ratměřice svou jízdu a nezastavil je ani rychlý gól Trhového Štěpánova již v 19 s utkání. Zápas otočily a po výhře 2:1 tak mohla v jejich řadách vypuknout radost z turnajového vítězství.

 

Přehled všech zápasů

 

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen ratměřický Viktor Liška, který ač až o tři roky mladší než někteří soupeři, výrazně nad ostatními vyčníval a ukázal svůj velký talent. Pohár pro nejlepšího brankáře si odnesl vlašimský Vojta Marek. Nejlepším střelcem byl se šesti góly Jakub Fotr z Trhového Štěpánova.

 

První tři týmy si odvezly domů poháry a medaile. Všechny pak tašku plnou sladkostí.

 

Naše poděkování patří všem, kteří se na úspěšném průběhu turnaje podíleli, zejména pak Obci Ostředek za finanční příspěvek na zajištění turnaje, Marcele Kůrkové za provozování občerstvení a Láďovi Tinákovi za odpískání celého turnaje. Nesmíme zapomenout na naše žáky - Nikolu, Krystýnu, Monču, Jardu a Kubu, kteří celý den pomáhali s časomírou, statistikou střelců a s předáním cen.

 

Další ročník turnaje proběhne v sobotu 17.ledna 2015. 


 

Zápasy naší přípravky


Sokol Ostředek - Jiskra Struhařov 1:1

V prvním utkání ve skupině jsme se dostali do vedení zásluhou Štěpána Vrány, který skóroval po perfektně rozehraném rohu Martínka Škvora. Soupeř dokázal srovnat po naší hrubé chybě v rozehrávce v závěru utkání. Remíza byla asi spravedlivá, ale moc nechybělo a mohli jsme se radovat z výhry.

 

Sokol Ostředek - Sokol Trhový Štěpánov 1:4

I ve druhém zápase nás poslal do vedení Štěpán Vrána. Štěpánovští však brzy kontrovali velmi povedenou a nechytatelnou střelou z poloviny hřiště a za dalších pár vteřin po naší chybě v rozehrávce skóre dokonce otočili. Srovnat mohl Štěpán, ale se svou střelou se moc unáhlil. Platilo nedáš dostaneš, z protiakce soupeř zvýšil a po další chybě nám pak vstřelil čtvrtý gól. V posledních vteřinách mohl korigovat Jirka Svoboda, ale z jasné pozice překopl branku. Soupeř byl lepší, ale vysoká prohra nebyla reálným odrazem utkání.

 

Sokol Ostředek - Svoboda Ratměřice 0:0

Skupina se vyvinula tak, že v případě výhry bychom postoupili do bojů o medaile, zatímco remíza či porážka by do nich poslala soupeře. Vypracovali jsme si více šancí, ale koncovka byla špatná. Tým ovšem bojoval a do posledních vteřin se snažil vstřelit vítězný gól. Bohužel se tak nestalo. A protože při několika šancích Ratměřic nás podržel Pepa Hajný v brance, utkání skončilo plichtou. Dál šly Ratměřice, které pak celý turnaj vyhrály.

 

Sokol Ostředek - Sokol Maršovice 0:0 , 3:2 na penalty

 S Maršovicemi jsme sehráli další vyrovnané utkání a tak musela rozhodnout střelba penalt. Rozhodnutí přinesla až čtvrtá série, kdy o našem vítězství rozhodl nekompromisní střelou Tomáš Škvor.

 

Sokol Ostředek - Jiskra Struhařov 0:0 , 0:2 na penalty

V úvodu utkání se ve velké šanci ocitl Jirka Svoboda, ale překopl branku. Vyrovnané utkání další šance nepřineslo, a tak se opět kopaly penalty, které se nám nepovedly. Obsadili jsme tedy konečné šesté místo.

 

Složení týmu:

Hajný J. - Svoboda J., Rezková P., Baršovi V.+V., Škvorovi M.+T., Vrána Š., Mistolerová L.

 


 

 

Ostředek - Struhařov

Maršovice vs. Sázava

Ostředek - Trhový Štěpánov

Bojová porada našich

Ostředek - Maršovice

O 3.místo: Pecerady - Sázava

Finále: T.Štěpánov vs. Ratměřice

Nejlepší střelec Jakub Fotr

Nejlepší gólman Vojta Marek

Nejlepší hráč Viktor Liška

 


Vítězné Ratměřice

Stříbrný T.Štěpánov

Bronzové Pecerady


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci