Fotbalisté áčka nasázeli Teplýšovicím šest gólů-

 

V sobotu čekalo na ostředecké fotbalisty domácí derby s rezervou Teplýšovic, loňským účastníkem okresního přeboru. Poslední domácí zápas se stejným soupeřem se odehrál před dvěma roky ještě v okresním přeboru a utrpěli jsme v něm krutou porážku 1:4. A i vzhledem k špatnému výkonu v poslední přípravě s Libží jsme vzhlíželi k zápasu s obavami. Naši hráči však zvládli vstup do nového ročníku na výbornou a soupeře rozstříleli vysoko 6:2 (3:1).

 

První náznak šance se objevil již v 6.minutě, kdy Michal Kodad centroval před bránu a moc nechybělo, aby se Jenda Kuželka dostal k hlavičce. V 15.minutě se po lajně protáhl Fanda Macháček a odcentroval do vápna. Obrana hostí balón odkopla zpět přímo na jeho kopačky, ale Fanda vystřelil vedle teplýšovické branky.

 

V 19.minutě hlavičkoval Jenda Kuželka po centru od Lukáše Uršice. Gólmanovi hostí Šímovi sice míč vypadl, ale nikdo z našich nedobíhal, a tak mohl v klidu založit rychlý kontr. Venca Hromas však svým výborným zákrokem zachránil naši svatyni od pohromy a z následného protiútoku se dostal Lukáš Uršic za obranu a vyběhnuvšího gólmana Teplýšovic s přehledem prostřelil - 1:0.

 

Hra byla ovšem i nadále vyrovnaná, naši hrozili střelami, které bohužel vždy končili mimo branku (Milan Škvor, 2x Michal Kodad). Zvýšit naše vedení mohl ve 38.minutě Kamil Krejcárek, kterému pěkně namazal Petr Florián. Jeho střelu však vyrazil gólman Šíma na tyčku. Po tomto zahřmění však již udeřilo. Ve 39. minutě Petr Florián zatáhl míč po lajně a střelou mezi nohy hostujícího brankáře poslal naše barvy do dvoubrankového vedení – 2:0.

 

Hosté nesložili zbraně a hned po rozehrání nás opět zachránil Venca Hromas. K naší radosti platilo, známé pravidlo „nedáš-dostaneš“- Jenda Kuželka dostal dlouhý pas, zbavil se obránce a poslal před branku nadýchaný centr na hlavu Petra Floriána, který se nemýlil. Ve 40.minutě jsme vedli 3:0 a zdálo se, že je hotovo.

 

Bohužel těsně před poločasovým hvizdem školácky ztratil balón Fanda Macháček a hosté se řítili sami na Vencu Hromase. Ten sice hostujícího Hampla „penaltovým“ faulem přibrzdil, ale nezastavil, a tak mohl hostující útočník míč v klidu poslat do naší prázdné brány. Dostali jsme zbytečný gól do šatny, který hostům napumpoval krev do žil.

 

Hosté v úvodu druhé půlky hrozili, ale byli jsme to my, kdo vstřelil další branku. V 51. minutě našel velmi agilní Jenda Kuželka volného Zdeňka Měchuru, jehož střelu gólman Šíma vyrazil zpět na jeho kopačky. Zdeňkova dorážka zazvonila jen o tyč. Odražený míč se dostal na nohu Michala Kodada, který mířil přesně a bylo to 4:1.

 

Tento gól přinesl kýžené uklidnění do našich řad jen na tři minuty. Fanda Macháček přišel o míč u lajny na naší půlce. Nebezpečný útok Teplýšovic jsme zastavili jen odkopem na roh a z něj se hosté radovali po druhé a ještě jsme tedy neměli vyhráno.

 

V 58. minutě se snažil napravit své chyby Fanda Macháček, kterého trenér Bohouš Slabý přesunul do zálohy, ale střílel nad. Definitiva přišla v 62.minutě. Michal „Koza“ Kodad našel Petra Floriána, který završil svůj hattrick – 5:2.

 

Gólový účet uzavřel Michal Kodad, který dostal balón do ulice od Pepíka Šilhavého – 6:2.

 

Necelá padesátka diváků, většinou domácích, se tak mohla s hráči radovat z vysokého vítězství a tří bodů do tabulky. Nutno je však uznat, že soupeř dlouho zlobil a porážka je pro něj až krutá, ale fotbal se hraje na góly.

 

V neděli 1.9. hrajeme od 17h v Bystřici a chtělo by to sobotní vítězství potvrdit nějakým bodovým ziskem.

 

Ostředecká sestava:
Hromas – Macháček, Škvor M., Tusjak, Müller – Krejcárek (46.Měchura), Uršic, Kodad (74.Škvor J.), Šilhavý – Florián (84.Fiala), Kuželka (79.Kumsta)

 


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci