Z Václavic přivezli fotbalisté tři body a dělené první místo

 

TJ Václavice – Sokol Ostředek 0:1 (0:1)

 

Hned první zápas jarní sezóny mohl hodně napovědět o jejím dalším vývoji. Naši fotbalisté cestovali na hřiště prvního celku tabulky do Václavic. Domácí v minulém kole, kdy měl Ostředek volný los, pouze remizovali na hřišti Netvořic a tak by nám stačilo s domácími uválčit i bod. Výhra by pak znamenala dělené první místo a luxus v podobě zápasu k dobru. Zimní příprava byla poměrně intenzivní a především čtyřdenní soustředění v Jičíně, kterého se účastnil prakticky celý kádr, zocelilo naše chlapce na jarní boje o vytoužený postup velmi dobře.

 

O tom, jakou chuť měli naši hráči po dlouhé zimní pauze do ostrého zápasu, nejlépe svědčila účast na prvním mistrovském utkání. Ve Václavické kabině se mačkalo 17 nažhavených vlčáků okamžitě připravených vběhnout na hřiště a trhat. Hrát však může pouze 11 hráčů a tak kvalitně odtrénovaná zimní příprava všemi borci a posílení kádru o zkušené hráče jistě ubrala Borinovi mnoho hodin spánku při dumání nad vhodnou sestavou. Nakonec se trenér rozhodl k pár změnám oproti ustálené sestavě z podzimu. Na pravém beku začal Venca Budka, jehož skvělá kopací technika měla být přínosem pro předpokládané zakládání útoků vzduchem do vápna soupeře především při hře z kopce. Na předstoperu dostal důvěru Lukáš Uršic. Kamil Krejcárek a Jenda Muller si pak svá místa v sestavě uhájili. V záložní řadě nahradil Lukáše Uršice v tandemu s Petrem Floriánem Kuba Horák, který se k nám nadobro vrátil a měl by být na jaře oporou. Na krajích máme osvědčené rychlíky Edu Sidora a Zdendu Měchuru, zde se nic měnit nemuselo. V útoku pak dostala důvěru dvojice Eda Špalek a Standa Svoboda, kdy především od Standy Svobody očekáváme, že zúročí své obrovské zkušenosti ze zápasů o několik soutěží více. V přípravě mu to vskutku pálilo.

 

Utkání jsme začali na horní polovině hřiště, měli jsme tedy hned možnost valit útoky na nakloněném václavickém placu z kopce dolů. Na malém hřišti se hned od úvodních minut spustila lítá bitva o každý kousek volné hrací plochy. Oba soupeři disponovali ve svém středu tvrdými a bojovnými hráči, kteří nevypustili ani metr. Věděli jsme, že musíme hru zklidnit a pokusit se o rychlé kontry po stranách a nebo se snažit dlouhými balóny nacházet naše útočníky ve vápně soupeře. Bylo však velmi téžké dostat se k souvislejší akci, hráči Václavic nás hned dostupovali. V útoku působili útočníci domácích také velice dobře, především Venca Budka měl se svým útočníkem velké problémy a v průběhu prvního poločasu ho musel nahradit Láďa Fiala. Vážnější příležitost však měli Václavice pouze jednu, skvěle ale zakročil Jirka Škvor a připsal si první jarní klíčový zákrok. Naopak naši fotbalisté svoji velkou možnost proměnili. Standa Svoboda si zkušeně počkal na odražený míč ve vápně a poslal ho do odkryté branky. V závěru poločasu nám ještě možná rozhodčí odpustil penaltu, když si kuba Horák v našem vápně počínal až příliš horlivě. Poločas jsme zvládli v poměru 0:1.

 

Druhá půle znamenala pokračování bojovného utkání plného osobních soubojů. Naši hráči však měli zpočátku více míč na svých kopačkách, což vyústilo v tyč a břevno v podání Petra Floriána. I Václavice pak nastřelili břevno a jejich stále ostřejší ataky nenechávaly ke konci utkání naši obranu vydechnout. Kýžené druhý gól už se nám vstřelit nepodařilo a když ani poslední útok domácích, kdy si útočník Václavic po kontaktu s Jirkou Škvorem zkoušel vymodlit penaltu, neskončil gólem v naší síti, ubojovali naši fotbalisté velmi cenné tři body.

 

Za utkání ve Václavicích zaslouží všichni naši hráči absolutorium. Když už se nám na malém hřišti nedaří kombinační hra, dokážeme urvat zápas svou bojovností. Toho jsme také vždy nebyli svědky. Je vidět, že tým je velmi dobře připraven a ví, za čím si jde. Zvláštní poděkování pak patří také klukům na lavičce, kteří z důvodu vývoje utkání nemohli dostat takový prostor, jaký bychom jim asi všichni přáli, přesto nepřestávali podporovat kluky na hřišti. Je nesmírně důležité, že si všichni uvědomujeme, že jsme jeden tým. Každý jeho článek je důležitý, každý hráč má svou roli. Jen tak můžeme společně dosáhnout cíle, který jsme si vysnili. Nejdřív Ostředek a pak jedinec, to by mělo být naše heslo.

 

Sestava: Škvor - Budka, Krejcárek, Uršic, Muller - Měchura, Horák, Florián, Sidor - Svoboda, Špalek

Střídali: Fiala, Nerad, Sedlmaier, Kapal, Kanchyi

 

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci