Fotbalisté vydřeli doma výhru s posledními Heřmaničkami

Sokol Ostředek – Sokol Heřmaničky 3:2 (1:2)

 

Dělené první místo s Václavicemi a zápas k dobru, to byla výchozí pozice našich fotbalistů pro sobotní utkání. Proti nám stálo mužstvo Heřmaniček, beznadějně poslední tým naší skupiny, který má na svém kontě pouhé 4 body. Václavice měly toto kolo volný los a proto v případě výhry mohli naši fotbalisté nasadit v čele skupiny k tříbodovému trháku. Již před zápasem se někteří mlsnější diváci těšili , že poprvé vyzkoušíme dvouciferné číslo na naší upgradované výsledkové tabuli. Zkušenější borci z našich řad však zdvihali varovný prst s poznámkou, že výhra Heřmaniček s Netvořicemi v minulém ročníku svědčí spíše o razantní změně přístupu Heřmaniček k zápasům a možné obměně mužstva oproti podzimu. Každopádně bylo zřejmé, že poslední tým tabulky nebude soustem, které by se rozplynulo na jazyku. Hlavně nic nepodcenit, to bylo naše předsevzetí před zápasem. Ostatně v průběhu zápasu jsme se přesvědčili, že tyto obavy nebyly liché.

 

Sestava se musela trochu obměnit v porovnání s posledním zápasem. Borina před zápasem postrádal Standu Svobodu a Lukáše Uršice. Na předstopera byl proto po delší odmlce nominován Jim Kapal a vedl si zde skutečně dobře. Na své tradiční místo na pravém beku se pak po velmi dobrém výkonu v minulém zápase vrátil Láďa Fiala. Ve středu zálohy pak Borina nechtěl podcenit vůbec nic, vysunul Kubu Horáka do útoku k Edovi Špalkovi a postavil vedle Floriho sám sebe. Nejlepší zprávou zápasu však bylo, že po dvaceti měsíční pauze opět naskočil do soutěžního utkání Milan Škvor.

 

Heřmaničky nastoupili v útoku a ve středu zálohy s vysokými hráči. Na úvodu utkání to pak bylo znát, naši chlapci až příliš bohorovně přistupovali ke hře a Heřmaničky nás poměrně brzy svou bojovností a tvrdostí začaly přetlačovat. V zadních řadách jsme pak poměrně záhy měli s důrazným soupeřem nezvykle hodně práce. V domácích utkáních jsme přeci jen zvyklí tlačit soupeře my a držet míč na svých kopačkách. Bohužel někteří naši hráči působili v prvním poločase až příliš unaveně a nervózně. Vše vyústilo ve 20. minutě v první gól v naší síti. Velmi dobrý centr z levé strany uklidil útočník hostů za přihlížení našich obránců pod břevno branky Jirky Škvora. To byl překvapivý vývoj utkání s posledním týmem tabulky. Naštěstí jsme se do zápasu vrátili poměrně brzy. Kuba Horák se prodral do vápna a tam byl faulován. Penaltu proměnil zkušeně Eda Špalek. Poté již se nám čím dál více dařilo držet se na polovině hostí. Především díky tomu, že se na hřiště dostal poprvé v zápase Milan Škvor a stačilo mu pár minut na to, aby nás všechny přesvědčil, že rozhodně neztratil nic ze svého přehledu a fotbalovosti. S Florim uprostřed zálohy jim to klapalo náramně. Bohužel jsme ale z převahy nic nevytěžili, naopak jsme lehkovážně dovolili soupeři se opět dostat na koně. Dlouhý házený aut před naší svatyni umístil vysoký útočník hostí hlavou zblízka k pravé tyči. Poločas tedy skončil 1:2 v náš neprospěch.

 

Do druhého poločasu bylo třeba zmobilizovat všechny síly, utkání jsme byli schopni trpělivou kombinační hrou zvrátit. Toho jsme si také byli vědomi a o poločasové přestávce se kabinou neslo nejčastěji právě slovo "nepanikařit". Heřmaničky v druhém poločase však už nebyly tím bojovným týmem z poločasu prvního, postupem času jsme je začali fyzicky přehrávat. Právě zde bylo jasně vidět, že kvalitní zimní příprava své plody nesla. Bohužel všechny naše pokusy o střely na bránu končily uprostřed v rukavicích brankáře hostí. Jako by snad naše střely přitahoval. Krásnou akci předvedli v 60. minutě Jenda Muller a Milan Škvor. První jmenovaný vyslal nadýchaný přímý volný kop ze 30 metrů na zadní tyč, kde Milan Škvor nikým neatakován trefil svou hlavičku přesně. Hostující brankář se ale tentokrát ještě vyznamenal. V 68. minutě jsme se již dočkali, Petr Florián si ve vápně našel odražený míč zády k bráně a krásným kopem přes hlavu nedal brankáři šanci. Borec na konec, chtělo by se říci. Konec utkání však ještě zdaleka nebyl. Dále jsme se tlačili před branku, protože nic jiného než tři body jsme brát nemohli. Dočkali jsme se v 72. minutě, ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval důrazný Fanda Sedlmaier a doslova dotlačil míč do sítě. Jeden z nejdůležitějších gólů Bungra v životě znamenal vedení 3:2. A protože Heřmaničky už bezmála půl hodiny nekladly odpor, dalo se předpokládat, že tento gól bude i vítězný. A tak se i stalo. Konec! Tři body! První místo! Závěrečné týmové foto!

 

Jsme první o tři body, to jest hlavní zpráva po zápase s Heřmaničkama. Další výborná zpráva je, že tým dokázal vybojovat svou vůlí už druhý jarní zápas. Na našem týmu je znát chuť, charakter a hlavně síla. Takhle se hraje o první místo. Za týden jedeme autobusem plenit dalekou Jablonnou. Bude to další zápas, kde lze ukázat, jak moc chceme!

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal, Muller - Měchura, Florián, Procházka, Sidor - Horák, Špalek E.

Střídali: Škvor M. , Sedlmaier, Nerad, Budka, Macháček

 

Kamil Krejcárek


 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci