Ostředecký pohár zaslouženě vyhrála přípravka Struhařova

Sokol Struhařov - vítěz turnaje

 

V sobotu 11. února v hale ZŠ Sázava uspořádala TJ Sokol Ostředek pátý ročník Ostředeckého halového poháru pro starší přípravky. Zaslouženým vítězem se stal tým Sokola Struhařov z okresu Praha východ.

Turnaje se zúčastnily týmy z Trhového Štěpánova, Zruče n/S, Kutné Hory, Teplýšovic, Pravonína, Struhařova, Soběhrd a domácího Ostředku.

Dopoledne se hrála skupinová fáze, kdy mužstva byla rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin.

 

Skupinu A vyhrál bez obdržené branky Struhařov před Trhovým Štěpánovem, který o svém postupu rozhodl vítězstvím 1:0 nad našimi hráči v posledním zápase skupiny.

1. Sokol Struhařov 5:0 7

2. FK Trhový Štěpánov 3:1 7

3. Sparta Kutná Hora 2:4 2

4. Sokol Ostředek 1:6 1

 

V béčku se o vítězi rozhodlo v posledním utkání skupiny. Pravonín porazil Soběhrdy a díky lepšímu vzájemnému zápasu skupinu vyhrál.

 

1. Sokol Pravonín 4:2 6

2. FK Soběhrdy 7:1 6

3. Sokol Teplýšovice 1:4 3

4. Jiskra Zruč n/S 2:7 3

 

Odpoledne se hrála utkání o konečná pořadí. Celky na třetích a čtvrtých místech hrály o 5. až 8. místo, zatímco první dva celky ze skupin si to rozdaly o medaile. Utkání byla většinou velmi vyrovnaná, třikrát rozhodly až penalty.

A právě penalty určily, že ve finále se utká Struhařov s Pravonínem. Struhařovští byli lepší ve střelbě penalt než Soběhrdy a Pravonín měl přesnější mušku než Trhový Štěpánov.

Zajímavé bylo utkání o 7. místo, kdy domácí Ostředek rychle vedl nad Kutnou Horou 2:0, ale když pak dostali příležitost i hráči mimo základní sestavu, soupeř utkání v závěru otočil.

Bronzové medaile vybojoval Trhový Štěpánov, když v zápase o třetí místo porazil 3:0 Soběhrdy, na které tak zbyla nepopulární bramborová pozice.

Ve finálovém zápase si zaslouženě pro vítězství dokráčeli špunti ze Struhařova. Druhému Pravonínu nastříleli tři góly.

 

Filip Pejša - nejlepší gólman turnaje

 

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen struhařovský Matěj Hladík. Titul nejlepšího střelce si odvezl za 4 góly gólů štěpánovský Petr Čermák. Pohár pro nejlepšího brankáře si odnesl ostředecký benjamínek Filip Pejša.

 

Ostředecké zápasy

 

Ostředek – Struhařov 0:4

První utkání turnaje se nám vůbec nevydařilo, soupeř nás jednoznačně přehrál, ani jsme nevystřelili na bránu.

 

Ostředek – Sparta Kutná Hora 1:1

Naši podali zlepšený výkon a dostali se brankou Adámka Pejši do vedení. Kutnohorští srovnali až minutu a půl před koncem po chybně rozehraném výkopu od branky. Pár sekund před koncem nás pak zachránila tyčka.

 

Ostředek – Trhový Štěpánov 0:1

Výhra nás mohla posunout do bojů o medaile. Zápas to byl vyrovnaný. Štěpánov rozhodl dvě minuty před koncem z přísně nařízené penalty.

 

Ostředek – Teplýšovice 0:1

Ve vyrovnaném derby utkání byl šťastnější soupeř. Naši své šance nevyužili.

 

Ostředek – Kutná Hora 2:3

Smolný zápas, po pěkných brankách Adámka Pejši a Péťi Smrkovského jsme rychle vedli 2:0. Poté dostali správně šanci i další hráči a soupeř zápas otočil.

 

Přehled zápasů

 

Konečné pořadí turnaje

1. Sokol Struhařov

2. Sokol Pravonín

3. FK Trhový Štěpánov

4. FK Soběhrdy

5. Jiskra Zruč n/S

6. Sokol Teplýšovice

7. Sparta Kutná Hora

8. Sokol Ostředek

 

První tři týmy si odvezly domů poháry a medaile. Všechny pak tašku plnou sladkostí.

Poděkování patří všem, kteří se na úspěšném průběhu turnaje podíleli, zejména pak Obci Ostředek za finanční příspěvek na zajištění turnaje, Marcele Kůrkové za provozování mini-stánku s občerstvením, Nikole Holubkové a Ondrovi Grešlovi za odpískání celého turnaje a Martinovi Novákovi za obsluhu časomíry.

Další ročník turnaje proběhne v sobotu 10. února 2018.


 

Sokol Pravonín - 2. místo

FK Trhový  Štěpánov - 3 .místo

FK Soběhrdy

Jiskra Zruč n/S

Sokol Teplýšovice

Sparta Kutná Hora


Matěj Hladík - nejlepší hráč

Petr Čermák  - nejlepší střelec


 

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci