Doma jsme bohužel o víkendu neuhráli ani bod

 

Ostředecké fotbalové týmy, ačkoliv hrály všechny doma, vyšly o víkendu bodově na prázdno, ale velkou pochvalu si zaslouží za předvedenou hru oba naše mládežnické celky. K bodům měly velmi blízko, ale u dětí jde především o předváděnou hru. Zraněními zdecimované áčko doplatilo s Pyšely na střeleckou impotenci, když zahodilo několik loženek. Beso na Nesperskou Lhotu včera nemělo nárok.

 

Starší přípravka: Sokol Ostředek – Sokol Maršovice 2:4 (1:2)

 

Naši nejmenší fotbalisté srdnatě bojovali. Naši první branku, znamenající snížení na 1:2, vstřelila pěknou střelou v závěru první půle Pavča Rezková. Přes závary před maršovickou brankou v úvodu druhé půle se nám srovnat nepodařilo, naopak nám soupeř svou třetí brankou opět odskočil. Ani to naše nezlomilo a s přispěním hostujícího hráče jsme snížili na 2:3 a soupeře tlačili, ale výsledkem bylo jen břevno trefené Luckou Mistolerovou. Hostům se při našem tlaku podařil brejk znamenající čtvrtou branku. Několikrát nás podržel Vítek Bareš v brance. Pochvalu si ale zaslouží celý tým vedený Martinem Novákem.

 

Sestava:
Bareš Vítek – Mistolerová, Rezková, Svoboda, Škvorové T.+ M., Bareš Vojta, Maroušek, Biras J.

 

Starší žáci: Sokol Ostředek – SK Chocerady 2:3 (0:1)

 

Naši žáci se v sousedském derby vytáhli a po velmi dobrém výkonu sahali po prvním bodovém zisku, který by více odpovídal průběhu utkání. Kromě bojovnosti ukázali i náznaky fotbalovosti. Přejme si, aby v takové hře pokračovali i nadále. Naši se nepoložili ani při opakovaném dvougólovém vedení Chocerad a dvěma brankami Nikoly Holubkové se dvakrát přiblížili na rozdíl gólu. Šance na srovnání byly, ale choceradští těsnou výhry uhájili, ale i tak si naši komplet zaslouží velkou pochvalu.

 

Sestava:
Škvor M. – Horáková, Svobodová, Holubková, Kubíková, Mareček, Rezek, Vejrosta, Vernerová, Svatoň, Rezková

 

Sokol Ostředek – SK Pyšely 2:5 (2:2)

 

Bez sedmi hráčů základní sestavy se musel v sobotu obejít trenér Bohouš Slabý proti nebezpečnému týmu z Pyšel, které se netají ambicemi postoupit do okresního přeboru. Tak velká absence se samozřejmě nemohla neprojevit na hře našeho týmu. Absenci bojovnosti však nelze našim vytknout, snažili se, ale scházela fotbalovost a v podstatě jsme „umřeli“ na spalování vyložených šancí a hrubé chyby, které soupeř na rozdíl od nás trestal. Za studeného počasí tak potěšila jen velmi slušná návštěva – téměr 60 diváků.

 

Úvod utkání byl děsivý. V prvních pěti minutách dvakrát chybovala naše pravá strana a gólman Jirka Škvor si šáhl na míč, jen když jej lovil ze své sítě. Naštěstí se mezi dva pyšelské góly vklínila fotbalová paráda Michala Kodada, který si všiml, že gólman hostí je venku z brány a tak mu snad z třiceti metrů poslal míč obloučkem do branky. Kdo přišel o pár minut později, neviděl tedy tři branky.

 

V 19.minutě šel ve vápně Láďa Fiala neohroženě do souboje s gólmanem, který jej stáhl. Nařízenou penaltu s přehledem Michal Kodad proměnil a vyrovnal. Do vedení nás mohl dostat David Kumsta, který se po pasu od Lukáše Uršice řítil ve 26.minutě sám na gólmana, ale unáhlil se se střelou, která šla vedle.V 35. minutě nás od pohromy po chybě obrany zachránil brankář Jirka Škvor, který soupeřovu střelu vyrazil. Do kabin jsme tedy odcházeli za nerozhodného stavu.

 

Úvod druhé půlky nám mohl přinést vedení, kdybych dokázali některou z tutovek proměnit. Ve 48.minutě David Kumsta pěkně nahrál na penaltu Láďovi Fialovi, ale ten sám před gólmanem mířil těsně vedle. Při kontru Pyšel nás opět podržel Jirka Škvor. V 52.minutě běžel sám na pyšelského gólmana David Kumsta, ale ten jeho střelu vyrazil a naprosto stejně dopadl ve stejné situaci za dvě minuty i Eda Špalek. Pak se prokázala platnost starého fotbalového pravidla „nedáš-dostaneš“ a za dvě minuty už Pyšely vedly 2:4, aby v 67. zatloukly pátou brankou hřebíček do naší rakve.

 

Žádný bodík jsme si tedy nepřipsali, ale přestože Netvořice nečekaně vyhrály ve Václavicích, stále máme vše ve svých rukách, resp. nohách. Tři výhry se soupeři z konce tabulky, které do konce soutěže doma přivítáme, by nám měli zajistit záchranu. Nějaký bodík z venku by se ale určitě hodil. Třeba již v sobotu z Křečovic. Musíme také věřit, že se někdo ze zraněných dá do pořádku.

 

Sestava:
Škvor J. – Müller, Tusjak, Uršic,Měchura – Macháček, Florián, Kodad (82.Sedlmaier), Fiala (65.Nerad F.) – Špalek, Kumsta

 

Sokol Ostředek B – TJ Nesperská Lhota 0:6 (0:3)

 

Naše beso na soupeře včera nemělo. Nedokázali jsme si ani vytvořit vyloženou šanci.

 

Sestava:
Podroužek – Sadílek P., Kapal, Špalek R., Eichler – Zikmund, Kančij (46.Nerad F.), Bára (76.Macháček), Sedlmaier – Koudelka, Šimáček M. (46.Bouška)


 

 


 

   


 

   


   

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci