Silvestrovský pinčes 2011 v Ostředku

Na silvestrovské dopoledne připravila TJ Sokol Ostředek ve spolupráci se SPZV Ostředek a.s. v sále ostředecké restaurace turnaj ve stolním tenise – Silvestrovský pinčes 2011, kterým ostředecký sportovní klub navázal na vánoční turnaje pořádané na přelomu 80. a 90.let minulého století.

 

Trávit část posledního dne roku sportem přišla třicítka hráčů (22 mužů a 8 žen). Pořadatelé zvolili hrací systém na dvě porážky, aby eliminovali zrádnost losu. Na třech stolech byla k vidění řada tuhých bojů o každý míček.

 

Závěrečné zápasy obou kategorií se hrály už jen na jednom stole, aby si všichni mohli vychutnat souboje těch nejlepších. A bylo na co koukat, hrál se pěkný pinčes!

 

 

Zleva: Jindřich Nenáhlo, Ladislav Fiala a Tomáš Mikel

 

Mužskou kategorii ovládl nestárnoucí Jindřich Nenáhlo z Ostředka, který si ve finálovém zápase poradil s Ladislavem Fialou z Čakova v poměru 3:0 na sety. Bronzovou medaili vybojoval Tomáš Mikel z Kozmic. Čtvrtá, bramborová, příčka zbyla na dalšího veterána Jiřího Škvora z Ostředka.

 

 

Zleva: Jana Krejcárková, Jitka Hanibalová a Radka Pessrová

 

Mezi ženami kralovala Jana Krejcárková z Vodsliv, která ve finále přehrála Jitku Hanibalovou z Benešova. Třetí místo vybojovala Radka Pessrová z Teplýšovic. Na čtvrté pozici skončila domácí Naďa Havlová.

 

Na závěr si všichni zahráli obíhačku o láhev šampaňského, ve které se usmálo štěstí na Milana Škvora z Mžížovic.

 

Po celý průběh sportovního zápolení panovala na sále výborná atmosféra. Kdo dohrál, mohl si dát výborný vepřový ovar nebo fandit dalším hráčům. Sportovní rozlučka s rokem 2011 se v Ostředku vydařila.

 

Záměr pořadatelů položit základ ke vzkříšení stolní tenisu v Ostředku(v dobách největší slávy před 20 lety zde působila dvě družstva, áčko hrálo dokonce okresní přebor) se vydařil, nicméně zbývá ještě hodně práce k tomu, aby se Ostředek opět objevil v pravidelných okresních soutěžích. Stoly, které pamatují slavnou éru ostředeckého pinčesu, jsou pro silvestrovský turnaj postačující, ale pro regulérní soutěže už nevyhovují. Hrací místo, vzhledem k havarijnímu stavu ostředecké sokolovny, by snad bylo možné vyřešit hostováním na sále restaurace. Přejme si tedy, aby se v roce 2012, kdy TJ Sokol Ostředek slaví 50 let své existence, začal v Ostředku ping-pong opět hrát pravidelně.

 

Koneční pořadí - ženy

 

1.

Krejcárková Jana

2.

Hanibalová Jitka
3. Pessrová Radka
4. Havlová Naďa
5. Floriánová Martina
  Lundáková Petra
7. Moravcová Monika
  Styblíková Lucie

 

Konečné pořadí - muži

 

1. Nenáhlo Jindřich
2. Fiala Ladislav
3. Mikel Tomáš
4. Škvor Jiří
5. Müller Jiří
  Štěch Martin
7. Kotil Richard
  Krejcárek Kamil
9. Kučera Jan
  Šilhavý Josef
  Škvor Marek
  Škvor Michal
13. Bouček Lukáš
  Daněk Lukáš
  Škvor Milan
  Tamme Karel
17. Lejček Miroslav
  Luzum David
  Malina Petr
  Měchura Zdeněk
  Styblík Petr
  Škvor Marek Ing-

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci