Články

Čerčanská šavle 2017
Diplom za 2. místo

Úspěšná sezona volejbalového oddílu 2016-2017

15.7.2017

Po dvouletém přerušení účasti na okresní soutěži,  kdy jsme těžko dávali dohromady šestku hráčů,  a rok poté, co se nám povedlo získat do týmu mladé šikovné kluky,  kteří posílili hlavně naši hru na síti, jak obrannou,  tak útočnou,  jsme se opět přihlásili do okresní volejbalové soutěže smíšených družstev . Přestože jsme celý rok pilně trénovali, před přihlášením do soutěže jsme si chtěli vyzkoušet ještě souhru týmu proti budoucím soupeřům,  a tak jsme si uspořádali vlastní letní turnaj,  kam jsme pozvali týmy z Čerčan a Kácova.
Na turnaji  13.8.2016 jsme skončili druzí za hráči z Čerčan, což na úplně nově složený tým nebyl vůbec špatný výsledek, a tak jsme si odsouhlasili,  že se do soutěže přihlásíme. 
První hrací den okresní soutěže 13. 10. 2016 v Postupicích jsme sice uhráli jen jeden set proti Kácovu, ale porazili jsme poprvé v historii Čerčany po vyrovnaném zápase ve třetím setu.
V dalších hracích dnech se hráči a celý tým už jen zlepšoval a získával sebevědomí, což přineslo třetí hrací den v lednu 2017 vítězství nad všemi třemi soupeři ve skupině B a postoupili jsme tak do skupiny A !
Ještě na sokolské schůzi na začátku ledna jsem postup do skupiny A prezentovala jako náš cíl na další sezonu, a celý tým mne hodně příjemně překvapil tím, že uhrál neskutečný vítězný zápas se Zbořeným Kostelcem a zajistil si tak postup do A-čka ještě v této sezoně!
Před posledním hracím dnem ve skupině A volejbalový tým ještě stihl uspořádat Sportovní ples v restauraci a tanečním sále U Sokola v únoru 2017,  již popáté v řadě od roku 2012.  Zapojili se úplně všichni mladí z týmu a posílili tak vzájemnou soudržnost,  která je tolik potřebná při týmové hře jako je volejbal.
Poslední hrací den jsme hráli v Čerčanech s A týmy z Říčan,  Nespek a Týnce. Přestože jsme vyhráli jen jeden set s týmem Nespeky,  zápasy byly vyrovnané,  a spíše nás zradila psychika a vlastní zbytečné chyby,  než že bychom na soupeře neměli herně.
Nakonec jsme tedy byli nejlepším týmem ze skupiny B a celkově jsme obsadili 6. místo se stejným počtem bodů jako pátý Benešov.

Výsledná tabulka  OVS mix 2016-2017:

  1. Říčany
  2. Nespeky
  3. Týnec
  4. Zbořený Kostelec
  5. Benešov
  6. Postupice
  7. Čerčany
  8. Kácov

odkazy na videa ze soutěže:

Iva Pauleová,  vedoucí a trenér




PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ, PRVNÍ KROK K POSTUPU V TABULCE!

Volejbalový oddíl v Postupicích je stále aktivní, přestože nám někteří hráči odešli, ale zase jsme získali nové, a máme teď na soupisce 9 hráčů.
Protože hrajeme smíšenou soutěž, kde ze šesti hráčů musí být minimálně dvě ženy, měli jsme ještě předloni nedostatek nahrávaček, letos zase naopak nám chybí muži –smečaři.
Nicméně stále trénujeme v tělocvičně ZŠ Postupice každou sobotu, i přes komplikace s přestavbou budovy školy, kvůli které nám hodně tréninků vypadlo.  
Přes léto jsme jezdili hrát do Popovic na venkovní kurty, a na konci srpna jsme si udělali tradiční „svůj“ letní turnaj, tentokrát trojic.
Protože v Popovicích na hřišti měli dětský den, na turnaj jsme si vypůjčili hřiště v Lísku – viz foto níže.
Měli jsme tři trojice s hezkými názvy, které si každé družstvo samo zvolilo. Nehrající trojice vždy dělala rozhodčí a zapisovatele, takže si to všichni vyzkoušeli a užili.
Vítězem turnaje se stala trojice „Duo Marek s hostující Maruškou“ – na fotce vpravo. Turnaj byl ale velmi vyrovnaný, protože všichni hráči jsou na přibližně stejně vysoké úrovni kvality.

V září jsme se opět přihlásili do okresní volejbalové soutěže, a v říjnu a listopadu odehráli prvních šest zápasů.   Přestože v září jsme kvůli přestavbě školy absolvovali jen jeden trénink, výsledek se konečně dostavil .

I PŘES VŠECHNY POTÍŽE A ZDRAVOTNÍ KOMPLIKACE HRÁČŮ JSME V LISTOPADU NA TURNAJI VE VOTICÍCH VYHRÁLI ZÁPAS S KÁCOVEM!

Turnajové boje budou pokračovat do dubna, 18. Ledna hrajeme u nás v Postupicích. Rádi bychom do konce turnaje ještě vybojovali nějaké to vítězství a skončili na vyšší příčce tabulky než v předcházejících letech.
Volejbalový oddíl ve spolupráci s Restaurací u Sokola také jako každý rok pořádá sportovní ples, s tombolou a kapelou Sklepmistři.  Letos se ples koná v sobotu 1. března, a tímto zveme všechny, aby přišli na dobrou muziku, tanec, tombolu a dobrou zábavu!

Vedoucí a trenér Iva Pauleová, Postupice



VOLEJBALOVÝ ODDÍL  se představuje:

Na poslední schůzi valné hromady TJ Sokol Postupice, která se koná jednou ročně, podává vždy každý oddíl zprávu o činnosti za uplynulý rok. Bohužel mimo okruh Sokola, a během roku ani tam, za celý rok o činnosti našeho volejbalového oddílu nikdo nic neví. Mnozí myslím ani netuší, že v Postupicích nějaký volejbalový oddíl existuje.
Určitě to je škoda, protože volejbal v Postupicích má docela dlouhou tradici, takže se ji chci pokusit trošku vzkřísit. Proto jsem se rozhodla využít možnosti napsat krátký článek do postupického občasníku, a využít i informační tabule Sokola ke krátkým zprávám a informacím, a případně i fotografiím z naší činnosti.
Do minulosti se vracet nebudeme, začneme novodobou historií posledního ročníku.
Koncem srpna jsme uspořádali turnaj dvojic, kterého se zúčastnili i dva hosté z Prahy – na fotce dole. Tři nejlepší dvojice si odnesly i medaile.

Na obrázku bohužel chybí dva z našich nejlepších hráčů, o které se dělíme s fotbalem – Pavel Jurníček a Pepa Řezníček, kteří se turnaje nemohli zúčastnit, a výborná nahrávačka Maruška Matoušková, která se nám doufám vrátí teď na jaře po operaci a rehabilitaci.
Po turnaji jsme se dohodli, že se přihlásíme po roční pauze opět do Okresní volejbalové soutěže smíšených družstev, která začala v říjnu loňského roku, finále je v dubnu 2013. Rádi bychom postupně vystoupali do vyšších pater žebříčku, takže - Držte nám palce!
Rádi uvítáme každého dobrého hráče, který s námi bude chtít trénovat každou neděli a bojovat za co nejlepší umístění na turnajích. A samozřejmě se při tom i pobavit a protáhnout a posílit si tělo a rozšířit si okruh přátel a kamarádů.
Volejbalový oddíl ve spolupráci s Restaurací u Sokola také každý rok pořádá sportovní ples, s tombolou a kapelou Sklepmistři. Letos se ples konal v sobotu 16. února, a tak se už můžeme těšit na ten další příští rok.

Vedoucí a trenér Iva Pauleová, Postupice

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci