Fotbalisté jsou stále bez ztráty bodu a obdržené branky

Sokol Ostředek - TJ Úročnice 6:0 (3:0)

18. kole jsme opět po týdnu dostali možnost odehrát venkovní utkání na svém domácím hřišti. I Úročnice rekonstruuje hřiště a místo odehrání zápasu na UMT v Benešově, jsme soupeři nabídli odehrát utkání na našem hřišti, byť netradičně v neděli. Tropicky suché jaro sice dává našemu pažitu zabrat, ale je nutno dodat, že správci hřiště Milan Škvor a Eda Špalek odvádí skvělou práci a hřiště se daří i přes různé komplikace zavlažovat. Díky kluci! 

V minulých zápasech jsme své soupeře přesvědčivě drtili a ani Úročnice dle papírových předpokladů neměla představovat větší komplikace. Na podzim jsme tomuto soupeři doma nadělili šestku a výhodu domácího hřiště jsme hodlali opět využít.

V kabině před zápasem byli připraveni téměř všichni hráči. Akorát dlouhodobě zraněný Eda Špalek a snad krátkodoběji zraněný Milan Škvor museli opět sledovat utkání z tribuny. Sestava byla téměř tradiční. Z pozice předstopera se pomalu a jistě stává post velmi prestižní a nyní dostal toto privilegium opět Tomáš Starosta. Tomáš Dytrich se tak musel přesunout na post pravého obránce. Záloha byla bez větších překvapení.  Důrazné duo Florián - Uršic mělo v jejím středu zajistit především držení míče a klid v rozehrávce. Pravou zálohu má dlouhodobě rezervovanou Zdenda Měchura a na levou zálohu se po posledním nuceném záskoku na postu brankáře vrátil nezmar Fanda Nerad. V útoku pak nastoupila osvědčená dvojice Adam Fantys a Kuba Horák.

Úvod utkání se nám již tradičně povedl. Už ve 4. minutě otevřel skóre Kuba Horák. Vedli jsme 1:0 a mohli jsme se trochu uklidnit. Dalo se čekat, že s přibývajícím časem budeme stále sebevědomější a silnější na míči. Takhle přesně se chceme doma prezentovat. Bohužel se stal pravý opak, sice jsme se dostávali k brance Úročnice a dokázali se propracovat k zakončení. Své šance jsme však lajdácky zahazovali. Po půl hodině to mohlo být 5:0, po hříchu však nebylo. Adam Fantys nedokázal z metru dostat míč do branky, to samé se nepovedlo Lukášovi Uršicovi hlavou do prázdné branky a slaboučké zakončení stačil brankář chytit. Ani Kubovi Horákovi se příliš nevedlo. Až ve 41. minutě se naši útočníci předvedli v dobrém světle. Kuba Horák nevypustil u postranní čáry téměř ztracený míč a skvěle předložil před branku Adamovi. Ten trefil pod břevno a bylo to 2:0. Tak skončil první poločas.

Druhý poločas začal a vlastně i probíhal v podobných intencích jako všechny jarní domácí zápasy. Hosté fyzicky nestačili a jedinou otázkou bylo, kolik branek se nám podaří vstřelit. V 51. minutě se poprvé v ostředeckém dresu prosadil Tomáš Starosta, když z blízka trefil přesně k tyči. Poté se ještě prosadil Adam Fantys a Kuba Horák. V samotném závěru si pak připravil pro diváky lahůdku náš hrající trenér. Z pravé strany našel milimetrovým centrem na malém vápně hlavu Petra Floriána a pro toho nebyl problém zakončit k tyči. 6:0 zněl také konečný výsledek.

Naši diváci měli opět možnost vidět v Ostředku přesvědčivé vítězství domácích borců. I v tomto utkání jsme působili suverénně. Obrana s brankářem mají stále zamčeno. Čisté konto držíme už 360 minut, což je na této úrovni vynikající počin. I útočníci si zaslouží pochvalu. Dokáží soupeřovu obranu přehrát, přetlačit, udolat fyzicky. Prostě se na ně můžeme spolehnout. Příští týden jedeme na horkou půdu do Maršovic a v případě vítězství se můžeme definitivně posunout na první místo. Klub opět vypravil autobus, proto prosíme všechny fanoušky o podporu. Naplňme autobus a pojeďme společně pro další výhru!

Sestava: Škvor Jiří - Dytrich, Krejcárek, Starosta, Muller - Měchura, Uršic, Florián, Nerad - Horák, Fantys

Střídali: Sedlmaier, Procházka, Macháček

Kamil Krejcárek

 


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci