Fotbalisté přivezli velmi cenné body z Drachkova

Sokol Drachkov – Sokol Ostředek 0:2 (0:2) 

Po prvním mistrovském utkání v minulém týdnu, kdy jsme si pochutnali na Heřmaničkách s gustem fotbalových gurmánů, nás čekal v sobotu o poznání těžší soupeř. Mužstvo Drachkova bylo stále na druhém místě v tabulce a ač se to dle jejich jarních rozpačitých výsledků nemuselo zdát, stále je možno je považovat za špičkový tým naší soutěže. I tak jsme k tomuto zápasu přistupovali my. Bylo nám však jasné, že pokud chceme jakkoliv pomýšlet na první místo, bude nutné naložit na zpáteční cestu do našeho autobusu všechny tři body.

Jak již bývá nepsaným pravidlem, přetlak v sestavě na domácím zápase většinou vyřeší první venkovní výjezd. I tentokrát tomu nebylo jinak. Především tolik opěvovaná osa týmu dostala hned v prvním důležitém zápase povážlivé trhliny. Stára nemohl na utkání dorazit kvůli pracovním povinnostem a Tomáš Dytrich je vedle vášnivého fotbalisty ještě vášnivějším fanouškem pražské Bohemky a to pak většinou dostane náš tým košem. Takže, ač minulé utkání nastoupil v útoku, musel se na předstopera vrátit Lukáš Uršic. I střed zálohy nebyl stoprocentní. Milan Škvor nastupoval se zatejpovaným stehenním svalem a nikdo nevěděl, jak dlouho může vydržet. Nakonec z toho bylo bezmála 20 minut. Do útoku se na uvolněné místo k Adamovi Fantysovi mohl vrátit válečník Kuba Horák. Na krajích obrany a zálohy pak nastoupili osvědčení borci.

Byli jsme si vědomi, že do utkání nemůžeme nastoupit splašeně. Zabezpečená obrana a pečlivá hra ve středu hřiště měly být klíčem k případnému úspěchu. Už od prvních minut se nám to také dařilo plnit. Byli jsme silnější na míči i v osobních soubojích. Naše fyzická připravenost je v takových zápasech stále znatelnější. Obrana opět působila kompaktně. Na druhou stranu soupeř nám nechával ve svém vápně poměrně dost prostoru. Do vedení jsme šli v 19. minutě a byla to akce s puncem nejméně krajských soutěží. Fanda Nerad poslal míč z první hlavou do strany na Jendu Mullera, který si míč potáhl po lajně a milimetrovým pasem našel za obranou Adama Fantyse. Adam tváří v tvář brankáři nezpanikařil a lehce ho přehodil. Vedli jsme 1:0. Druhou branku jsme pak přidali v 32. minutě. Petr Florián dostal prostor na hranici vápna soupeře a trefil přesně pod břevno mimo dosah brankáře domácích. Po zbytek poločasu už jsme na hřišti pevně vládli. Do kabin jsme šli za stavu 0:2.

Nejhorší fotbalový výsledek v poločase je 0:2, jak praví pověstná Csaplárova past. My jsme se však ničeho bát nemuseli. Věděli jsme, že pokud přistoupíme k druhému poločasu stejně zodpovědně jako k prvnímu, dovedeme utkání k vítěznému konci. Šli jsme do druhé části utkání odhodlaní a nabuzení. A bylo to znát. Drachkov už se k ohrožení naší branky téměř nedostal a my jsme nepřestávali být nebezpeční. Fyzicky i důrazem jsme domácí jasně předčili. Pojištění výsledku měl pak na noze Kuba Horák, ale samostatný únik zakončil střelou vedle. Stav na konci utkání tak byl 0:2.

I druhé jarní utkání nás zastihlo ve skvělé formě. Opět jsme neinkasovali a naši obránci navíc prakticky nedovolili soupeři vystřelit. Skvěle zahrál na předstoperu Lukáš Uršic, o nějž se rozbíjely útoky hostí jako vlny o skálu na pobřeží. Láďa Fiala na pravém beku předvedl sebevědomý výkon a několikrát před vlastním vápnem výborně vyřešil nebezpečnou situaci. Záloha i útok byly neustále v pohybu a mnozí chlapci vydrželi neúnavně běhat celý zápas. Výborně zahrál ve středu zálohy Zdenda Měchura, který se tam přesunul místo Milana Škvora. Petr Florián tradičně rozděloval přesné míče dopředu. Adam Fantys znamenal permanentní nebezpečí pro branku Drachkova. Všichni zaslouží velkou pochvalu! V příštím kole hrajeme na domácím hřišti s celkem z Bukovan. Nic než tři body si nemůžeme vůbec připouštět. Přijďte nás podpořit! 

Sestava: Škvor Jiří – Fiala, Krejcárek, Uršic, Müller – Měchura, Florián, Škvor Milan, Nerad – Fantys, Horák

střídali: Procházka, Macháček, Sedlmaier

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci