Stolní tenisté vyrazili na Diviš Cup 2018

Čtveřice ostředeckých stolních tenistů Roman a Jura Žydykovi, Martin Vosátka a Marek Škvor vyrazila v neděli na turnaj Diviš Cup 2018 hraném v nově zrekonstruované sokolovně v Divišově.

Turnaj, který byl určen pro 16 dvojic, se hrál systémem Davisova poháru, tedy nejprve se hrály dvě dvouhry a pak čtyřhra. Pokud žádný tým nezískal tři výhry, pokračovalo se dvouhrami. Dvojice byly losem rozděleny do čtyřech základních skupin, z nichž dvě postoupily do vyřazovacího pavouka.

Pořadatelé vymysleli, vzhledem k velkým rozdílům ve výkonnosti, systém handikepů, kdy dvojice s vyšším handikepem měla v úvodu každého setu automaticky náskok o tolik míčků, o kolik byl rozdíl v handikepu. Dvojice Roman a Martin měla handikep 5, Jura s Markem 7.

Obě naše dvojice skončily v základních skupinách, ale Roman s Martinem můžou žehrat na vrtkavost losu. Do skupiny dostali benešovskou dvojici Hrazdíra / Nádvorník hrající krajskou soutěž a divišovsko-velkopopovickou dvojku Růžička / Semerád.  S prvně jmenovanou dvojkou prohráli 1:3 (vyhraná čtyřhra) a s druhou po boji 2:3 (oba body Roman). Výhra byla blízko, Martin prohrál s Růžičkou 10:12 v třetím setu). Vítězství nad neregistrovanou dvojicí Kapek – Sedláček byla slabou náplastí na vyřazení.

Jura s Markem dostali do skupiny louňovické duo Hazmuka/Štěpánek (OP1), sázavskou dvojici Novák/ Šteflíček (OP2) a neregistrované Kříže a Vodičku.  Ačkoliv s ohledem na handikep začínali proti louňovickými vedením 4:0, resp. se sázavskými 3:0, nepodařilo se jim ani jednoho soupeře výrazněji překvapit. Jura nevyužil proti Hazmukovi tři setboly v prvním setu a Marek nedokázal proti Šteflíčkovi po prvním vyhraném setu dotáhnout slibné vedení 9:5 ve druhém a nakonec prohrál 1:2 na sety. Jura s Markem cítili šanci alespoň ve čtyřhře. Sice opravdu sázavské Nováka se Šteflíčkem v prvním setu jasně přehráli, ale pak zbylé dva sety prohráli. Zápas proti dvojici Kříž/ Vodička, která měla shodný handikep a hrálo se tedy od 0:0, vyzněl přes mnoho setbolů na naší straně v jasnou výhru 6:0 na sety pro soupeře.

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci