Fotbalisté nemilosrdně válcují své soupeře

Sokol Ostředek - Sokol Maršovice B  10:4 (3:1)

Dle všech papírových předpokladů i při pohledu na dosavadní tabulku naší soutěže měl být k vidění v Ostředku v sobotu odpoledne šlágr kola. Diváci, kteří si v krásném podzimním počasí našli cestu do ochozů, se mohli těšit na napínavý souboj druhého týmu se třetím. Bohužel si nejspíše něco takového nemysleli na svazu, protože naprosto nepochopitelně nebyl na tak důležité utkání delegován sudí a píšťalky se musel chopit náš Jura Žydyk. Je to absolutní pohrdání svazu nejnižšími soutěžemi na okrese.  Velká ostuda našeho okresního fotbalu byla alespoň trochu zmírněna přátelským přístupem obou mužstev k utkání a dobrým výkonem Jury Žydyka. Maršovice pro nás byly nečitelným soupeřem. Předchozí ročníky jsme se v naší soutěži nepotkávaly a naše poslední měření sil se datuje ještě do okresního přeboru, kde jsme se utkávali s A-týmem. Bylo však zřejmé, že nás čeká druhé nejdůležitější utkání podzimu. Soupeř měl stejně bodů jako my a jen lepší skóre nám přisuzovalo druhé místo. Na první Drachkov jsme stále ztrácely 1 bod.

Do utkání bohužel pro zranění kolena z minulého zápasu nemohl zasáhnout Milan Škvor a tak se Lukáš Uršic posunul k Petrovi Floriánovi do středu zálohy. Na předstopera byl pak Borinou nominován zkušený Tomáš Dytrich. Jinak je sestava na ostatních postech už prakticky ustálená.

Po počátečním oťukávání z obou stran jsme se jako první začali více prosazovat my. Naše hra byla učesanější a přímočařejší. Soupeř až příliš spoléhal na kolmice na své útočníky, kteří měli být kmenovými hráči A-týmu, ale s těmi si naše obrana dokázala poradit. Ve 14. minutě jsme se mohli radovat z první branky. Adam Fantys se na hranici vápna zorientoval a lehkou střelou se trefil přesně k tyči. Adam začíná potvrzovat v těchto situacích instinkt zabijáka a stává se chladnokrevným typem zakončovatele. Dále už jsme soupeře přikovali k vlastnímu vápnu. Dařilo se nám účinným presinkem odebírat soupeři míče a podnikat smrtící kontry po stranách. Kuba Horák však prozatím své šance zahazoval. Ve 31. minutě po rohu jsme se dočkali druhého gólu. Ve skrumáži po rohu si hlavou obránce Maršovic vstřelil ukázkového vlastňáka. Bohužel jsme záhy inkasovali a z dvougólového vedení rázem nebylo nic. Až příliš jsme ve vápně spoléhali na předpokládaný ofsajd a úplně jsme přestali hrát. Soupeř na zadní tyči lehce skóroval. Podařilo se nám však do konce poločasu naše vedení opět navýšit. Kuba Horák se ve 43. minutě  po rohu protlačil k hlavičce a vedli jsme 3:1. 

Jak jsme skončili poločas první, tak jsme i začali poločas druhý. Ve 46. minutě Fanda Nerad skvěle zasekl míč u rohového praporku a nacentroval na velké vápno na volného Lukáše Uršice, který trefil z voleje přesně. Krásná fotbalová akce! V 55. minutě přidal další branku Fanda Nerad a bylo to 5:1. V tuto chvíli jsme již měli utkání v pohodě dohrát. Ale nebyli bysme to letos na podzim my, abychom z utkání neudělali taškařici pro diváky. Od 70. minuty začaly branky padat jak do naší branky, tak do branky soupeře a předseda nestačil pomalu mačkat tlačítka na ovládání světelné tabule. Vše důležité je možné dále zmínit v následujících bodech. Kulišácky, tak jak to umí snad jen on, se trefil opět trenér. Adam Fantys se dočkal hattricku. Tomáš Sadílek v sobě objevil technika a předvedl chytré přehození brankáře. Naše obrana v závěru zápasu opět nepřesvědčila. Konečný výsledek zápasu 10:4!!

V souboji o druhé místo jsme naprosto dominovali. Maršovicím jsme na cestu domů naložili deset branek. Opět je třeba velebit naše útočníky a záložníky. Za poslední tři zápasy jsme doma nastříleli neuvěřitelných 26 branek a z obran soupeře si děláme doslova trhací kalendáře. V obraně jsme si opět dovolili pár hluchých míst, což bylo ale dáno především jasným vedením a naší totální kontrolou průběhu zápasu, s níž se do našich zadních řad opět vloudila laxnost a lenost. Příští týden jedeme na hřiště Pecerad, které naopak letos vstřelili branek pouze 9 a krčí se na předposledním místě tabulky. Je třeba opět naplno bodovat.

Sestava: Škvor Jiří - Fiala, Krejcárek, Dytrich, Muller - Macháček, Uršic, Florián, Nerad - Fantys, Horák

Střídali: Sedlmaier, Procházka, Budka, Sadílek

Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci