Stolní tenisté zvládli těžký zápas v Týnci

V pátek dokázali naši stolní tenisté otočit nepříznivý vývoj zápasu ve Zbořeném Kostelci, kde hraje svá domácí utkání Týnec.

Po čtyřhrách totiž prvně v této sezóně prohrávali 0:2 . Míra Janata s Pepou Lemberkem nestačili na Ouřadu s Váňou a Martin Vosátka s Tomášem Velekem ztratili přes vedení 8:4 v pátém setu zápas s Masojídkem a Šafratou.

Úvodní dvouhry první série ještě tepovou frekvenci našich hráčů zvýšily. Míra se trápil s Ouřadou, ale nakonec ve velmi pěkném zápase otočil stav 1:2 a vyhrál. Marek Škvor ml. rovněž nezačal se Šafratou dobře, prohrával již 0:2 a 5:9. Dokázal sice zápas ještě zdramatizovat. Ovšem přes vedení v pátém setu odešel od stolu poražen. Tomáš s Martinem dokázali své zápasy v pohodě vyhrát a tak jsme po první sérii srovnali krok.

Od druhé série jsme již získali navrch. Míra neměl potíže se Šafratou, Marek přehrál také relativně lehce Masojídka a Martin přes určité komplikace zdolal Váňu. Tomáš sice nestačil na Ouřadu, ale po druhé sérii dvouher jsme se ujali vedení 6:4.

Do třetí série nastoupil místo Marka, který odjel pomoci béčku v domácím zápase s Divišovem, Pepa. Naši si již vedení ve zbylých dvouhrách pohlídali a dokráčeli k důležité výhře 12:6. K prvnímu místu jim už tedy chybí jen vyhrát oba závěrečné zápasy, doma s Krusičany a Neveklovem.

Béčko hostilo doma v derby Divišov. Vedoucí týmu Jura Žydyk měl k dispozici jen tři hráče – sebe, Jindru Nenáhla a Martina Vosádku. Na čtyřhru tak musel přemluvit Honzu Lukeše. Na dvouhry již dorazil ze zápasu áčka z Týnce Marek. Zápas byl od začátku vyrovnaný. Naši si dokázali poradit s Müllerem st. a Vondrákem, ale nedařilo se jim dlouho urvat potřebný bodík proti některému ze silné dvojice Vlk – Lacko, i když nebyli daleko. Povedlo se to až Jindrovi, který v pěti setech porazil Lacka. Naši se radovali z výhry 10:8. Pokud béčkaři vyhrají zbylá tři utkání skončí na celkovém čtvrtém místě, což by byl pěkný výsledek.

Céčko, v sestavě se třemi mladíky, svůj zápas v Bystřici předehrálo již v pátek 3. března. Čestný bod vybojoval Petr Styblík.

 

KST Týnec n/S C - Sokol Ostředek A 6:12

Sokol Ostředek B - Sokol Divišov C 10:8

SK Bystřice A - Sokol Ostředek C 17:1

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci