Starší žáci Sedlec-Prčice dominovali na Ostředeckém poháru 2017

TJ Sokol Ostředek uspořádala v sobotu 18. února v hale ZŠ Sázava již třetí ročník halového turnaje Ostředecký pohár pro starší žáky. Suverénním vítězem se stal tým Sokola Sedlec-Prčice, který nastřílel soupeřům celkem 26 branek a obdržel jen jednu.

Sokol Sedlec-Prčice

 

Turnaje se zúčastnily týmy z Ondřejova, Miřetic, Teplýšovic, Sázavy, Sedlec-Prčice a domácího Ostředku.

Dopoledne se hrála skupinová fáze, kdy mužstva byla rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin.

Skupinu A vyhráli žáci ze Sázavy před Teplýšovicemi.

 

1. FK Kavalier Sázava 11:2 9

2. Sokol Teplýšovice 2:1 6

3. Sokol Struhařov 2:10 1

4. Sokol Ostředek A 0:2 1

 

V béčku si naprosto suverénně došli pro skupinové vítězství žáci ze Sedlec-Prčice, do semifinále sebou vzali hráče z Ondřejova.

 

1. Sokol Sedlec-Prčice 20:0 9

2. Sokol Ondřejov 9:5 6

3. Sokol Miřetice 1:10 1

4. Sokol Ostředek B 0:15 1

 

Odpoledne se hrála utkání o konečná pořadí. Celky na třetích a čtvrtých místech hrály o 5. až 8. místo, zatímco první dva celky ze skupin si to rozdaly o medaile.

Ve skupině o 5. místo rozhodla vyrovnaný souboj mezi áčkem Ostředka a Miřetic až sedmá série penalt.

V prvním semifinále měl favorizovaný Sedlec-Prčice hodně práce s Teplýšovicemi, nakonec vydřel postup po výhře 2:1. Druhé semifinále už překvapení přineslo. Ondřejov zaslouženě porazil Sázavu, hrající krajskou I.A třídu.

Bronzové medaile zůstaly v Sázavě, která si v zápase o 3. místo poradila s Teplýšovicemi.

Ve finálovém zápase již Ondřejov favorita nezaskočil. Sedlec-Prčice si turnajový triumf nenechal vzít a vyhrál finále 4:0.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen sázavský Samuel Kordiak. Titul nejlepšího střelce si odvezl za 11 góly gólů Marek Kaňka ze Sedlec-Prčice. Pohár pro nejlepšího brankáře získal ondřejovský Jan Rychlík.

 

Ostředek A

 

 

První ostředecký tým sehrál na turnaji čtyři dobré zápasy. Nejlepší výkon podal asi v zápase se Sázavou, která rozhodla vyrovnaný souboj až v závěru utkání. Po penaltové prohře v semifinále skupiny o 5.místo ale zcela vypustili naši žáci zápas se Struhařovem a skončili tak poslední. Velkou slabinou byla střelba, resp. proměňování šancí. Tým podržel gólman Pepča Hajný.

 

Ostředek B

 

 

Mladší tým, tvořený převážně mladšími žáky, mile překvapil. S Miřeticemi ve skupině udržel remízu, když v bráně čaroval Filip Biras. Nejlepší zápas pak naši sehráli v následném semifinále skupiny o 5. místo, když porazili Struhařov. Kuba Biras, věkem patřící ještě do přípravky, ukázal i proti až o 4 roky starším hráčů, že je velkou nadějí pro ostředecký fotbal.

 

Přehled všech zápasů

 

Konečné pořadí turnaje

1. Sokol Sedlec-Prčice

2. Sokol Ondřejov

3. FK Kavalier Sázava

4. Sokol Teplýšovice

5. Sokol Miřetice

6. Sokol Ostředek B

7. Sokol Struhařov

8. Sokol Ostředek A

 

První tři týmy si odvezly domů poháry a medaile. Poděkování patří všem, kteří se na úspěšném průběhu turnaje podíleli, zejména pak Obci Ostředek za finanční příspěvek na zajištění turnaje, Marcele Kůrkové a Ivetě Jelínkové za provozování mini-stánku s občerstvením, Milanu Hajnému, Liborovi Procházkovi a Vaškovi Budkovi za odpískání celého turnaje a Ondrovi Grešlovi za obsluhu časomíry.

Další ročník turnaje proběhne v sobotu 17.února 2018.


 

Sokol Ondřejov

FK Kavalier Sázava

Sokol Teplýšovice

Sokol Miřetice

Sokol Struhařov


 

Marek Kaňka

Jan Rychlík

Samuel Kordiak


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci