Stolní tenisté si poradili s Netvořicemi

Áčko předehrávalo svůj domácí zápas s Netvořicemi již ve čtvrtek, aby v pátek uvolnilo sál pro veřejnou schůzi. Podle očekávání dorazil soupeř v nejsilnějším složení v čele s Ošmerou hrajícím o třídu výše.

Do úvodních čtyřher nastoupili Míra Janata s Jurou Žydykem a Roman Žydyk s Martinem Vosátkou. Roman s Martinem nedali Bronovi se Šmeralem šanci. Míra s Jurou se v úvodu trápili, ale nakonec zápas zvládli v poměru 3:1 na sety. Po čtyřhrách jsme šli do vedení 2:0 a bylo nutné vedení potvrdit hned v první sérii dvouher.

Do dvouher nastoupivší Marek Škvor ml. si na Brona věřil a poradil si s ním snadno 3:0. Výhry přidali i Míra s Martinem. Roman prohrál s Mírou Čiperou 1:3. Po první sérii naši stolní tenisté tedy navýšili náskok na 5:1.

Druhou sérii načal svou hladkou prohrou s Bronem Roman. Míra v pohodě přehrál Čiperu. Důležitá byla výhra Martina v pětisetové bitvě nad Ošmerou. Marek proti Šmeralovi dobře začal, ale v půlce druhého setu se zápas zlomil. Po vyrovnané druhé sérii jsme vedli již 7:3.

Ve třetí sérii si Míra i Martin poradili se svými soupeři Bronem, resp. Čiperou 3:0. Marek sice podle předpokladů nestačil na Ošmeru, ale Romča konečně zabral a přehrál Šmerala, čímž pro náš tým vybojoval desátý vítězný bod.

V závěrečné sérii, která již jen upravila konečnou podobu skóre, se nejprve nadřel Martin na výhru 3:2 nad Bronem a Marek překvapivě přepinkal stejným skórem Čiperu, aby závěrečný bod přidal Míru nahradivší Jura díky výhře nad Šmeralem. Roman trápil Ošmeru, ale prohrál 1:3.

Díky výhře drží náš tým na 4. místě nadále kontakt s čelem tabulky. Již zítra zajíždí naši stolní tenisté k předehrávce do Votic.

Béčkaři i céčkaři si přivezli nejtěsnější prohry z Nesvačil, resp. Smilkova. K remíze nechybělo mnoho, béčku stačilo zvládnout lépe jednu z několika prohraných pětisetovek. Céčku stačilo jinak složit čtyřhry a plichtu by mělo. Za béčko bodovali Jura Žydyk 3, Jindra Nenáhlo 2, Martin Vosádka 2 a čtyřhra Jura/Jindra. David Luzum vyšel na prázdno. Body céčka vybojovali Petr Stanovský 4 a Petr Styblík 4. Oba týmy kvůli Svatomartinské huse rovněž předhrávají svá páteční utkání – béčko hraje zítra doma proti vlašimskému béčku a céčko pak ve čtvrtek přivítá béčko z Bystřice.

 

Sokol Ostředek A – Sokol Netvořice B 13:5

Sokol Nesvačily – Sokol Ostředek B 10:8

SDH Smilkov B - Sokol Ostředek C 10:8

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci