Utkání s Jablonnou fotbalisté s přehledem vyhráli

 

Sokol Ostředek - Mír Jablonná n/V 4:2 (2:2)

 

Ve 23.kole okresní soutěže přivítali naši fotbalisté na svém hřišti soupeře z Jablonné nad Vltavou. Nejen velmi laxní výkon z předchozího utkání se Zaječicemi, ale i těžká porážka z podzimního utkání na hřišti Jablonné, kde jsme ve velmi kombinované sestavě prohráli 9:1, to byla hlavní mementa pro tento zápas. Bylo nutné k utkání přistoupit koncentrovaně a od samého začátku se rvát o vítězství. Opět velmi dobře připravené hřiště před utkáním ještě pokropil lehký květnový déšť, takže hrací povrch přímo vybízel k rychlé kombinační hře.

 

Sestava zůstala prakticky stejná jako v utkání se Zaječicemi. Akorát Jirku Škvora, který se neúčastnil z rodinných důvodů, nahradil v brance David Luzum. Na své místo krajního záložníka se vrátil pilník Zdenda Měchura. V útoku jsme začali s dvojicí Eda Špalek a Vasil Kančij.

 

Především snaha odčinit ostudný debakl z podzimního zápasu byla hlavním motorem našich fotbalistů pro toto utkání. Od začátku jsme nenechali nikoho na pochybách, kdo bude v tomto zápase tahat za kratší konec. Hráči Jablonné byli hned po rozehrání nuceni stáhnout se do obranného bloku a naši fotbalisté začínali postupnými krůčky rozebírat jejich obranu. Již v 5.minutě Zdenda Měchura našel krásným centrem před vápnem Vasila Kanchyie, který se do hlavičky položil skokem jak zamlada na ukrajinských skokanských můstcích. Brankář Jablonné jeho hlavičku vytěsnil jen s velkými problémy. Za pár minut další střílený centr do vápna tváří v tvář brankáři nedokázal umístit do brány Fanda Macháček. Začínali jsme opět předvádět festival spálených šancí. Trest přišel ve 21.minutě- Jenda Muller nepokryl ve svém prostoru hráče, který krásnou přihrávkou do vápna nepohrdl a prostřelil Davida Luzuma. Jablonná vedla 1:0, což dosavadnímu průběhu zápasu neodpovídalo. Naštěstí jsme na naši odpověď nečekali příliš dlouho, Eda Špalek se ve 29.minutě prosmýkl do vápna a tvrdou ranou z úhlu nedal brankáři hostí šanci. Srovnali jsme a měli jsme šanci opět misky vah překlopit na svou stranu. Bohužel 32.minuta a další skulinka v naší obraně znamenala vedení hostů 2:1. Po vyražené střele jsme nedokázali pokrýt dvě dorážky Jablonné, to se nám stávat nesmí. Vyrovnat se nám však do poločasu ještě povedlo. Důrazný Petr Florián nadvakrát dostal míč z hranice malého vápna do sítě. S naším výkonem z prvního poločasu jsme mohli být v kabině spokojeni tak napůl, především inkasované branky z ojedinělých akcí Jablonné byly poměrně zbytečné.

 

Ve druhém poločase se nám podařilo zařadit ještě o jeden rychlostní stupeň nahoru. Hráči Jablonné přestávali pomalu naší kombinační hře stíhat. Především s výborně hrajícím Edou Špalkem měla nervózní hostující obrana velké problémy. V 58.minutě pak Eda Špalek svojí aktivní hru zúročil ve vedoucí gól na 3:2. Jablonná se prakticky ani o vyrovnání nepokoušela a nesmělé náznaky útočných akcí naše obrana dokázala eliminovat. V 70.minutě poté Eda Špalek po výborné individuální akci, kdy jsme od něj ve vápně mohli vidět i tolik často postrádaný důraz v osobních soubojích, zvýšil na 4:2 a završil svůj hattrick- Tak jako celý druhý poločas jsme i závěr utkání drželi pevně ve svých rukou a nedovolili soupeři myslet na zkorigování výsledku.

 

Zápas s Jablonnou jsme s přehledem dovedli do vítězného konce. Chtělo by se říci, že naše výkony mají parametry hodně divoké sinusoidy. Pouze se však potvrdil fakt, že kvalitní hřiště a domácí prostředí působí na hru našich fotbalistů jako živá voda. Za sobotní zápas je třeba je chválit. Speciálně David Luzum ukázal, že může být kvalitním záskokem za Jirku Škvora. Sobotní utkání zvládl bez problémů a inkasované góly mu přičítat nelze. Výborný výkon podal i Láďa Fiala. Je vidět, že pokud Láďa setřese ze svých kopaček nervozitu a chytí se v prvních minutách několika povedenými přihrávkami, dokáže podat velmi sebevědomý a kvalitní výkon hodný zkušeného krajního obránce. Eda Špalek pouze potvrdil pověst chladnokrevného střelce a o majiteli zlaté kopačky je nejspíš opět v hodně velkém předstihu rozhodnuto. Čekají nás poslední dva zápasy v této sezóně, nezbývá, než si je užít a těšit se, že v příštím ročníku bychom s podobnými výkony mohli hrát důstojnější roli v naší soutěži.

 

Sestava: Luzum - Fiala (78.Sadílek P.) , Krejcárek, Špalek R., Müller - Měchura- Florián, Uršic, Macháček - Kančij (63. Vildman), Špalek E.

 

Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci