V Zaječicích fotbalisté v závěru odvrátili blamáž

 

Sokol Zaječice – Sokol Ostředek 2:4  (1:0)

 

Ve 22.kole zajížděli naši fotbalisté na hřiště beznadějně posledního týmu soutěže do Zaječic. Na hrbolatém hřišti s převýšením 4 metry nás mělo čekat snadné utkání, pouze však pokud se týká síly mužstva Zaječic, již zmiňované hřiště nevěstilo úplně nejvybranější fotbalový zážitek. S vědomím skvělého výkonu z posledního kola v domácím utkání s Lešany z našeho týmu sebevědomí před zápasem jenom sršelo. Někteří jsme měli přes narostlá ramena skoro problém projít futry do maličké kabiny určené pro náš tým. Pýcha však občas může předcházet pád, jak moudře praví známé přísloví.

 

Sestava se oproti minulému týdnu měnila pouze na dvou místech. Zdenda Měchura z pracovních důvodů nemohl na utkání odjet a tak se Mirek Lejček pokusil udělat rychlé křídlo z Vasila Kanchyie. Tento nápad se nakonec neukázal jako úplně špatný. Naopak pracovně velmi vytížený Tomáš Sadílek si pro tentokrát našel skulinku ve svém itineráři a mohl tak nastoupit na místě útočníka vedle Edy Špalka.

 

Již úvod zápasu nám ukázal, že se zápasem budeme muset protrápit. Naši hráči měli velké problémy si na nerovném povrchu hřiště přihrát. Míče nám utíkali z kopce a vůbec byl velký problém alespoň se pokoušet o kombinační fotbal. Naproti tomu fotbalisté Zaječic se o fotbal raději nepokoušeli vůbec a doslova hrnuli míč před sebou směrem do kopce k naší brance. Korunu všemu nasadil rozhodčí, který působil více než zmateným dojmem a pískal i sebemenší dotyky našich hráčů při bránění soupeře. Ve 20.minutě po takovém lehkém kontaktu se před vápnem skácel hráč Zaječic a naši hráči museli rozhodčímu doslova rozmluvit penaltu, kterou se ke zděšení všech rozhodl písknout. Z následného přímého kopu jsme však stejně inkasovali. Domácí Kail kopl "trestňák" hezky. Do poločasu se nám již srovnat nepodařilo, i když dobré brankové příležitosti měli Flori i Fanda Macháček. V kabinách jsme pak své rozčarování ze hry i z úrovně zápasu museli celou přestávku vstřebávat.

 

Druhou půli jsme hráli do kopce a nutno dodat, že nám tento způsob hry sedl více. O fotbalové úrovni se asi stále nemá cenu rozepisovat, ale alespoň jsme se dokázali dostat k brance a vytvářet si brankové příležitosti. V 50.minutě si dlouhou přihrávku zpracoval ve vápně Fanda Macháček a hezky umístěnou střelou srovnal skóre utkání. V 70.minutě jsme se konečně dostali do vedení. Flori se snažil odcentrovat, avšak míč se mu od jednoho drnu svezl na holeň a posléze zapadl za záda překvapeného brankáře domácích. Za pár minut bylo ovšem opět srovnáno. Kamil Krejcárek se nechal ve vápně lehce přeskočit míčem z autového vhazování a po následné mele v malém vápně se zaječickým podařilo protlačit míč za záda Jirky Škvora. V té chvíli frustrace dosahovala nejvyšší míry a vážně nám hrozilo, že v Zaječicích necháme body, což by byla opravdu nelichotivá vizitka. V 89. minutě jsme doslova za minutu dvanáct hrozící blamáž odvrátili. Jenda Muller krásně odcentroval před bránu, kde se do vzduchu zavěsil Petr Florián a hlavou poslal míč nechytatelně do branky. V poslední minutě pak Eda Špalek s přispěním domácí obrany upravil na konečný 4:2.

 

V Zaječicích jsme si utkání doslova protrpěli. Je zřejmé, že nám slabší soupeři i v kombinaci se strašidelným hřištěm vůbec nesvědčí. Úroveň naší hry i bojovnosti byla v porovnání s utkáním doma s Lešany naprosto odlišná. Nezbývá nám než rychle zapomenout, to je asi to jediné, co můžeme dělat. Za týden nás doma čeká Jablonná a bude potřeba se opět koncentrovat úplně jinak. Je však pravdou, že v domácím prostředí máme chuť do hry daleko větší. Přijďte se přesvědčit!

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller – Kančij V. (60.Sánchez), Florián, Uršic, Macháček – Špalek E., Sadílek T. (80.Luzum)

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci