Fotbalisté opět rozdávali radost

 

Sokol Ostředek - Sokol Přestavlky B 9:1 (4:0)

 

O slunné jarní sobotě, která přímo vybízela k tomu zajít v Ostředku na fotbal a dát si v kolibě chlazené pivo, přijížděl na naše skvěle připravené hřiště soupeř z Přestavlk. Toto mužstvo také neprožívá úplně nejpovedenější sezónu, a tak nás čekal jeden z mála soupeřů, kteří jsou v tabulce pod námi. Zase jednou jsme se tedy mohli pyšnit označením "papírový favorit", což bylo podtrženo i poměrně jasnou podzimní výhrou na horké půdě v Přestavlkách.

 

Pokud se týká tvoření sestavy, mohli jsme po delší době konstatovat, že se nám sestava pomalu začíná vracet do normálu. Jirka Škvor přes týden vyležel rýmičku a tak se mohl opět postavit mezi tři tyče. Eda Špalek slíbil na disciplinárce, že se již na hřišti bude chovat ukázněně a byl mu tedy prominut zbytek trestu. Postrádali jsme pouze dlouhodobé marody a Láďu Fialu, který se omluvil z rodinných důvodů. 

 

Utkání jsme začali svižně a poměrně záhy bylo znát, že jsme tentokrát nenarazili na příliš silného protivníka. Z první branky jsme se mohli radovat už v 9.minutě. Petr Florián se krásně prosmýkl do vápna, kde ho hosté zastavili pouze za pomoci nedovoleného zákroku. Navrátilec do sestavy a napravený hříšník Eda Špalek proměnil pokutový kop s přehledem. Druhý zásah si Eda připravil na 20.minutu a utkání se začalo jevit jednoznačným. Ve 35.minutě byl pak Eda faulován ve vápně při pokusu o "zidanovku" a jako úspěšný penaltový exekutor se tentokrát prezentoval Petr Florián. Ve 40.minutě se skóre měnilo opět, Carlos Sánchez se dostal do samostatného úniku a před brankářem ještě nezištně přihrával Edovi Špalkovi, který tak měl svůj poločasový hattrick naservírovaný na stříbrném podnosu. Eda se tedy do našeho týmu vrátil s apetitem gólové šelmy a už v prvním poločase ukázal, jak moc v ofenzivě v předchozích zápasech scházel.

 

Druhý poločas se nesl v ještě uvolněnějším duchu než ten první. Sice naše uspaná obrana umožnila soupeři ve 48. minutě vstřelit kontaktní gól na 4:1, ale to bylo z jejich strany vše. Hráči Přestavlk vůbec nestíhali tempo naší hry a ze zápasu se pomalu stávala exhibice. Naši hráči se předháněli v nápaditosti zakončení a krásných kličkách. Vnucovala se otázka, proč podobné sebevědomí není v naší hře znát i proti silnějším soupeřům. Fanda Macháček se v rozmezí 50. a 55. minuty prezentoval dvěmi krásnými střelami z dálky a je jen škoda, že se kromě Zlaté kopačky nevyhlašuje i anketa o nejhezčí gól roku. Fanda by měl hned dvě želízka v ohni. Další gól přidal v 75. minutě Petr Florián. V 80. pak přidal svůj čtvrtý gól Eda Špalek. Na konečných 9:1 pak uzavřel v sobotu skvěle hrající Lukáš Uršic.

 

Po delší době jsme se v Ostředku opět dočkali gólových hodů. Fanouškům se k vychlazenému pivu servírovali krásné fotbalové akce a radost ze hry. Nutno říci, že Přestavlky za naším týmem značně zaostávali a ve srovnání s týmem z Úročnice šlo o úplně jinou úroveň. Je třeba si z tohoto zápasu odnést především onu psychickou pohodu a sebevědomí. I proti silnějším soupeřům se musíme snažit tvořit a hrát fotbal, to je alfou a omegou našeho úspěchu v příštích zápasech. Za týden nás čeká opět soupeř ze spodku tabulky Neveklov B. Tři body by měly být povinností!

 

Sestava: Škvor J. - Kapal, Krejcárek, Špalek R., Müller - Vildman (72.Luzum), Florián, Uršic, Macháček - Špalek E., Sánchez (62.Sadílek P.)

 

Kamil Krejcárek


 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci