Silvestrovský pinčes a vepřový ovar 2015

 

Ostředečtí pinčesoví nadšenci se již popáté v řadě rozloučili s kalendářním rokem turnajem ve stolním tenise nazvaným „Silvestrovský pinčes a vepřový ovar“, který byl i letos určen pouze pro domácí, členy TJ a pozvané. I přesto se v neděli 27.prosince na sále ostředecké restaurace sešlo více jak třicet sportovních nadšenců.

 

V ženské kategorii soupeřily čtyři dámy (pátá Jana Krejcárková hrála s muži). Hrálo se systémem každá s každou. Z celkového vítězství se radovala Jana Soustružníková z Benešova před Zlatkou Krosnářovou z Třemošnice a domácí Naďou Havlovou. Čtvrtou příčku obsadila Lucie Styblíková rovněž reprezentující domácí TJ.

 

Mužská část turnaje se hrála systémem pavouka na dvě porážky. V závěrečných zápasech byl k vidění pěkný ping-pong a často byl po výměnách slyšet potlesk přihlížejících. Zlatou medaili vybojoval Marek Škvor mladší, který ve finále porazil svého týmového kolegu Martina Vosádku 3:0 na sety a celý turnaj absolvoval bez porážky. Bronzovou medaili získal Petr Styblík, jenž v bojích o medaile nejprve zdolal po velké bitvě nestárnoucího Jindru Nenáhla 3:2, aby následně po druhé na turnaji nestačil na Martina Vosádku v poměru 1:3 na sety. Nepopulární bramborová pozice tedy zbyla na Jindru Nenáhla.

 

Velmi potěšující skutečností byla účast osmi dětí. Prvně tak byly vypsány jak kategorie chlapců, tak i dívek.

 

Chlapci se nejprve rozdělili do dvou tříčlenných skupin, aby pak sehráli zápasy o konečné pořadí. Z celkového vítězství se radoval Adam Povolný ze Soběhrd, který ve finále porazil domácí naději Šimona Styblíka. Bronz vybojoval Štěpán Vrána z Prahy, který hraje za ostředecké mladší žáky fotbal.

 

Obě přihlášené dívky si zahráli mezi sebou čtyři zápasy. Jednoznačně úspěšnější byla Danielka Kovářová, která ve všech duelech porazila Terezku Škvorovou.

 

Na závěr obou částí turnaje následovala populární obíhačka. Dětskou vyhrál Matyáš Styblík. Šampaňské za výhru v dospělácké obíhačce potěšilo Martina Vosádku.

 

Na nejlepší trojici ve všech kategoriích čekala originální ostředecká medaile a lahev šampaňského(děti samozřejmě dětské).

 

Po skončení sportovní části až do večerních hodin vyhrával zaplněnému salónku na harmoniku pan Procházka z Divišova se svým kolegou kytaristou.


 

Celkové výsledky - muži


 

Přehled zápasů

muži

ženy

chlapci

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci