Áčko nezvládlo záchranářský zápas proti Heřmaničkám

 

Stolní tenise zakončili 11.kolem první polovinu svých soutěží. Béčko si svůj zápas ve Voticích předehrálo již ve středu, áčko čekal v pátek velmi důležitý zápas proti Heřmaničkám. Smutné je, že náš klub měl pro oba zápasy k dispozici jen 6 hráčů, takže Jura Žydyk a Marek Škvor ml. si užili v uplynulém týdnu pořádnou porci pinčesu.

 

Béčko třetí tým tabulky pořádně potrápilo, ale na body to nebylo. Po dvou vítězstvích si připsali Jura a Marek ml. (společně vyhráli i čtyřhru), jednu výhru si zapsal do statistik Petr Styblík. Sedmý bodík jsme získali díky skreči Benáka, který odmítl za již rozhodnutého stavu nastoupit proti Markovi.  Pavel Bouška nebodoval. V domácím týmu nastoupil nejstarší aktivní hráč soutěží na Benešovsku - jednaosmdesátiletý Karel Januš, který si dokázal poradit s dvěma našimi hráči - Petrem a Pavlem.

 

Áčko hostilo doma v záchranářském duelu Heřmaničky. Naši byli před utkání na posledním dvanáctém místě, soupeř byl devátý, ale měl jen o bod více než my. V březnu dokázalo soupeře, který postoupil do OP3 z prvního místa, jako jediný tým v sezóně porazit a tak naši živili naději, že by mohli výhru zopakovat a poskočit právě až na 9.příčku tabulky po první půlce sezóny.

 

Hned jak hosté dorazili do naší pinčes arény, tj. na sál restaurace, bylo jasné, že nic neponechali náhodě. Vzali si sebou Kadlece, který v této sezóně pendluje mezi OP 2 a OP3. Oproti minulému zápasu nechyběl Šplíchal a k tomu se nám postavil "neporazitelný" Vrtiška s Davídkem. Minule jsme uhráli 9 bodů přes Cmírala, který tentokrát nedorazili, a mladíčka Řezáče, který čekal na svou šanci jako náhradník.

 

Náladu našim borcům ještě více zkazily čtyřhry. Marek Škvor ml. s Pepou Lemberkem si vůbec neškrtli proti duu Vrtiška - Šplíchal. Jura a Roman Žydykové svůj duel proti Davídkovi s Kadlecem velmi dobře rozehráli, vyhráli první dva sety. Soupeř pak srovnal krok, ale pátý set vypadal nadějně. Naši vedli 7: 5 a šli podávat, bohužel odešli poraženi 7:11.

 

Úvodní dvouhry nás vrátily do hry. Romča nedal šanci Kadlecovi a Marek si překvapivě poradil s Davídkem, se kterým minule jednoznačně prohrál. Pepa nebyl daleko do skalpu Vrtišky. Jura nestačil na Šplíchala. Stav po první sérii dvouher byl tedy 2:4.

 

V úvodu druhé série Marek prohrál s Kadlecem 1:3, škoda setbolů v prvním a čtvrtém setu, které prohrál 10:12, resp. 11:13. Jura udolal v pětisetovce Davídka. Velmi cenný skalp si připsal Romča, když porazil 3:1 Vrtišku. Ve čtvrtém setu vedl už 10:6, ale proměnil až osmý mečbol. Pepa prohrál se Šplíchalem a tak byl stav 4:6.

 

Třetí sérii začal Jura porážkou s Kadlecem, ale pak Roman a Pepa svými výhrami v pětisetovkách nad Šplíchalem, resp. Davídkem, snížili, ale Marek přes snahu a uhraný set na Vrtišku neměl, takže i před poslední sérií to bylo o dva body - 6:8.

 

Heřmaničky rozhodli v úvodních dvouhrách poslední série. Pepa nepřetlačil v další pětisetovce Kadlec a Romča překvapivě jako jediný nestačil na Davídka. Hosté získali vítězný desátý bod a proti Markovi poslali mladého Řezáče. Jura prohrál s Vrtiškou 1:3.

 

Prohra podržela náš tým na posledním místě, ale předposlední Týnec má stejně bodů jako my a desáté Krusičany jen o bod více. A právě v pátek 8.ledna hostíme v zápase sezóny doma Týnec.

 

Sokol Ostředek A - Sokol Heřmaničky B 7: 11

 

 

Sokol Votice D - Sokol Ostředek B 11:7

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci