Z ostředeckého fotbalového hřiště se stala nedobytná tvrz

 

"Ve IV.třídě skupiny A okresní soutěže se 5 mužstev pere o postup" hlásaly v týdnu novinové titulky a bylo jasné, že stále více zamotaná situace v naší skupině nenechává v klidu ani nezávislé novináře. Dvě z těchto mužstev se pak v sobotu utkaly o pomyslných 6 bodů, když naši fotbalisté hostili na svém hřišti svého souseda z tabulky Jablonnou nad Vltavou. Vítězná série čtyř zápasů, touha po odčinění podzimní porážky v Jablonné a možnost postupu v tabulce ještě blíže k vrcholu, to vše znamenalo pro naše fotbalisty dostatečnou motivaci pro tento zápas. Sestava se opět měnila pouze kosmeticky, Milan Škvor se vrátil do středu zálohy ke svému věrnému druhovi Petru Floriánovi, Zdenda Měchura se vysunul do útoku a na pravou zálohu se postavil Rosťa Kanchyi.

 

Hned na začátku utkání nám bylo jasné, že navázat na poslední domácí přesvědčivé výsledky bude velmi těžké. Velmi dobře se pohybující mladí hráči Jablonné nám zpočátku činili znatelné problémy. Naše obrana nechávala útočníkům Jablonné až příliš prostoru a individuální chyby, kterých jsme se dopouštěli, dokázali hosté využívat k rychlým nebezpečným protiútokům. Potrestat nás pak dokázali již v 15.minutě. Jenda Muller při jednoduché rozehrávce namazal soupeři přímo na kopačky a rychlý protiútok do naší obrany dokázali hosté s přehledem zakončit. Svoji chybu však Jenda napravil hned o 5 minut později. Jeho dlouhý nákop do vápna stoper Jablonné s přehledem umístil za záda svého brankáře a Jenda mohl na půlce zvednout ruce k nebi s výmluvným gestem, že takhle nějak to chtěl. Od té doby naši fotbalisté začali hosty výrazně přehrávat, ve středu zálohy si několikrát Flori s Milanem pohráli s hostujícími záložníky a s pomocí vtipných narážeček se dostávali k zakončením. V 25.minutě dostal přihrávku do vápna Kuba Horák, posunul si míč podél stopera hostí a tomu nezbylo nic jiného než ho faulovat. Dostali jsme možnost zahrávat pokutový kop a Milan Škvor jej proměnil s přehledem. Vedli jsme 2:1 a dařilo se nám aktivní hrou soupeře přehrávat. Do konce poločasu se výsledek dále neměnil a naši hráči mohli v kabině spřádat plány, jak v druhém poločase navýšit vedení.

 

Do druhého poločasu vystřídal Vasil Kančij syna Rosťu a postavil se do útoku vedle Kuby Horáka. I zpočátku druhého poločasu se nám dařilo kontrolovat hru a vytvářet si šance. Už v 55.minutě jsme dokázali naši snahu přetavit v další gól v síti Jablonné. Na nádherně kopnutý roh Zdendy Měchury si nejvýše naskočil Jenda Muller a hlavou vsítil náš třetí gól v utkání a svůj čtvrtý na jaře. Bohužel jsme se z dvougólového vedení neradovali douho. Útočník hostů se dostal k samostatnému úniku a s přehledem zakončil podél Davida Luzuma. Bylo to 3:2 a utkání bylo stále otevřené. Diváci mohli být pohledem na bojovné a rychlé utkání potěšeni. V 65.minutě bohužel při snaze o vypíchnutí míče protihráčovi upadl nešikovně na koleno stoper Kamil Krejcárek a byl nucen ihned střídat (pozn. redakce: Po prvotním vyšetření v nemocnici by však jeho zranění nemělo být vážné, porušení vazů rentgen vyloučil). Na stopera si tak stoupl Milan Škvor a vyzkoušel si na jaře už svůj třetí post. Do útoku šel Petr Zikmund. Náš čtvrtý gól jsme vsítili čtvrt hodiny před koncem. Ve vápně se nejlépe zorientoval Petr Florián a prostřelil brankáře hostí. Bylo zřejmé, že naši hráči již nebudou mít problém dovézt utkání do vítězného konce. Jablonná se na souvislejší tlak nezmohla a když v 85.minutě po hezké přihrávce od Kuby Horáka vsítil s přehledem gól Petr Zikmund, bylo hotovo.

 

Naši borci tak vyhráli svůj pátý zápas v řadě a po slabším startu do sezóny nyní ve své skupině budí u soupeřů regulérní hrůzu. Což potvrdilo v týdnu před utkáním s Jablonnou Poříčí, které bez našeho vědomí přesunulo vzájemný zápas tak, aby mohlo nasadit co nejvíce hráčů svého A-teamu. V Poříčí tedy hrajeme oproti rozpisu příští týden až v neděli. Naši hráči se však nemusí bát nikoho, pokud se jim podaří udržet herní progres z posledních, především domácích zápasů, mohou se směle postavit Poříčí v jeho nejsilnější sestavě zkombinované napůl s Áčkem. Takže hrrr na ně!!

 

Sestava: Luzum - Fiala, Krejcárek (Škvor J.), Kapal, Muller - Kanchyi R. (Kančij V.), Florián, Škvor M., Nerad (Zikmund) - Měchura, Horák

 

Autor: Kamil Krejcárek


 

 

Foto: Marek Škvor

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci