O velikonoční sobotě si naši fotbalisté koledovali o ostudu

 

Před prvním mistrovským utkáním musel trenér Mirek Lejček řešit nečekané komplikace. Brankářská jednička Jirka Škvor si z přátelského utkání v Libži odnesl dva zlomené prsty, a protože dvojka David Luzum se utkání z rodinných důvodů také nemohl účastnit, musel si rychle vzpomenout na svá nejlepší léta mezi tyčemi dnes již přeškolený záložník Fanda Nerad. Zraněné koleno stále léčí Pepa Šilhavý. Jim Kapal se z osobních důvodů také nedostavil a někteří chlapci, jako třeba Fanda Sedlmaier, prostě jenom přestali chodit. K utkání tedy bylo připraveno pouze 11 hráčů a to jsme ještě všichni byli rádi, že se po delší době k fotbalu vrátil Petr Florián a mohli jsme tak opravdu k utkání nastoupit v plném počtu.

 

Naším soupeřem bylo mužstvo z Pecerad, jen o skóre druhý tým tabulky, kterým měli naši fotbalisté co vracet, když na podzim po bezkrevném výkonu prohráli na jejich hřišti 2:1. Výhra by nás udržela v boji o postup. Zpočátku nic nenaznačovalo tomu, že by odveta neměla dopadnout neúspěšně. Hned po úvodním hvizdu se naši fotbalisté usídlili na půlce hostí a aktivní hrou přitlačili soupeře před vápno. Hráči Pecerad měli velké problémy se prosadit přes naši aktivně hrající zálohu, své první průniky do vápna a náznaky šancí si také odbyli oba naši útočníci. Když už se soupeři ojediněle podařilo dostat se na naši půlku, vyřešila vše s přehledem naše obrana. Bohužel veškerá útočná snaha končila většinou nepřesnou finální přihrávkou. První šance jsme se tak dočkali až skoro po dvaceti minutách hry, kdy Eda Špalek našel na velkém vápně Milana Škvora a jeho pokus o přelobování brankáře skončil na břevně branky. Za dalších 5 minut pak brankář hostí nepochopitelně chytil do ruky "malou domů" a naši hráči dostali ve vápně výhodu nepřímého kopu z cca 10 metrů. Po rozehrání bohužel Petr Florián atakoval místo brány rohový praporek a "vytěžili" jsme tak z této výhody házený aut pro hosty. Do konce poločasu se toho pak již příliš nestalo, naši hráči se nechali strhnout k diskusím s rozhodčím a soupeřem a chvilkami se fotbal vůbec nehrál.

 

Druhý poločas začal ve stejném duchu jako skončil poločas první. Naši hráči měli zařazený první rychlostní stupeň, občas se sice podařilo přeřadit na dvojku, ale i to bylo na nemohoucího soupeře stále málo. Přitom stačilo přidat na pohybu a zvýšit frekvenci přihrávek. Bohorovný přístup k utkání musel být zákonitě potrestán a trest přišel v 60.minutě. Do té doby výborně fungující obrana domácích si vybrala jedinou slabší chvilku, dlouhý nákop brankáře hostí vůbec neodhadl stoper Kamil Krejcárek a trestuhodně pustil dlouhý míč za sebe. Tam již nebyl problém pro zabíhajícího útočníka soupeře Žížalu přelobovat Fandu Nerada a Pecerady se tak radovali z vedení 1:0. Ani inkasovaný gól nás však příliš neprobudil, naši hráči dál působili bezradně a někdy až komicky. V některých pasážích druhého poločasu nesnesla hra měřítka snad ani čtvrté třídy a možná jen prokřehlé prsty zabránily divákům, aby začali na naše hráče pískat. Našim hráčům se sice pak podařilo utkání srovnat, když Kuba Horák po průniku do vápna našel přihrávkou před bránou Lukáše Uršice, ale souvislý tlak nebo výrazné přehrání soupeře, na které by naši hráči objektivně měli mít, se nekonalo. V závěrečných minutách se ještě k šancím dostali Jenda Muller, Lukáš Uršic i Kuba Horák, ale na remízovém výsledku zápasu se již nic nezměnilo.

 

Naši fotbalisté svou laxností tak doma zcela zbytečně ztratili dva body. Pokud se před sezónou v kuloárech objevovaly nesmělé hlasy, že bychom ještě mohli na jaře bojovat o přední příčky, po prvním domácím zápase se tato možnost jeví zcela utopicky. Chybí nám fyzická kondice, schopnost přihrát si na pár metrů a někteří hráči se i ve čtvrté třídě zcela nepochopitelně bojí hrát fotbal a vzít na sebe trochu odpovědnosti. K příštímu utkání v Bukovanech je tedy potřeba přistoupit úplně jinak a uvědomit si, že ani čtvrtá třída neznamená "jít si jen tak zakopat"!!

 

Sestava: Nerad - Eichler, Krejcárek, Florián, Muller - Fiala, Škvor, Uršic, Měchura - Špalek, Horák



Autor reportáže: Kamil Krejcárek


 

 

Foto: Marek Škvor

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci