Stolni tenisté porazili v derby Divišov

 

Po předehrávce vzájemného zápasu sehráli naši stolní tenisté v minulém týdnu zápasy prvního kola.

 

Béčko hrálo již v úterý v Heřmaničkách, které sestoupily z OP3. Díky Petru Styblíkovi (2) a Richardu Kotilovi jsme získali tři bodíky a odvezli si prohru 3:15.

 

Hráči áčka byli nažhaveni na domácí derby s Divišovem. Tajně doufali v zisk minimálně dvou bodů za remízu, ačkoliv soupeř byl v minulé sezóně nejlepším z nepostupujících týmů. Sestava soupeře dávala papírově naději na plichtu, s tím že kdyby se někomu podařilo přehrát některého ze dvou žebříčkově výše postavených Divišáků, mohli bychom vyhrát.

 

Ve čtyřhrách si oba týmy body rozdělily, ovšem hned v první dvouhře přehrál Martin Vosátka papírově silnějšího Zárubu (23.žebříčku OP4) a Roman Žydyk téměř dokázal přehrát Müllera. Vedl 2:0 na sety a ve třetím 5:1, ale soupeř, který měl za loňskou sezónu úspěšnost 60%, zápas otočil. Marek Škvor a Jura Žydyk papírové předpoklady naplnili a po první sérii dvouher vedli naši 4:2.

 

V druhé sérii se hrálo dle předpokladů, i když Marek Škvor dokázal zápas s Müllerem otočit z poměru 0:2 na sety až na mečbol 10:9 v pátém setu, ale koncovku nezvládl a prohrál jej 10:12. Stále jsme však i po druhé sérii drželi nadějný náskok 6:4.

 

Ve třetí sérii Martin Vosa i Roman Žydyk přehráli dle očekávání Vondráka, resp. Stibůrka a Marek Škvor dokázal bez větších problémů porazit Zárubu. Jura Žydyk sice nestačil na Müllera 2:3 (vedl již 2:0 na sety), ale i tak jsme před poslední sérií vedli 9:5 a měli jistou remízu.

 

Vítězný desátý bod přinesla hned úvodní dvouhra poslední série, kdy si Jura Žydyk poradil se Zárubou. Ani Vosovi se nepodařilo přehrát Müllera, prohrál, jak jinak, 2:3 na sety.

 

Tento pátek hraje áčko v Olbramovicích (herna Bystřice) a béčko doma přivítá Divišov.

 


Zápis z utkání: Sokol Ostředek A – Sokol Divišov B 12:6

 

Zápis z utkání: Sokol Heřmaničky B – Sokol Ostředek B 15:3

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci