Nohejbalový turnaj trojic v Ostředku

 

V sobotu 12. července uspořádala TJ Sokol Ostředek na kurtu u fotbalového hřiště již čtvrtý ročník Nohejbalového turnaje trojic. Počasí soupeření nohejbalistů přálo, jen po ránu se honily po obloze mraky, postupně se však vyjasnilo a bylo příjemně. Příjemná přátelská atmosféra vládla po celý den i mezi hráči. Turnaje se zúčastnilo 8 trojic. Více jak polovina týmů byla domácích, nicméně do Ostředku dorazili i tradiční hosté z Týnce n/S a Benešova. Nováčkem byla trojice z Kounic u Českého Brodu hrající pod názvem Ave.

 

Týmy nejprve bojovaly ve dvou čtyřčlenných základních skupinách, o jejichž složení rozhodl los při registraci. Utkání ve skupinách se hrála na dva sety, mohlo tedy dojít i na plichtu. Pořadí ve skupinách určilo nasazení týmů do vyřazovacího pavouka, přičemž vítězové skupin postoupili přímo do semifinále, zatímco trojky na druhých a třetích místech spolu sehrály křížem čtvrtfinále. Poslední trojice se utkaly rovnou o sedmé místo.

 

Skupinu A suverénně ovládli „skorodomácí“ borci hrající pod názvem „Kam jdeš s tím pivem“, kteří v předchozích dvou ročnících získali bronzové medaile a letos jejich kapitán Martin Vosádka pomýšlel na celkový triumf.

 

V béčku si to o vítězství rozdali Šachisté z Týnce s Benešáky. Vzájemný zápas skončil remízou, oba týmy uhrály set a tak o skupinovém vítězství Šachistů rozhodlo lepší skóre uhraných míčů.

 

První čtvrtfinále mezi domácími Doktory z Plzně a Benešáky jednoznačně ovládli hráči z Benešova (3:10, 3:10). Ve druhém došlo na domácí derby mezi ostředeckými starými pány alias Dědky a Supermany. Vyrovnaný souboj vyhráli díky lepším koncovkám obou setů Dědci (10:8, 10:7).

 

Semifinále přineslo velký boj mezi „Kam jdeš s tím pivem“ a Benešáky. K vidění byl pěkný nohejbal a až ve třetím setu naklonili misku vah ve svůj prospěch „Pivaři“ (10:7, 9:11, 10:4). V druhém semifinálovém zápase porazili týnečtí Šachisté Dědky 10:7 a 10:6.

 

Poslední týmy ze základních skupin – Ave z Kounic a domácí FC Holubárna si to ještě před semifinálovými zápasy rozdaly o 7.místo. Z výhry (10:5, 10:5) se radoval ostředecký tým, který si tak oproti loňsku o příčku polepšil. Páté místo po souboji mezi Supermany a Doktory obsadil prvně jmenovaný tým (10:4, 10:8) a i pro toho stálého účastníka turnaje je to historicky nejlepší umístění (dříve hráli jako Žluťásci a Sousedi).

 

Bronzové medaile putovaly do Benešova, když „Benešáci“ přehráli ve dvou setech Dědky (10:3, 10:6), kteří ale i přes prohru obhájili pozici nejlepšího domácího týmu.

 

Finále nabídlo zajímavý průběh s dramatickou zápletkou. První set poměrně snadno (10:5) získala trojka „Kam jdeš s tím pivem“. Šachisté kontrovali a vyhráli druhý set v poměru 10:4. Ve třetím setu to už vypadalo, že „Pivaři“ naplní své ambice, vedli 8:3 a kráčeli pro zlato. Šachisti se však nevzdali, míč po míči se přibližovali a nakonec ukázali pevnější nervy a rozhodující set otočili na 10:.- Týnecký tým se tak radoval z turnajového prvenství již podruhé v historii. 

 

Nejlepší tři týmy si kromě speciálních medailí odvezli pivní odměny věnované pořadatelem a drobné odměny, které věnoval pan Jiří Müller.

 

Konečné pořadí:

 

1.

Šachisti Týnec

M.Vnouček, P.Šmolík, M.Brinda

2.

Kam jdeš s tím pivem

M.Vosádka, P. a O.Hlavičkovi

3.

Benešáci

P.Bouška, M.Kosík, J.Strachota

4.

Dědci

Jiří Müller, J.Nenáhlo, J.Kučera

5.

Supermani

R.Kotil, D.Luzum, R.Špalek

6.

Doktoři z Plzně

K.Tamme, M.Lejček, Josef Müller

7.

FC Holubárna

Marek Škvor, P.Sadílek, V.Ryšavý

8.

Ave

M.Valenta, M.Belza, M.Růžička

 

 Tabulka skupina A

 
 

 

All stars

Dědci

FC Holubárna

Supermani

Ave

Doktoři z Plzně

Benešáci

Kam jdeš s tím pivem

Šachisti Týnec n/S


 

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci