Smutný víkend pro ostředecký fotbal

 

Fotbalisté áčka nezvládli závěr veledůležitého záchranářského souboje s Netvořicemi a ztratili vyhraný zápas. Díky zaváhání soupeřů z Václavic a Týnce stále ještě existuje šance na záchranu, ale museli bychom vyhrát oba poslední zápasy právě s těmito soupeři a současně alespoň jeden z nich by pak nesměl v dalším zápase vyhrát. Netvořice již díky horším vzájemným zápasů předhonit nemůžeme. Je to spíše teorie. Radost nám naopak přinesl výkon naší přípravky. Sice v neděli těsně prohrála se Struhařovem, ale pěkný kombinační fotbal v první půli a v části druhé dává příslib pro budoucnost ostředeckého fotbalu.

 

Starší přípravka: Sokol Ostředek – Jiskra Struhařov 2:4 (1:0)

 

Naši nejmenší fotbalisté, kteří se po delší době opět sešli téměř kompletní, předváděli v první půli pěkný kombinační fotbal. V 11.minutě zatáhl míč Štěpán Vrána, našel před brankou Jirku Svobodu, který nás poslal do vedení.

 

V úvodu druhého poločasu si naši vybrali slabší chvilku, soupeř nás přimáčkl před naší branku a skóre během snad pěti minut otočil na 1:3. Rázná domluva trenérů pomohla a začali jsme opět hrát. Nejprve jsme trefili tyčku a brzy na to Jirka Svoboda nedal penaltu. Kontaktního gólu jsme se dočkali ve 46.minutě, kdy Štěpán Vrána zakončil svou individuální akci gólem. Vyrovnat se nám již nepodařilo, naopak soupeř v poslední minutě rozhodl.

 

Celý tým si zaslouží pochvalu. Poctivá práce trenérů v čele s Martinem Novákem začíná přinášet ovoce. U prcků není až tak podstatný výsledek, ale předváděná hra.

 

Sestava:
Hajný – Rezková, Mistolerová,Svoboda, Vrána, Birasové F.+J., Baršové V.+V., Škvorové T. + M.,Pejša, Tináková

 

Starší žáci: Sokol Ostředek – Jiskra Struhařov 0:11 (0:7)

 

Žáci narazili na stejného soupeře jako před nimi přípravka. Našim nelze vytknout nedostatek snahy, bojovali i při nepříznivém vývoji utkání, na soupeře to bohužel nestačilo.

 

Sestava:

Škvor M. – Svobodová, Holubková, Kubíková, Horáková, Procházková, Rezková, Rezek, Mistoler, Hampl, Svatoň, Svoboda

 

Sokol Ostředek – Sokol Netvořice 3:4 (0:0)

 

Krásné slunečné počasí ve všech vzbuzovalo naději, že se rozplynou i mračna nad ostředeckým fotbalem a fotbalisté razantně vykročí za záchranou. Potřebovali jsme vyhrát alespoň o dvě branky, abychom měli vyrovnanou bilanci ze vzájemných zápasů a platilo případně skóre ze všech utkání, které máme podstatně lepší. Současně bychom se přiblížili i dalším soupeřům.

 

První šance měli hosté, ale naštěstí v obou případech mířili nad naší branku. V 19. minutě zatáhl míč do vápna David Kumsta, jeho střela ale skončila jen na tyčce. V 24. minutě si s Hokrovým projektilem poradil Martin Procházka. Do poločasu měl dvě příležitosti Eda Špalek, ale ten stejně jako Lukáš Uršic z trestného kopu radost do našich řad nepřinesl. O poločase svítily na ukazateli skóre dvě nuly.

 

V 52.minutě jsme všichni oněměli, když sedmnáctiletý Netolický, nevědíc co s míčem, jej nechytatelně poslal do naší brány – 0:1. Naštěstí hned z protiútoku se dostal míč k Petrovi Floriánovi, který se uvolnil a prostřelil brankáře 1:1.Začínalo se tedy opět od začátku.

 

Radost přišla v 69.minutě. Láďa Fiala zatáhl míč, odcentroval a hostující Klouda poslal balón do vlastní sítě. A bylo ještě veseleji – v 71. Petr Florián vstřelil z trestného kopu s pomocí teče netvořického hráče třetí branku – 3:1. V tuto chvíli jsme už věřili, že tři body budou doma.

 

Bohužel přišel nepochopitelný kolaps. V 76.minutě jsme ztratili na půlce balón, hosté podnikli kontr, míč se dostal k opět k Netolickému, který bodlem po druhé překonal našeho gólmana. Za deset minut si naše obrana nepohlídala po rohu, koho jiného než Netolického a ten svým třetím gólem vyrovnal.

 

V 90.minutě hostující Hokr ukázal, že nedokáže unést průběh zápasu, který nemá, ať s pomocí soupeře či sudího, pod kontrolou a po hrubé urážce uviděl z rukou výborně pískajícího sudího Petra Špičky zaslouženě červenou kartu.

 

Ostředecký zmar přineslo nastavení, Martin Procházka musel zastavit útočníka hostí faulem a netvořický gólman Odlas rozhodl o výhře hostí.

 

Během posledních patnácti minut jsme se tedy ze stavu euforie dostali do stavu totálního zmaru. Udržení třetí třídy, která se v Ostředku s výjimkou tří sezón v okresním přeboru a krátké roční epizody v pralese v sezóně 1999/2000, hraje již od podzimu 1993, se nám vzdaluje. Pád do pralesa znamená i pozvolný konec nejúspěšnější generace ostředeckého fotbalu. Její nástupci teprve bojují v přípravce a žácích, takže se může stát, že za pár let bude Ostředek na několik sezón bez dospělého fotbalu. 

Sestava:
Procházka – Měchura, Krejcárek, Macháček, Müller – Špalek, Škvor M., Fiala (83.Sedlmaier) – Uršic – Florián, Kumsta (72.Zikmund)

 

Sokol Ostředek B – Sokol Velíš 1:8 (0:2)

 

Naše beso narazilo včera na lídra soutěže z Velíše. Dokud našim hráčům stačili síly, nebylo příliš znát, že hraje první s posledním. Hosté se prosadili výrazněji až v závěru druhého poločasu. Čestný úspěch našich barev zaznamenal Fanda Sedlmaier, který dorazil míč do brány po střele Tomáše Sadílka. Naše hráče je nutné pochválit za bojovnost a obětavost.

 

Sestava:
Podroužek – Eichler, Kapal (46.Sadílek T.), Špalek R., Šimáček O. – Bára (64.Nerad), Kančij, Macháček, Zikmund – Šimáček M., Sedlmaier


 


  


   


  

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci