Ačko utrpělo potupný debakl s Mysličí

 

Pouťový víkend se příliš nevydařil. Počasí fotbalistům, a nejen jim, vůbec nepřálo a k tomu si áčko uřízlo v důležitém duelu s poslední Mysličí pořádnou ostudu. Čest našich barev alespoň trochu zachránilo beso, které uhrálo první jarní bod proti Tichonicím.

 

Starší přípravka: Sokol Ostředek – Sokol Mezno 12:1 (0:7)

 

Utkání bylo soubojem našeho gólmana Pepči Hajného, který se po zranění vrátil do branky, s hostujícími hráči. Čestnou branku vstřelil Tomáš Škvor.

 

Sestava:
Hajný – Mistolerová, Rezková, Svoboda, Maroušek, Škvorové T. + M., Barešové V.+ V., Birasové F. + J.

 

Starší žáci: Sokol Ostředek - SK Olbramovice 1:7 (1:1)

 

Naši žáci dlouho drželi se soupeřem krok. Vyrovnání zařídila Monča Svobodová. Soupeř rozhodl v poslední desetiminutovce.

 

Sestava:
Škvor – Holubková, Svobodová, Kubíková, Vernerová, Rezková, Rezek, Mistoler, Vejrosta, Hampl

 

Sokol Ostředek – FC Myslič 3:7 (2:3)

 

Naši áčkaři nezvládli první z důležitých domácích zápasů a utrpěli s poslední Mysličí potupnou prohru. Pozitivem byl alespoň návrat Milana Škvora a Kamila Krejcárka na zelený pažit po zranění.

 

Naši předvedli velmi špatný výkon bez zájmu, takto se za ostředecké barvy nebojuje. Nelze se ani vymlouvat na těžký a místy hodně podmáčený terén, soupeř vyhrál zaslouženě. Trefil se již v první minutě. Michal Kodad dokázal obratem pěknou přízemní střelou vyrovnat, ale ve 4.minutě jsme opět prohrávali. Poté dvakrát nebezpečně střílel Milan Škvor a velkou šanci měl i Petr Florián, ale hlavou nedal. Naopak hostující Sosnovec vstřelil třetí branku Mysliče. Následně nás dvakrát podržel Martin Procházka výbornými zákroky a 33. minutě poslal Michal Kodad roh na hlavu Petra Floriána, který snížil na 2:3, což byl i poločasový stav.

 

Hrstka přítomných diváků očekávala, že v druhé půli soupeře z kopce přehrajeme a otočíme skóre v náš prospěch. Bohužel v 54. minutě přišla studená sprcha, Sosnovec utekl a zvýšil na 2:4. Po hodině hry se po skrumáži prosadil Jenda Müller a znovu jsme byli ve hře. V 66. minutě však přišla další branka Mysliče, která nás definitivně položila a dokonce už to bylo jen trápení a soupeř trestal. Martin Procházka, který si asi jako jediný zaslouží pochvalu za předvedený výkon, musel nakonec lovit míč sedmkrát ze své sítě. Takovou potupu jsme doma dlouho nezažili a navíc přišla od takového soupeře.

 

Prohra znamená velkou komplikaci v cestě za záchranou, obzvláště když Netvořice si v neděli koupily tři body v Teplýšovicích, které se tím vůbec netajily. Bude to těžké, obzvlášť pokud se tedy nerozhoduje jen na hřišti. Je veřejným tajemstvím, že Netvořice podobným způsobem patrně porazí i Lešany. Nicméně stále máme vše v svých rukách, bude důležité vyhrát oba zápasy doma a neprohrát ve Václavicích. Musíme i věřit, že ne všichni soupeři našich soků, jim přenechají body lacino, resp- je neprodají. Sport bohužel ke konci soutěže pláče.

 

Po utkání rezignoval na svou funkci trenér Bohouš Slabý. V sobotu povede tým již nový trenér.

 

Věřme, že již příští zápas v Olbramovicích opět přinese ostředeckému fotbalu trochu radosti a naděje na udržení třetí třídy. Pralesní liga se u nás s výjimkou roční epizody na přelomu století nehrála dvacet let.

 

Sestava:
Procházka – Měchura, Tusjak, Škvor M., Müller – Macháček (61.Fiala), Škvor J. (52.Krejcárek), Florián, Špalek E. – Kodad (54.Sadílek T.), Kuželka (71.Kumsta)

 

Sokol Ostředek B – Sokol Tichonice B 2:2 (1:2)

 

Beso dokázalo smazat dvoubrankové manko a brankami Tomáše Sadílka a Fandy Macháčka z penalty vyrovnalo a připsalo si první jarní bod do tabulky. Tři body nebyly daleko.

 

Sestava:
Podroužek – Sadílek P., Špalek R., Kapal, Eichler – Bára (46.Bouška), Kančij (46.Špalek E.), Macháček, Zikmund (46.Sedlmaier) – Sadílek T. (71.Nerad F.), Šimáček M. (46.Koudelka)


 


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci