Sokolský den se vydařil po všech stránkách

 

V sobotu jsme uspořádali na fotbalovém hřišti již třetí sokolský den, jehož tradiční náplní je turnaj přípravek (letos mladších) „O pohár starostky obce Ostředek – JOMA CUP 2013". Letošního ročníku se kromě našich barev zúčastnil obhájce loňského vítězství TJ Sokol Zásmuky a dále SK Benešov 2006, TJ Svoboda Ratměřice, FC Graffin Vlašim 2005 a dívčí přípravka SK Slavia Praha, která byla suverénem turnaje, když ve čtyřech zápasech nastřílela do sítí svých soupeřů 37 branek, aniž by inkasovala.

 

 

Na naše špunty, kteří hráli ve složení: Vítek Bareš - Pavlínka Rezková, Lucka Mistolerová, Jirka Svoboda, Martínek Škvor, Filip Biras, Matouš Moural, Kuba Biras, Kája Smělý a Vojta Bareš, čekala ve skupině právě Slavia a Benešov.

 

Sokol Ostředek – SK Slavia Praha dívky 0:9 (0:6)

 

Slávistky byly fotbalovější, rychlejší. Než jsme udělali krok, soupeřky udělaly dva a byly pryč. V zápase jsme neměli nárok. Slavia nám ukázala, že se ještě musíme hodně učit.

 

Sokol Ostředek – SK Benešov 5:1 (2:1)

 

Nejmladší tým turnaje jsme s přehledem porazili, ale v době, kdy trenér Martin Novák poslal na hřiště jen hráče věkem blízké k soupeři, tak je nutno sportovně přiznat, že byl Benešov mírně lepší a dokonce i snížil. Střelecky zářil Martínek Škvor, který dal Benešovu hattrick. Zbylé branky přidali Filip Biras a Jirka Svoboda.

 

Ostředečtí se tak až ve třetím ročníku turnaje dočkali prvního vítězství a postupu do semifinále. Z druhé skupiny, podstatně vyrovnanější skupiny, si postup vybojovaly Zásmuky a Vlašim.

 

Zatímco první semifinále mezi slávistkami a vlašimským celkem bylo jednoznačnou záležitostí (11:0), tak druhé mezi námi a Zásmuky, ač tomu konečné skóre nenaznačuje, bylo vyrovnaným soubojem.

 

Sokol Ostředek – Sokol Zásmuky 0:4 (0:1)

 

Jak bylo řečeno, hrál se vyrovnaný fotbal. Do první šance se dostal svým důrazem Filip Biras, ale bohužel jeho střelu vytěsnil brankář na břevno. Následně jsme měli tři jasné šance, kdy dvakrát jirka Svoboda a jednou Martínek Škvor šli sami na brankáře, ale ten je vychytal. Stejně tak likvidoval zásmucké šance náš Vítek Bareš. Dalo se tušit, že první gól rozhodne. Bohužel se do vedení dostaly Zásmuky díky nechytatelné střele do šibenice. V druhé půlce neproměnil Jirka Svoboda penaltu a Zásmuky v zápětí trefily podruhé šibenici naší branky a definitivně zlomily náš odpor.

 

Po semifinálových kláních byla rozehrána utkání o konečná umístění. V zápase o 5.místo mezi třetími celky obou skupin rozstřílely Ratměřice nejmladšího účastníka turnaje z Benešova v poměru 11:2 (8:0).

 

Sokol Ostředek – FC Graffin Vlašim 2:1 (2:0)

 

V utkání o třetí místo jsme se utkali s naším tradičním soupeřem – vlašimskou přípravkou. Naši hráči, ač k zápasu nastoupili jen po krátké přestávce po neúspěšném semifinále, dokázali zmobilizovat poslední zbytky sil a prokázali větší vůli napodobit své starší kolegy, kteří v dříve dohraném turnaji získali medaile. Zásluhou branek Jirky Svobody a Martínka Škvora jsme vedli po půlce nad vlašimským týmem již o dvě branky. Poměrně šťastná branka dala ale Vlašimi křídla. Z tlaku však branku nevstřelila a naši špunti se mohli zaslouženě radovat z bronzových medailí.

 

 

Finále: SK Slavia Praha – Sokol Zásmuky 6:0 (2:0)

 

Finále bylo z počátku vyrovnané. Slávistky se nemohly prosadit a Zásmuky se několikrát, ale bez efektu, pokusili o rychlý kontr. Sešívané fotbalistky vstřelily obě branky první půle až v jejím závěru. V druhé půlce již dívčí Slavia zcela dominovala a zaslouženě získala pohár za první místo a zlaté medaile.

 

 

Kromě pohárů, věnovaných obcí Ostředek, a medailí získaly první tři týmy nový míč JOMA. Všech šest týmů si odneslo tašku plnou sladkostí, které věnoval Hotel Akademie Naháč. Fotbalovou knížku a úložný box s motivy Petra Čecha od časopisu PRO-FOOTBALL pak přebrala z rukou starostky obce Kláry Škvorové a pana Vladimíra Nerada vždy dvojice nejlepších hráčů z každého týmu.

 

Přehled výsledků

 

Nejlepším střelcem turnaje se stala se 14 brankami Kateřina Fixová z SK Slavia Praha. Nejlepším brankářem byl zvolen ostředecký Vítek Bareš a pohár pro nejlepšího hráče turnaje si odvezl do Zásmuk Patrik Bárta. Jeho spoluhráč Jan Štaud (narozen v červenci 2007) byl pak odměněn jako nejmladší hráč turnaje.

 

 


 

 Mini turnaj mladších žáků O pohár SPZV Ostředek a.s.

 

Prvně se souběžně s turnajem přípravek hrál mini turnaj mladších žáků O pohár SPZV Ostředek a.s., kterého se zúčastnili vedle našich Sokol Krhanice, hrající soutěž mladších žáků 7+1, a Sokol Struhařov z okresu Praha-východ.

 

 

Ostředecké barvy v tradiční bílo-červené kombinaci reprezentoval tým ve složení: Martin Škvor - Kája Horáková, Monča Svobodová, Nika Holubková, Kristýna Kubíková, Jarda Rezek, Kuba Mistoler, Vláďa Maroušek, Matěj Hampl, Matěj Vejrosta, Tomáš Škvor a Filip Moural.

 

Sokol Ostředek – Sokol Struhařov 4:3 (1:1)

 

V úvodním zápase jsme dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu a Struhařov, se kterým jsme se v zimě dvakrát utkali v hale, opět porazit. Střelecky zazářila se třemi brankami Nika. Jednu branky vstřelil Matěj Vejrosta.

 

Souboj mezi Krhanicemi a Struhařovem připomínal hru kočky s myší. Krhaničtí nastříleli svému soupeři tucet branek a tak poslední zápas mezi námi a Krhanicemi měl rozhodnout o celkovém vítězi mini turnaje.

 

Sokol Ostředek – Sokol Krhanice 2:5 (2:1)

Krhanice byly fotbalovější, ale Ostředek se čtyřmi děvčaty v týmu byl bojovnější a po poločase vedl 2:1 (branky Kristýna Kubíková a vlastní). V druhé půlce krhaničtí zvrátili dvěma rychlými góly misku vah na svou stranu a po vítězství 5:2 vybojovali zlaté medaile. I v mladších žácích si každý tým odnesl nový míč JOMA.

 

 

Přehled výsledků

 

 


 

 

Exhibice Ostředek vs. Tým Václava Hromase 1:3 (0:2)

 

 

Po malých fotbalistech a fotbalistkách přišli na řadu velcí. Ostředečtí fotbalisté sehráli na závěr sokolského dne, který byl celý věnován pomoci brankáři áčka Václavovi Hromasovi, kterého postihla nedávná povodeň, exhibiční zápas právě proti týmu Václava Hromase, za který hrálo i několik známých jmen – fotbalový kouč Martin Pulpit, prvoligový fotbalista Pavel Besta, hráč bosenského Železničaru Sarajevo Orman Dumjanič, či sekretář FC Graffin Vlašim Jaroslav Svoboda. Patronem utkání byl Zdeněk Koukal, bývalý hráč Bohemians Praha. Tým Vaška Hromase vyhrál, ale to nebylo v sobotu podstatné.

 


 

Sokolský den se vydařil, v průběhu celého dne svítilo sluníčko a na hřišti i mezi diváky panovala přátelská atmosféra.

 

Slíbili jsme, že veškerý výtěžek z dobrovolného vstupného věnujeme Vaškovi a také tak jsme učinili. K vybranému vstupnému ve výši 7.400Kč přihodili ostředečtí fotbalisté 1.600Kč, které vybrali během roku mezi sebou na pokutách a manželé Alena a Vladimír Neradovi z Benešova pak zarovnali finanční dar pro Vaška na nádherných celkových 11.000Kč.

 

Naše velké poděkování patří všem, kteří nám s přípravou, organizací, hladkým průběhem i výsledkem celé akce pomohli.

 

Obec Ostředek – finanční příspěvek na poháry

SPZV Ostředek a.s. – občerstvení pro hráče a rozhodčí, bezplatné zajištění dopravy branek

Hotel Akademie Naháč – sladkosti a poskytnutí ozvučení

AGURA s.r.o. – JOMA Sport – míče a další věcné odměny

Časopis ProFootball – knihy, boxy a časopisy

Radio Blaník – mediální propagace akce, drobné odměny

Pan Zdeněk Kobián – instalace ozvučení

AVE – drobnosti jako odměny

Pan Filip Moural – moderování celého dne

 

V týdnu před akcí, kdy panovala velká vedra, jsme měli problémy s fungováním zavlažování hřiště, až nakonec úplně odešlo čerpadlo umístěné v rybníce a hrozilo nebezpečí, že sluníčko trávu spálí. Díky nezištné pomoci pánů Zdeňka Kobiána, Milana Kobiána a Milana Škvora st., poskytnutí nouzového čerpadla panem Kneslem a pomoci firmy Vladimír Nerad Elektroslužby se nám podařilo trávník udržet zelený. Moc jim všem děkujeme!


 

Připravujeme pro Vás fotoreportáž ze Sokolského dne. Brzy se objeví na webu!

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci