Áčko si poradilo s Úročnicí 3:0 a je už desáté!

 

V sobotu čekal ostředecké fotbalisty veledůležitý domácí souboj o šest bodů s předposlední Úročnicí, která měla jen o tři body méně než my. Svalová zranění Milana Škvora a Lukáše Uršice ze středečního tréninku spolu s nejistým startem Gáby Tusjaka určitě přidělala vrásky na čele trenéra Bohouše Slabého. Naštěstí se stav všech tří do soboty natolik zlepšil, že nemusel měnit sestavu z vítězného zápasu proti Nespekám.

 

Herní projev našeho týmu nebyl optimální, patrně i vlivem vědomí důležitosti utkání, nicméně jsme soupeři nastříleli tři branky a k ničemu vážnějšímu ho nepustili. Výhra 3:0 (1:0) nás posunula již na desátou příčku s minimálním odstupem na horní polovinu tabulky. Utkání velmi dobře řídil rozhodčí Murgač ze Soběhrd.

 

Zápas mohl vyřešit již během prvních sedmi minut Honza Kuželka, který spálil během nich dvě tutovky. Nejprve v první minutě trefil z malého vápna po centru Zdeňka Měchury jen gólmana, aby si to v sedmé minutě zopakoval po přistrčení od Petra Floriána.

 

O náš úvodní gól se tak , stejně jako před týdnem, přičinil až Michal Kodad, který po chvíli váhání šel v 17.minutě zahrávat rohový kop. Míč posadil na hlavu Petra Floriána, jenž vyskočil nad obránce a poslal ho do sítě – 1:0. Bohužel za chvíli musel Michal kvůli svalovému zranění odstoupit. Vystřídal ho Ondra Vildman.

 

Úročnického brankáře Vnoučka málem překvapil ve 25.minutě Jenda Kuželka, když jeho střílený centr lízal břevno branky. Za dvě minuty poté rozehrál trestný kop Petr Florián na volného Ondru Vildmana, jeho střela ale mířila jen do gólmana Vnoučka.

 

Ve 37.minutě Zdeněk Měchura vybojoval míč, zatáhl jej a nacentroval na Petra Floriána, který hlavičkoval vedle. V poslední minutě první půle se Petr Florián snažil přehodit vybíhajícího gólmana, přehodil však i branku- Do kabin jsme tak šli pouze s jednogólovým náskokem.

 

První šanci ve druhém poločase měl, stejně jako v prvním, Honza Kuželka, který mířil v 56.minutě vysoko nad. Za minutu již přišlo uklidnění v podobě druhé branky v úročnické síti. Zdeněk Měchura potvrdil svou velmi dobrou jarní formu. Vzal si na půlce míč, dostal se za obranu a poslal míč mezi nohami brankáře do sítě - 2:0.

 

V 58.minutě střílel Petr Florián do gólmana a o pět minut později David Kumsta s tečí vedle. Neuspěl ani Ondra Vildman se svou střelou z 16 metrů, balón skončil v síti nad brankou.

 

V 75. minutě zatáhl po lajně míč střídající Eda Špalek, ve vápně našel Honzu Kuželku, jemuž se střela příliš nepovedla, nicméně se přes ruce gólmana dokutálela za brankovou čáru a ochozy jásaly po třetí – 3:0.

 

V 79.minutě poslal krásnou střelu na bránu Ondra Vildman, brankář hostí však předvedl perfektní zákrok a míč rukou vytáhl mimo branku. V poslední minutě zkoušel své štěstí Fanda Macháček, netrefil ale branku.

 

Tuto sobotu hrají naši fotbalisté od 17h v Křečovicích, odkud by bylo dobré přivézt bodík, ideálně tři. Nebude to ale snadné, soupeř také oba jarní zápasy vyhrál a střeleckou formu má jeho kanonýr Senft (6 branek ve dvou jarních zápasech).

 

Ostředecká sestava:
Hromas – Kumsta, Tusjak (85.Macháček), Müller – Kodad (19.Vildman), Škvor M., Uršic (61.Špalek E.), Šilhavý – Měchura, Florián, Kuželka

trenér: Slabý

 


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci