Áčko po solidním výkonu nastřílelo pět gólů Nespekám

 

Fotbalový příznivci se konečně v sobotu dočkali. Po dvou odložených kolech přivítali naši fotbalisté béčko Nespek. Přes velmi studené počasí bylo na jarní premiéru zvědavo více jak padesát diváků a fotbalisté se jim odvděčili solidním výkonem a jednoznačným vítězstvím 5:1 (2:0).

 

Naši fotbalisté hýřili na těžkém terénu aktivitou od samého začátku. Pozornost nespeckého gólmana vyzkoušeli svými střelami v úvodních pěti minutách Petr Florián a Michal Kodad, pro něhož to byla mistrovská premiéra v ostředeckých barvách. 

 

První gólová radost přišla již v deváté minutě. K míči se dostal Michal Kodad a pěknou technickou střelou z hranice velkého vápna nedal Weidenbornerovi v nespecké bráně šanci -1:0.

 

Za tři minuty se prosadil ve vápně Zdeněk Měchura, jeho střela z úhlu však orazítkovala jen tyčku branky hostí. Pak jsme na čtvrthodiny přestali hrát a hosté se usadili na naší půlce, ovšem obrana dirigovaná „Gábou“ Tusjakem je k ničemu nepustila. Ve 26.minutě se přihlásili o slovo opět naši, když po centru Zdendy Měchury hlavičkoval nad Honza Kuželka.

 

Ve 34. minutě pronikal do vápna Michal Kodad, ačkoliv byl obráncem evidentně podtržen, píšťalka sudího Babického zůstala němá. Zmatení obránci Nespek se však srazili mezi sebou a míč se dostal zpět k Michalovi, který poslal centr na vzdálenější tyč, kde číhal Honza Kuželka a hlavou s přehledem zvýšil - 2:0. V 36. minutě vyslal z dálky pěknou střelu Milan Škvor, míč šel těsně vedle.

 

Ve 40.minutě vyběhl za míčem Venca Hromas, nespecký útočník byl rychlejší, balón mu vypíchl, ale netrefil prázdnou bránu. Míč skončil těsně vedle vzdálenější tyče.

 

V poslední minutě první půle šel Zdeněk Měchura nebojácně do souboje s gólmanem Nespek, u míče byl rychleji ale ten se opět jen otřel o tyčku nespecké svatyně.

 

O poločase musel bohužel kvůli zranění nohy střídat „Gába“ Tusjak. Přejeme mu brzké uzdravení, i když nateklá noha nevěstila nic dobrého. Na stopera se tak musel posunout Milan Škvor a do hry šel Akademik Ondra Vildman.

 

V 52.minutě zkoušel dvakrát své štěstí Petr Florián. Nejprve si zaběhl do vápna, jeho střelu však nespecký gólman vyrazil. Hned na to pak poslal hlavou balón nad po centru Jendy Kuželky.

 

V 62.minutě jsme jásali potřetí- Ondra Vildman zatáhl míč k hranici vápna, nahrál Honzovi Kuželkovi, který prodloužil na volného Michala Kodada, jenž krásnou střelou nedal gólmanovi šanci, když trefil odkrytý roh jeho branky – 3:0.

 

V 69.minutě se dostal ve středovém kruhu míč k volnému Akademikovi. Ondra neváhal, napřáhl a vymetl k zděšení nespeckého brankáře horní roh jeho branky – 4:0. Za minutu mohl zvýšit střídající Eda Špalek, ke kterému se dostal míč na malém vápně. Eda ale mířil do gólmana.

 

V 73.minutě vytáhl Venca Hromas konečky prstů trestný kop Nespek na tyč. Po následné rohu se balón nešťastně odrazil od zad Matyáška do naší brány – 4:1.

 

V 77.minutě zatáhl po lajně míč Pepa Šilhavý, našel ve vápně Petra Floriána, ale dobíhající obránce Nespek mu skluzem vypíchl míč. V 83.minutě se prodral do vápna Fanda Macháček. Jeho střelu gólman lapil.

 

Skóre uzavřel v 89.minutě Petr Florián, který si naběhl na centr, udělal kličku gólmanovi a s přehledem míč poslal do nespecké sítě - 5:1.

 

Naši fotbalisté v sobotu učinili první důležitý krok k posunu do vyšších pater tabulky. Již tuto sobotu od 16.30 nás čeká velmi důležitý zápas o šest bodů s Úročnicí, která na nás na 13. místě ztrácí tři body.

 

Ostředecká sestava:
Hromas – Kumsta, Tusjak (46.Vildman), Müller – Kodad (66.Špalek E.), Škvor M., Uršic, Šilhavý – Měchura (79.Macháček), Florián , Kuželka
trenér: Slabý


 

  

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci