Fotbalisté si dojeli autobusem pro tři body do Kamberku

Sokol Kamberk - Sokol Ostředek  2:6 (2:2)

branky: Sidor 3, Horák 2, Florián

sestava: Malý - Krejcárek (84. Müller), Štěch, Škvor M., Dytrich - Sidor, Florián, Měchura, Nepraš (82. Nerad F.) - Horák (84. Kančij), Špalek (71. Novák)


V 10. kole soutěže nás čekalo utkání proti Kamberku. Naše mužstvo již 6 zápasů v řadě nepoznalo porážku a tak mužstvo Kamberku krčící se na spodku tabulky mělo představovat povinné vítězství. Naše TJ na tento zápas z důvodu vzdálenosti a k zajištění většího komfortu pro hráče vypravila autobus.

V sestavě bylo nutné udělat pár kosmetických změn vzhledem k několika absencím. Ondra Hanibal má natažený stehenní sval a Ondra Vildman se také nemohl zúčastnit. Na stoperu opět nastoupil mladý Honza Štěch, před ním pak Milan Škvor. Na krajích obrany hráli Kamil Krejcárek a Tomáš Dytrich. Ve středu zálohy začal Petr Florian a Zdenda Měchura a o centry ze stran se měli starat Eda Sidor a Zdenda Nepraš. Kuba Horák a Eda Špalek nastoupili jako vždy v útoku. 
 
Věděli jsme, že na místním hrbolatém hřišti, které se svojí velikostí může směle rovnat lecjakému školnímu hřišti, nemůžeme hrát svojí hru. Vzdálenost od autové čáry k velkému vápnu byla asi 4 metry. A jak jsme se záhy přesvědčili, domácí nejvíce hrozili z házených autů. Bylo zřejmé, že nás čeká tuhý boj o každý metr hřiště a že volného prostoru pro rozvinutí kombinace bude velmi málo. Chtěli jsme se co nejdříve uklidnit pomocí vstřelených branek, a to se nám povedlo už ve 2. minutě. To se dostal k míči ve velkém vápně Kuba Horák a střelou k tyči otevřel skóre - 0:1. Poté jsme se snažili držet míč na svých kopačkách a přes krajní beky a záložníky zakládat útoky. Bohužel prostoru pro kombinaci bylo opravdu minimum a domácí evidentně zvyklí hrát aktivní presink na své polovině ihned přistupovali k našim útočícím hráčům. Bylo opravdu složité si vytvořit nějaký souvislý tlak, spíše byla naše hra stále více neurovnaná a nepřesná. V 15. minutě jsme bohužel po ojedinělé akci dovolili domácím vyrovnat. Vysoký míč do vápna se snesl na kopačky Tuleje, který z první vyrovnal. I přes signalizovaný ofsajd rozhodčí branku uznal - 1:1. Ve 42. minutě jsme se dostali opět do vedení. Centr z přímého volného kopu z pravé strany se snesl na kopačku Kuby Horáka a ten krásnou střelou z voleje trefil přesně - 1:2. Ve 45. minutě bylo ale znovu srovnáno, vysoký míč si skvěle zpracoval na vápně Kosák, pokryl si míč před třemi našimi hráči a střelou z otočky se trefil k tyči - 2:2.
 
Nálada o poločase nebyla nijak veselá, přeci jen jsme si nechali utéct dvakrát vedení a čekal nás ještě boj o vítězství na hřišti, které nám vůbec nevyhovovalo. Pustili jsme se ale ve druhém poločase do soupeře s vervou. V 52. minutě  po vydařeném napadání získal míč Petr Florián, popotáhl si ho a na hranici velkého vápna se opřel do míče. Krásná střela zapadla přesně k tyči domácí branky - 2:3. Hned v 55. minutě pak navýšil naše vedení Eda Sidor - 2:4. Od této chvíle jsme již utkání drželi pevně ve svých rukou. V 82. a 89. minutě navíc Eda Sidor završil svůj hattrick a tak jsme nakonec z Kamberka vezli autobusem přesvědčivé vítězství 2:6.
 
Po velmi nevydařeném začátku sezóny jsme se po vítězství nad Kamberkem posunuli již na 5. místo tabulky. Je důležité pokračovat na vítězné vlně. Pokud se nám podaří uspět příští sobotu s třetím Pravonínem, můžeme se posunout ještě výše. Přijďte nám fandit!

Kamil Krejcárek


 k4

k5

k7

k8

k9

k11

k13

k14

k17

kamberk99

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci