Karolína Strnadová obhájila vítězství na Ostředeckém Votvíráku

strnadova

Stolní tenisté uspořádali v sobotu 25. září na sále ostředecké sokolovny již po osmé turnaj Ostředecký Votvírák, který již tradičně zahajuje novou stolně-tenisová sezónu na Benešovsku. Konkurence byla i letos veliká. Mezi 30 účastníky bylo několik hráčů z krajských soutěží. Zastoupeno bylo celkem 11 klubů.

Ráno na účastníky čekala skupinová fáze. Hráči byli rozděleni do čtyř výkonnostních skupin dle bodového hodnocení ELO. Nejlepších osmička byla nasazeno přímo do čela jednotlivých skupin, o dalším složení rozhodl los.

IMG 5514

Nejlepší dva hráči z každé skupiny postoupili do hlavního pavouka, ostatní si to rozdali v pavouku útěchy. Oba pavouky se dohrávaly až do určení celkového pořadí.

Skupinová fáze přinesla pár překvapení. Do hlavního pavouka proklouzli tři hráči z třetího koše – domácí Jura Žydyk na úkor Pavla Šramoty a Dominik Matouš, který nepustil do hlavní soutěže týmového kolegu Martina Vosátku. A také neveklovský Zdeněk Kříž ze tříčlenné skupiny F. K překvapením lze řadit i skupinové vítězství dalšího domácího hráče Marka Škvora, který porazil favorizovaného Pavla Šimáčka.

IMG 5517

Mezi nejlepší osmičku hlavního pavouka se probojovala šestice hráčů nasazených z prvního koše – obhájkyně Karolína Strnadová (1.), Jiří Šturc (2.), Petr Semrád (3.), Ladislav Lauko (4.), Miroslav Zrcek (5.) a Roman Žydyk (7.), které doplnila dvojice Miroslav Hrach (13.) a Petr Vodička (16.) z druhého koše.

IMG 5522

IMG 5525

Do semifinále se ale dostala jen čtveřice nejvýše nasazených. Tedy tři hráči z Velkých Popovic a benešovský Jirka Šturc. Obě semifinále přinesla velké pětisetové bitvy, na jejichž konci se radovali Strnadová a Šturc.

IMG 5527

IMG 5530

IMG 5532

Bronz získal po velkém boji Petr Semrád, který stejně jako vloni v pěti setech přehrál svého oddílového kolegu Ladislava Lauka.

klapa

Finále pavouka útěchy přineslo souboj mezi domácím Martinem Vosátkou a bystřickým Vladislavem Klápou. Z výhry a ceny útěchy – malého soudku Budvaru se radoval Klápa.

IMG 5537

IMG 5539

IMG 5545

Ve finále se radovala Karolína Strnadová. Šturce porazila 3:1 na sety (12:10, 11:4, 7:11 a 11:9).

zydyci

Nejlépe se z ostředeckých barev dařilo Jurovi Žydykovi, který skončil na 10.místě. Dominik Matouš vybojoval 12. příčku. První šestnáctku uzavíral Marek Škvor.

ceny

Nejlepší trojice turnaje si domů odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězná Strnadová získala do svého držení na další rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty.

top5

Nejlepší pětice - zleva: Strnadová, Šturc, Semrád, Lauko a R.Žydyk

Konečné pořadí

poradi

Skupinová fáze

Pavouci

Turnaj byl pro všechny hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje již tento týden).

Děkujeme všem hráčům za účast, Romanu Žydykovi a Petru Semrádovi za ujmutí se role rozhodčího v zápase o 3.místo, resp. ve finále a OSST Benešov za dotaci na ceny.

Poděkování patří i Marcele Kůrkové, která se postarala o občerstvení hráčů během turnaje a ostředeckým hasičům za zapůjčení klubovny a pivních setů.  

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci