Fotbalisté vyplenili Chocerady

SK Chocerady - Sokol Ostředek 1:4 (1:1)

branky: Špalek 2, Horák, Sidor

sestava: Škvor J. - Hanibal, Vildman, Dytrich, Krejcárek (30.Rezek) - Sidor (81.Kančij), Florián, Měchura, Novák (88. Klus) - Horák (88. Procházka), Špalek


V minulém kole jsme si museli dát nucenou pauzu, protože Načeradec již dopředu ohlásil, že se k zápasu nedostaví. O to více jsme byli natěšeni na tradiční derby s Chocerady. Tyto zápasy jsou, troufnu si říci, opravdovým svátkem pro obě vesnice vzdálené od sebe 7 km po silnici. Nejenom že se za ta léta, i vzhledem k častým hráčským výměnám, mužstva velice dobře znají a většina hráčů jsou spíše kamarádi než soupeři, zároveň nikdo nechce zápas prohrát a další půlrok pak být terčem vtípků. Poslední zápas pro nás dopadl neslavně, před přerušením soutěží na podzim minulého roku jsme doma schytali debakl 3:7. Bylo tedy domácím co oplácet.

Borina se rozhodl před zápasem přizpůsobit složení obranné řady předpokládané hře soupeře. Na stopera postavil Ondru Vildmana, který fotbalovým přehledem přímo překypuje. Ondra měl svých kvalit využít především ke zklidnění hry a zkvalitnění rozehrávky ze zadních řad. Tomáš Dytrich na předstoperu měl zase využít své výšky k eliminaci domácího Jardy Ŕíčaře při standartních situacích. Na krajích obrany pak nastoupil Kamil Krejcárek a Ondra Hanibal. Ve středu zálohy Petr Florián spolupracoval se Zdendou Měchurou. Na křídlech hrál Martin Novák, který měl v nohách dopolední zápas za dorost v nohách a Eda Sidor. V útoku tradičně nastoupil Eda Špalek a Kuba Horák.
 
Utkání jsme začali výborně. Již ve 3. minutě neudržel domácí brankář vysoký míč ve vápně a Kuba Horák mohl zakončit do prázdné branky - 0:1. Poté se hra odvíjela spíše ve středu hřiště. Domácí jsme do větších brankových příležitostí moc nepouštěli. My jsme se snažili využít přesných pasů Ondry Vildmana na rozběhnuté útočníky. Utkání domácí srovnali ve 29. minutě. Tomáše Dytricha přetlačil na středu hřiště soupeř a útok do otevřené obrany zakončil přesně domácí Kabeláč střelou k tyči. Poločas tedy skončil remízou. 
 
V druhém poločase jsme už utkání plně ovládli. Nejprve se v 57. minutě trefil Eda Sidor, když vracel do branky odražený míč. Vedli jsme 2:1 a přišpendlili jsme soupeře na jeho polovině. Od 60. minuty se čekalo už jenom na další naše branky, domácí se k naší brance příliš nedostávali. V 65. minutě se dostal k samostatnému úniku Kuba Horák, ale jeho kličku brankáři domácí vystihli. V 75. minutě už jeho kolega z útoku Eda Špalek proměnil skvělou přihrávku Kuby Horáka před prázdnou branku. V 81. minutě jsme přidali čtvrtý gól. Krásnou individuální akci Edy Sidora přerušil až ostrý zákrok domácích ve vlastním vápně a Eda Špalek proměnil penaltu s přehledem. Utkání jsme vyhráli 1:4.
 
Neseme se stále na vítězné vlně a špatný začátek sezóny je již skoro zapomenut. Jenom tak pokračovat dále. Pochvalu si za zápas v Choceradech zaslouží všichni. V příštím kole doma přivítáme Miřetice B.
 
Kamil Krejcárek
1
 
2
 
3
 
4
 
5

chocerady

 
 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci