Fotbalisté nastříleli Mysliči sedmičku

Sokol Ostředek - FC Myslíč 7:1 (3:1) 

V poslední zápase sezóny jsme na domácím hřišti přivítali Myslič. V zápase se suverénně posledním týmem tabulky se již prakticky o nic nehrálo. Pouze velká matematická shoda okolností mohla znamenat komplikace při udržení soutěže. Mohli jsme nastoupit s lehkými hlavami a s odhodláním odčinit podzimní nelichotivý výsledek vzájemného zápasu, který je dodnes výraznou kaňkou na celé sezóně. Myslič se však posledním zápasem moc nezaobírala a dorazila v počtu 8 hráčů.
 
Komplikací před zápasem pro nás byla snad jen složitá doprava Edy Sidora na zápas, jehož jel na mirošovické nádraží vysvobodit Láďa Fiala a museli jsme se tak na úvod zápasu obejít bez nich. Okolo 20. minuty ale už Eda mohl nastoupit. Jinak sestava zůstala prakticky beze změny, pouze na předstopera se vrátil mladý Jarda Rezek a v útoku vedle Edy Špalka nastoupil Kuba Jiřík. 
 
Hrát proti osmi lidem je skoro za trest, jak jsme záhy zjistili. Náš tým zápas od začátku příliš nebavil a nastoupili jsme do něj s očekáváním, že všechno půjde samo a ve vycházkovém tempu nasypeme soupeři ranec gólů.  O to větší rozčarování přišlo ve 20. minutě, kdy hostující Sosnovec proběhl naší obranou a střelou šajtlí se trefil přesně k tyči. Prohrávali jsme 0:1 proti týmu, který hrál v osmi lidech a jehož brankář vykopával míče z brankoviště bodlem. Naštěstí jsme záhy zařadili o jeden rychlostní stupeň navíc a Eda Sidor ihned po svém nástupu rozvlnil utaženou křížnou střelou síť. Pak již během prvního i druhého poločasu padaly míče již jen do soupeřovi sítě. Jakým je komplexním fotbalistou, ukázal Petr Florián, který dosáhl v zápase hattricku, když se mu podařilo vstřelit gól levou nohou, pravou nohou i hlavou. Branku dal i Zdenda Měchura, Fanda Macháček a Lukáš Uršic. Dokonce i Kamil Krejcárek se dvakrát pokusil ohrozit soupeřovu branku, což zvykem nebývá. V poklidném tempu jsme pak zápas dovedli k vítězství 7:1.
 
Sezónu jsme nakonec zakončili na 10. místě se ziskem 31 bodů. Hlavní cíl, který jsme si vytyčili na začátku, byl splněn. Podařilo se nám soutěž udržet. Do další sezóny nás ale čeká spousta práce, často jsme měli problémy především sami se sebou a konec sezóny jsme dohrávali ve viditelné herní i fyzické křeči. Do nového ročníku to chce především zlepšit tréninkovou morálku, ostatní pak postupně přijde záhy. Jistě se také už budeme moci těšit na návrat marodů Jendy Mullera a Milana Škvora. A možná i na nějakou zajímavou posilu! 

Sestava: Drahota - Dytrich, Krejcárek, Rezek, Macháček - Nerad, Uršic, Florián, Měchura - Špalek, Jiřík

Střídali: Procházka, Sidor, Mistoler, Fiala

Napsal: Kamil Krejcárek



Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci