Stolní tenisté potrápili lídra z Benešova

Stolně-tenisové béčko čekal v pátek lídr soutěže z Benešova, který zatím ztratil body jen podivnou skrečí s Pyšely. Výborné výsledky našeho týmu v odvetné části budí respekt soupeřů a tak hosté již dopředu avizovali, že přijedou v nejsilnějším složení, aby si zajistili minimálně remízu potřebnou k jistotě přímého postupu do OP2.

Do Ostředku tak dorazila jednička ze žebříčku OP3 Košař, Hnátek a Šachl (oba v první desítce žebříčku) a Hausenblas, který sice na žebříčku není, ale všech svých 26 zápasů vyhrál.    

Náš vedoucí týmu Marek Škvor postrádal naší týmovou dvojku a třetího hráče žebříčku OP3 Tomáše Velka, a tak šanci po delší dostal nadějný mladíček Patrik Vosátka. Proti svým někdejším spoluhráčům nechyběla naše jednička Standa Měchura ( druhý v žebříčku OP3). Důvěru dostal dále Jura Žydyk a Petr Stanovský.  

Naši hráči se favorizovaného soupeře nezalekli. Standa s Patrikem přehráli ve čtyřhře Košaře s Hnátkem. A málem je napodobili i Jura s Petrem. V pátém setu za stavu 10:10 pokazil Petr smeč z vysoké nalévky soupeře a následně k vítěznému míčku hostům pomohlo prasátko.

Dramatická byla i první série dvouher. Petr měl už na skoro lopatě Hausenblase, vedl 2:1 na sety a ve čtvrtém 7:4, ale z výhry se nakonec radoval soupeř. Pětisetové bitvy se špatným koncem odehráli i Patrik s Košařem a Jura s Hnátkem. Standa si snadno poradil se Šachlem. Benešov tedy vedl 2:4, ale všechny body urval po bitvách v pěti setech, kdy rozhodovaly větší zkušenosti jeho borců.

V úvodu druhé série Jura nestačil na Hausenblase, ale pak Standa porazil Hnátka a Patrick Šachl a dostali nás opět do hry. Košař byl v závěru série nad síly Petra, ale stav 4:6 nám stále dával naději.

Třetí sérii jsme začali další prohranou pětisetovou bitvou, tentokráte Standy s Hausenblasem. Třísetové výhry Patrika nad Hnátkem a Petra nad Šachlem nám přes prohru Jury s Košařem stále umožňovali myslet na remízu.

Naděje zmizela v úvodních dvouhrách poslední série, kdy Patrik prohrál s Hausenblasem a Petr v další pětisetovce s Hnátkem.

Hosté si tedy odvezli výhru a jistý postup. O tom, jak naši bojovali a blízkosti bodů s favoritem svědčí skutečnost, že šest zápasů prohráli 2:3. Na sety byl konečný výsledek 35:36. Bylo znát, že soupeři mají hodně odehráno i v krajských soutěžích.

Pro naše hráče to byl poslední zápas na sále restaurace. Příští pátek by měli přivítat Divišov již v nově rekonstruované sokolovně.

Céčko si dojelo pro důležitou výhru výhru do Nesvačil a drží stále druhé místo znamenající baráž o postup s předposledním týmem OP4, což bude s největší pravděpodobností céčko Divišova. Díky prohře Teplýšovic v Čerčanech, mají na soupeře již náskok dvou výher. Stoprocentní byl opět Pepa Lemberk. Tři body vybojovali Petr Styblík a Jindra Nenáhlo. Mladému Šimonovi Styblíkovi se bodovat nepodařilo a na poslední dvouhru místo něj naskočil Martin Vosádka, který si připsal výhru proti Líznerovi.  

Áčko svůj zápas s Týncem odložilo na přání soupeře na středu 7. března.    

OP3: Sokol Ostředek B - ST Benešov D  7:11

OP5: Sokol Nesvačily B - Sokol Ostředek C  6:12

 


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci