Fotbalisté přivezli autobusem z Heřmaniček tři body

 

Sokol Heřmaničky – Sokol Ostředek 1:2 (1:2)

 

Sobotní zápas byl pro ostředecké fotbalisty specifický hned z několika důvodů. Cestovali jsme do Heřmaniček, které do naší skupiny IV. třídy okresní soutěže byly přiřazeny až tento rok a od posledního vzájemného zápasu uběhlo již hodně let. Poprvé od našeho působení v okresním přeboru jsme se tedy rozhodli do této vzdálené destinace vypravit autobus. Chtěli jsme si tak zavzpomínat na legendární společné zájezdy fanoušků a hráčů a také poskytnout našim hráčům dostatečný komfort při daleké cestě. Nutno dodat, že naši fanoušci nabídku na pěkný výlet nevyužili, což je i vzhledem k asi ojedinělé možnosti škoda. Ani hráčský kádr zrovna nepraskal ve švech, tak jel nakonec do Heřmaniček poloprázdný autobus.

 

Sestavu jsme museli na poslední chvíli hodně lepit. Nakonec jsme do zbraně museli povolat Ondru Vildmana a Fandu Sedlmaiera, aby nás vůbec bylo 11. Omluvenek se nám bohužel na začátku sezóny kupí až příliš. Obrana nastoupila ve svém skoro tradičním složení, akorát Romana Špalka nahradil na předstoperu Vašek Budka. Do středu zálohy se postavila osvědčená dvojice Flori s Lukášem Uršicem. Na jeden kraj zálohy pak postavil Borina sám sebe a na druhý Fandu Nerada. V útoku se improvizovalo dvojicí Fanda Sedlmaier a Vasil Kanchyi, Ondra Vildman byl připraven na střídačce kdykoliv naskočit do boje.

 

Heřmaničky, i na základě minulých sezón, které trávily pravidelně na chvostu své skupiny, měly znamenat povinné body i v naší improvizované sestavě. Začátek zápasu pak tento předpoklad potvrdil. Jakmile naši hráči začali alespoň trochu kombinovat po zemi, byly domácí úplně ztraceni. Ojedinělé útoky Heřmaniček byly bez nápadu i potřebné technické vyspělosti. Radovali jsme se už ve 12. minutě. Lukáš Uršic se prosmýkl do vápna a "domácí" rozhodčí (na zápas nebyl delegován sudí) férově písknul penaltu. K samotné exekuci se postavil Petr Florián a s přehledem proměnil. V 18. minutě jsme vedli již 2:0. Ondra Vildman, který na chvíli vystřídal Vasila Kanchyie krásně uvolnil Petra Floriána a ten nekompromisní střelou z úhlu prostřelil domácího brankáře. Předváděli jsme líbivý fotbal a kapitán Jenda Muller tak mohl při další povedené kombinaci do ztichlých tribun hlásit "To je radost". Kdyby Fanda Sedlmaier proměnil svůj samostatný nájezd z poloviny hřiště a dal třetí gól, bylo by asi definitivně rozhodnuto. Ve 25. minutě jsme však snad z jediné nekoncentrovanosti umožnili domácím výsledek zkorigovat, když po dobře zahraném přímém kopu ze strany jsme nepokryli dobře hráče a domácí útočník celkem pohodlně z blízka skóroval.Do konce poločasu už jsme se spíše než na fotbal soustředili na diskuse s domácím laikem s píšťalkou. Při rezignaci na náš kombinační styl, kterým jsme se prezentovali na začátku zápasu, a s přispěním nefotbalovosti hráčů Heřmaniček se ze zápasu pomalu stávala nekoukatelná holomajzna.

 

Tato skutečnost se bohužel nezměnila ani v poločase druhém. Když už jsme se čas od času dostali k vápně soupeře, tak jsme své šance nedokázali proměnit. Do konce zápasu jsme se tak museli strachovat o výsledek. A nakonec málem došlo k nejhoršímu. V 90. minutě jsme umožnili domácím zahrávat přímý volný kop z velmi dobré vzdálenosti. Jirka Škvor však předvedl fantastický zákrok a skvěle nás podržel. V nastaveném čase jsme ještě dovolili odcentrovat domácímu útočníkovi a na brankové čáře před zcela odkrytou bránou hlavičkoval nikým nekrytý hráč. Naštěstí základní fotbalová dovednost byla nad jeho síly. Přeci jen jsme tedy nakonec ukopali výhru 2:1.

 

Slabšího soupeře než byly Heřmaničky asi letos těžko potkáme. Zřejmě asi i v příštích letech. Proto je ukopaná výhra 2:1 mírným zklamáním. Na druhou stranu se ale historie na výkon nikdy neptá a objektivně lze říci, že by asi stačilo, kdyby za nás mohl nastoupit Eda Špalek nebo Tomáš Sadílek a domácí by ze své sítě lovili míčů daleko více. Již v autobuse se zápas hodil za hlavu, připočetli jsme si tři body a konejšili se konstatováním, že pouze volný los v prvním kole nás připravil o přední místa v tabulce. Vstup do sezóny se celkem povedl a nezbývá než tuto skutečnost potvrdit doma a porazit Jablonnou. Snad krásné září vydrží a budeme moci čekat skvělou diváckou kulisu.

 

Sestava: Škvor J.- Fiala, Krejcárek, Budka, Müller - Procházka, Florián, Uršic, Nerad - Sedlmaier, Kanchyi V.

Střídal: Vildman

 

Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci