Oslavy 50 let fotbalu v Ostředku se vydařily

V sobotu 24. června si ostředečtí sokolové připomněli 50 let fotbalu v Ostředku a současně 55 let existence TJ.

 

Od ranních hodin probíhaly na fotbalovém hřišti v rámci 7. ročníku Sokolského dne dva turnaje dětí – O pohár starosty obce Ostředek – JOMA CUP 2017 pro starší přípravku a O pohár SPZV Ostředek 2017 pro starší žáky.

 

Obou turnajů se zúčastnilo 5 týmů, které hrály systémem každý s každým. Při remíze se kopaly penalty o dodatečný bod do tabulky.

 

 

Momentka z utkání Ostředek vs. Teplýšovice

 

Na ostředeckém zeleném pažitu se prohánělo téměř sto fotbalových nadějí. Každé z nich věnovali pořadatelé párek v rohlíku a nápoj.

 

V každém zápase probíhaly urputné souboje o každý míč, byly vidět i pěkné fotbalové akce. Shodou okolností o celkových vítězích rozhodovaly v obou turnajích až úplně poslední zápasy.

 

 

Sokol Teplýšovice - přípravka

 

Turnaj přípravek ovládl celek z Teplýšovic, který nenašel přemožitele a zaslouženě se radoval ze zlatých medailí. Stříbrné medaile vybojovala k velké radosti diváků domácí přípravka. Třetí místo patřilo Pravonínu. Na každý tým přípravek čekala taška plná sladkostí a fotbalové časopisy PRO FOOTBALL.

 

 

Martin Škvor - nejlepší střelec turnaje přípravek

 

Nejlepším střelcem turnaje se stal domácí Martin Škvor s 11 brankami. Nejlepším brankářem byl zvolen pravonínský Radim Kozel. Titul hráč turnaje získal struhařovský Matěj Hladík.

 

 

 

Přehled výsledků

 

 

Ostředecká přípravka

Vzadu zleva: R.Kotil (trenér),Biras J., Chvojka T., Rezková P., Fořt M., Smrkovský P., Škvor M., Smrkovský O. (trenér)

Vpředu zleva: Vaněček M., Hájek T., Kotil Š., Klus J., Špalek R. + ležící Bareš V.


 

  

Starší žáci FK Kavalier Sázava

 

Pohár SPZV Ostředek putoval do nedaleké Sázavy. Druhé místo získal FK Červené Pečky a z bronzu se radovali hráči z Trhového Štěpánova.

 

Střelecky se nejvíce dařilo Samueli Kardiakovi ze Sázavy (13 branek). Jak nejlepší gólman byl oceněn štěpánovský Jakub Fotr. Hráčem turnaje se stal Erik Chaloupka z Červených Peček.

 

 

Přehled výsledků

 

Starší žáci Sokola Ostředek

vzadu stojí: N.Holubková (trenérka), Š. Matoušek, J.Rezek, F.Biras, M.Novák

vpředu zleva: J.Svoboda, M.Fořt, M.Moural, J.Škvor + ležící J.Hajný

 

Ceny pro týmy i jednotlivce věnovali obec Ostředek, Hotel Akademie Naháč, SPZV Ostředek a.s., JOMA - Sport, KFC a vydavatelství EGMONT. FK Soběhrdy zapůjčil druhou sadu branek včetně sítí. Patří jim naše velké poděkování.

 

 


 

Vrcholem dne bylo utkání mezi ostředeckými dospělými fotbalisty a XI. Internacionálů ČR, hrané na 2 x 30 minut. Zápasu přihlíželo kolem 150 diváků. Ostředečtí fotbalisté se svého soupeře nezalekli a dokázali reagovat na branky internacionálů. Nadšení na tribunách vypuklo, když v průběhu druhé půle Standa Svoboda srovnal krásnou brankou na 3:3. Soupeř však v závěrečné čtvrthodině strhnul dvěma góly na svou stranu. Penaltový rozstřel skončil remízou 5:5.

 

Utkání i zápasy turnajů dětí rozhodovali pánové Z.Kocan, V.Šonský a M.Novotný.

 

Branky: Nerad, Špalek, Svoboda – Veselý D. 3, Kuchař 2

 

 

 

Sestava XI. Internacionálů ČR: Macho L. – Štambacher F., Ondra J., Samek V., Svoboda Z., Vašíček P., Mičinec T., Němec J., Hromádko R., Hunal T., Kuchař T., Veselý F., Veselý D.

 

Bývalí reprezentanti po utkání chvíli s našimi hráči poseděli při občerstvení a debatovali o fotbale. Děti využily příležitosti a nechávaly si podepsat kartičku s fotkami hráčů KFIČR.

 

Oslavy 50 let fotbalu se vydařily. Děkujeme všem, kteří se na přípravách i průběhu podíleli. Příští sokolský den se uskuteční v sobotu 23. června 2018.

 

Akce byla podpořena dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof v rámci Tématického zadání „Podpora hejtmana“.

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci