Fotbalisté byli důstojným soupeřem bývalých reprezentantů

 

Sokol Ostředek - XI. Internacionálů ČR 3:5 (2:3)

 

Oslavy 50ti let fotbalu v Ostředku vyvrcholily v sobotu v 17:30, kdy náš současný tým nastoupil proti XI. internacionálů ČR. Toto mužstvo je složeno z bývalých reprezentantů a špičkových fotbalistů, z nichž někteří ještě poměrně nedávno běhali po ligových trávnících nebo reprezentovali Českou republiku na vrcholných akcích. Mohli jsme mít možnost na vlastní oči vidět stříbrného medailistu z ME 1996 v Anglii Jiřího Němce, bývalé vynikající hráče Slavie a Sparty Tomáče Kuchaře a Zdeňka Svobodu nebo matadora Tibora Mičince. Takové utkání je vždy velkou odměnou pro nás i pro naše fanoušky. Faktem je, že jsme si za tuto sezónu takovou odměnu všichni zasloužili.

 

K samotnému zápasu jsme přistoupili s respektem, někteří z nás se vyrazili rozcvičovat již 45 minut před začátkem utkání a nechyběla ani intenzivní společná rozcvička. Našemu soupeři naopak stačily dva dřepy a tři střely na branku. A důležitosti utkání také odpovídala i naše sestava. Borina vůbec nic nechtěl podcenit a postavil to nejsilnější, co se mu v dané chvíli nabízelo. Počítat jsme bohužel nemohli s Ondrou Vildmanem a Lukášem Uršicem, kteří pro tento víkend vyměnili fotbalové trenýrky za cyklistické elasťáky. Na místo předstopera se tak mohl vrátit do ustálené obranné čtveřice Jim Kapal. Do středu zálohy si pak k Florimu opět stoupl Milan Škvor. Kraje zálohy a útočná dvojic zůstaly beze změny.

 

Většinou k nám do učení jezdí naši soupeři, tentokrát jsme se však v roli fotbalových školáků ocitli my. Hned po úvodním hvizdu nás začali reprezentanti vyučovat v pohybu bez míče a přihrávkách na jeden dotek. Následovaly lekce z průnikových přihrávek, centrů a techniky zpracování. Než se většina z nás s probíranou látkou stačila blíže seznámit, prohrávali jsme v 10. minutě 0:2. Snad s vidinou, že nemáme co ztratit, nebo možná pokus naposledy potěšit oko náročného ostředeckého fanouška, byly hlavními atributy našeho náhlého vzepětí. Začali jsme kombinovat po zemi, v úmorném vedru jsme se snažili poctivě běhat a znepříjemňovat rozehrávku hostů. Z naší snahy rezonovali první šance a internacionálové nás ve vlastním vápně také začali cítit. V 15. minutě jsme se dočkali první branky. Po dobré kombinaci ze středu hřiště se dostal Kuba Horák do úniku po pravé straně a jeho přízemní centr uklidil Fanda Nerad na zadní tyči skluzem do branky. Krásná fotbalová akce poprvé donutila početné publikum k jásotu. Bohužel zanedlouho jsme soupeři opět dovolili poodskočit do vedení o dvě branky, když jsme trestuhodně vyklidili malé vápno a nejmladší ze slavného klanu Veselých pohodlně poslal míč hlavou k tyči. Naše mužstvo však mělo chuť rvát se dál o výsledek a Eda Špalek po samostatném úniku korigoval skóre. Po prvním poločase tedy svítil na tabuli přijatelný výsledek 2:3.

 

V druhém poločase dostal v brance příležitost Jura Žydyk, také hráči v poli se prostřídali tak, aby měli možnost všichni ochutnat atmosféru svátečního utkání. Snažili jsme se dále přistupovat k zápasu bez většího respektu. Naše kombinace po zemi měla myšlenku a vtip. Chvilkama nebylo poznat, který tým hraje na hřišti exhibici. Z našich chlapců sebevědomí v určitých momentech úplně tryskalo. V polovině druhého poločasu se na levé straně Jenda Muller zbavil ukázkovou "zidanovkou" dotírajících protihráčů, po cestě nasadil jesličky překvapenému Zdeňkovi Svobodovi a předložil míč na polovině hřiště našemu Standovi Svobodovi. Standa se vůbec nerozpakoval, všiml si, že brankář hostů stojí daleko od brány a krásným obloučkem z poloviny hřiště trefil přesně branku. Tribuny vybuchly nadšením a někteří internacionálové si jistě museli lámat hlavu, zda něco podobného někdy zažili. Vyrovnali jsme na 3:3 a hráli v euforii. Další zidanovku přidal Petr Florián, Jura Žydyk v bráně na malém vápně kličkou vykoupal dotírajícího Tibora Mičince a z tribun se stále častěji ozýval jásot. Internacionálové museli v tuto chvíli notně přidat. Je jasné, že pokud takový tým fotbalistů potřebuje, tak nám branku vstřelí. V poslední desetiminutovce jsme pak po vlastní nedůslednosti obdrželi dvě branky a utkání nakonec skončilo 5:3. Závěrečný penaltový rozstřel pak skončil 5:5, když v našem týmu penalty proměnili Kamil Krejcárek, Eda Špalek, Jenda Muller, Milan Škvor a se štěstím brankář Jirka Škvor.

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller - Měchura, Florián, Škvor M., Nerad - Horák, Špalek E.

Střídali: Procházka, Kanchyi, Sedlmaier, Budka, Žydyk, Luzum

 

Kamil Krejcárek

  

Akce byla podpořena dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof v rámci Tématického zadání „Podpora hejtmana“.

 


 

 

 

Horní řada zleva: Němec J., Svoboda Z., Štambacher F., Ondra J., Mičinec T., Hromádko R. Samek V.

Spodní řada zleva: Veselý D., Kuchař T., Macho L., Veselý F., Hunal T., Vašíček

 

 

Horní řada zleva: Škvor Marek (předseda), Budka V., Kančij V., Krejcárek K. , Škvor Milan, Müller J., Horák J., Luzum D., Fiala L., Špalek E.

Dolní řada: Škvor J., Florián P., Nerad F., Kapal M., Měchura Z., Sedlmaier F., Svoboda S., Procházka L. (hrající trenér)

 

 

Pánové sudí zleva: Novotný M., Kocan, Z., Šonský V.


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci